Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με την Apple TV

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να παρακολουθήσετε και να ακούσετε περιεχόμενο μέσω της Apple TV σας

Το AirPlay είναι μια λύση που έχει κατασκευαστεί από την Apple που σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα περιεχόμενο μεταξύ συσκευών της Apple. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, λειτουργούσε μόνο με μουσική, αλλά σήμερα σας επιτρέπει να μεταδώσετε ασύρματα βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από τη συσκευή σας iOS (iPhone, iPad ή iPod touch) σε ηχεία με δυνατότητα AirPlay και σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της Apple TV.

Η Apple παρουσίασε το AiPlay 2 το 2017. Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει την ικανότητα ελέγχου της ροής μουσικής μεταξύ πολλών συσκευών ταυτόχρονα. ( Έχουμε προσθέσει κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το AirPlay 2 παρακάτω ).

Τι σημαίνει αυτό

Εάν διαθέτετε μια τηλεόραση Apple, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτοξεύσετε τις μουσικές σας από το μπροστινό σας σύστημα δωματίου ταυτόχρονα με το να τις ωθείτε από τα άλλα συμβατά ηχεία στο σπίτι σας.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο χρήσιμο είναι ότι οι επισκέπτες σας μπορούν επίσης να προβάλλουν το περιεχόμενό τους στη μεγάλη οθόνη σας. Αυτό είναι ιδανικό για νύχτες κινηματογράφου, κοινή χρήση μουσικής, μελέτη, κινηματογραφικά έργα, παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αυτήν την εργασία με μια τηλεόραση Apple.

Δίκτυο

Η πιο σημαντική απαίτηση είναι ότι το Apple TV σας και οι συσκευές που ελπίζετε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για την αποστολή περιεχομένου σε αυτό είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η AirPlay απαιτεί να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας μέσω Wi-Fi, αντί εναλλακτικών δικτύων όπως Bluetooth ή 4G . Ορισμένες πιο πρόσφατες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιούν κοινή χρήση AirPlay από ομότιμους χρήστες (δείτε παρακάτω).

Υποθέτοντας ότι γνωρίζετε ποια δίκτυα Wi-Fi είναι η Apple TV σας, η λήψη iPhones, iPads, iPod touch ή Mac στο ίδιο δίκτυο είναι τόσο απλή όσο η επιλογή του δικτύου και η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης . Έτσι τώρα έχετε τις συσκευές σας στο ίδιο δίκτυο με την Apple TV τι κάνετε στη συνέχεια;

Χρησιμοποιώντας iPhone, iPad, iPod touch

Είναι πολύ απλό να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας την Apple TV και μια συσκευή iOS, αν και πρώτα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές που ελπίζετε να χρησιμοποιήσετε τρέχουν την τελευταία έκδοση του iOS και όλοι συνδέονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Χρησιμοποιώντας ένα Mac

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να αντιγράψετε την οθόνη ή για να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας οποιουδήποτε Mac χρησιμοποιώντας το OS X El Capitan ή παραπάνω και μια τηλεόραση Apple.

Αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο AirPlay στη γραμμή μενού, συνήθως βρίσκεται δίπλα στο ρυθμιστικό έντασης. Εμφανίζεται μια αναπτυσσόμενη λίστα διαθέσιμων μετοχών της Apple TV, επιλέξτε αυτήν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα δείτε την οθόνη σας στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Εκτός από αυτό, όταν αναπαράγετε κάποιο περιεχόμενο στο Mac (QuickTime ή κάποιο περιεχόμενο βίντεο του Safari), ενδέχεται να εμφανιστεί το εικονίδιο AirPlay μέσα στα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής. Όταν το κάνετε, μπορείτε να αναπαράγετε αυτό το περιεχόμενο στην Apple TV μόλις αγγίξετε αυτό το κουμπί.

Καθυστέρηση

Η καθυστέρηση είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα για την πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν έχει ακόμα διατεθεί για την Apple TV, όπως το βίντεο Amazon.

Η επιλογή κατοπτρισμού εμφανίζεται στο κάτω μέρος της λίστας συσκευών όταν επιλέγετε περιεχόμενο AirPlay. Πατήστε το κουμπί στα δεξιά της λίστας (εναλλαγή σε πράσινο) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Τώρα θα μπορείτε να δείτε την οθόνη iOS στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένη στην Apple TV. Επειδή η τηλεόρασή σας θα χρησιμοποιήσει τον προσανατολισμό και τον λόγο διαστάσεων της συσκευής σας, είναι πιθανό να απαιτείται ρύθμιση της αναλογίας διαστάσεων της τηλεόρασής σας ή των ρυθμίσεων ζουμ.

Peer-to-peer AirPlay

Οι τελευταίες συσκευές iOS μπορούν να μεταδώσουν περιεχόμενο στο Apple TV (3 ή 4) χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες συσκευές, εφόσον εκτελούν iOS 8 ή νεότερη έκδοση και έχουν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Bluetooth:

Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια χρησιμοποιώντας το AirPlay για να μεταφερθείτε σε ροή στην Apple TV, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.

Παρουσιάζοντας το AirPlay 2

Η τελευταία έκδοση του AirPlay, το AirPlay 2 προσφέρει μερικές πρόσθετες λειτουργίες που είναι χρήσιμες για τον ήχο, μεταξύ άλλων

Με εξαίρεση την καλύτερη αναπαραγωγή ήχου, αυτές οι βελτιώσεις είναι λιγότερο χρήσιμες για τους χρήστες Apple TV. Ωστόσο, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε μια Apple TV ως κύρια συσκευή για να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής γύρω από το σπίτι σας. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό δεν ήταν διαθέσιμα τη στιγμή της σύνταξης.