Πώς να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο στο Nintendo Wii σας

Θέλετε να ρυθμίσετε το Nintendo Wii σας ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο διαδίκτυο; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να συνδεθείτε απευθείας με το Wii σας γρήγορα και εύκολα.

01 από 05

Προετοιμαστείτε για εγκατάσταση

Αρχικά, συγκεντρώστε τα αναλώσιμα που χρειάζεστε για την εγκατάσταση.

02 του 05

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης Web Wii Internet Channel

Από την κύρια οθόνη, κάντε κλικ στο κανάλι "Wii Shopping" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "START".

Κάντε κλικ στο "Έναρξη αγορών", στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Κανάλια Wii". Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο "Κανάλι Internet" και κάντε κλικ σε αυτό. Κατεβάστε το κανάλι.

Αφού κατεβάσετε, κάντε κλικ στο OK και στη συνέχεια επιστρέψτε στο μενού Wii, όπου θα δείτε ότι έχετε ένα νέο κανάλι που ονομάζεται "Internet Channel".

03 του 05

Ξεκινήστε το κανάλι Internet

Κάντε κλικ στο "Το κανάλι Internet" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Έναρξη". Θα εμφανιστεί το πρόγραμμα περιήγησης Wii, το οποίο είναι μια έκδοση Wii του προγράμματος περιήγησης Opera .

Στην αρχική σελίδα υπάρχουν τρία μεγάλα κουμπιά, ένα για να αναζητήσετε κάτι στο Διαδίκτυο, ένα για εισαγωγή μιας διεύθυνσης ιστού (για παράδειγμα, nintendo.about.com) και ένα κουμπί "Αγαπημένα" που εμφανίζει ιστότοπους στους οποίους έχετε καταχωρίσει σελιδοδείκτη.

Στα δεξιά υπάρχει μια εικόνα του τηλεχειριστηρίου του Wii, κάνοντας κλικ σε αυτό θα σας πει τι κάνει κάθε κουμπί.

Υπάρχει επίσης ένας οδηγός λειτουργίας που δίνει μια λεπτομερή επεξήγηση του προγράμματος περιήγησης και μια επιλογή ρυθμίσεων για να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης.

04 του 05

Σερφάρω στο διαδίκτυο

Μόλις μεταβείτε σε έναν ιστότοπο, θα δείτε μια γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης (εκτός αν έχετε αλλάξει την προεπιλεγμένη ρύθμιση της γραμμής εργαλείων). Με το πάτημα ενός κουμπιού της γραμμής εργαλείων θα εμφανιστεί κείμενο που σας λέει το σκοπό του κουμπιού. Τα πρώτα τρία κουμπιά είναι στάνταρ σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Το "Πίσω" θα σας μεταφέρει στις σελίδες στις οποίες βρισκόσασταν νωρίτερα, το "Forward" πηγαίνει προς την άλλη κατεύθυνση και το Refresh επαναφέρει τη σελίδα.

Στην αρχική σελίδα υπάρχουν τρία μεγάλα κουμπιά, ένα για να αναζητήσετε κάτι στο διαδίκτυο, ένα για να εισαγάγετε μια διεύθυνση ιστού (για παράδειγμα, nintendo.about.com) και ένα κουμπί "Αγαπημένα" που παραθέτει ιστότοπους στους οποίους έχετε αποθηκεύσει σελιδοδείκτες (όπως, ελπίζω, nintendo.about.com).

Στα δεξιά υπάρχει μια εικόνα του τηλεχειριστηρίου του Wii, κάνοντας κλικ σε αυτό θα σας πει τι κάνει κάθε κουμπί.

Υπάρχει επίσης ένας οδηγός λειτουργίας που δίνει μια λεπτομερή εξήγηση του προγράμματος περιήγησης και μια ρύθμιση της γραμμής εργαλείων. Με το πάτημα ενός κουμπιού της γραμμής εργαλείων θα εμφανιστεί κείμενο που σας λέει το σκοπό του κουμπιού. Τα πρώτα τρία κουμπιά είναι στάνταρ σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Το "Πίσω" θα σας μεταφέρει στις σελίδες στις οποίες βρισκόσασταν νωρίτερα, το "Forward" πηγαίνει προς την άλλη κατεύθυνση και το Refresh επαναφέρει τη σελίδα.

Ακολουθούν τα τρία κουμπιά από την αρχική σελίδα: "Αναζήτηση", "Αγαπημένα" - που σας επιτρέπει να μεταβείτε σε ένα αγαπημένο ή να προσθέσετε σελιδοδείκτη την τρέχουσα σελίδα ως αγαπημένη - και "Enter Web Address." Υπάρχει επίσης ένα κουμπί που σας μεταφέρει πίσω στην αρχική σελίδα. Τέλος, υπάρχει ένα μικρότερο κουμπί, ένα πεζά "i" σε έναν κύκλο, το οποίο όταν κάνετε κλικ θα σας πει τον τίτλο και την διεύθυνση ιστού της σελίδας που βρίσκεστε και θα σας αφήσει να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση ή να την στείλετε σε οποιονδήποτε στη λίστα φίλων Wii .

Περιηγηθείτε στις σελίδες με το τηλεχειριστήριο. Πατώντας το κουμπί A είναι το ίδιο με το πάτημα του κουμπιού του ποντικιού σε έναν υπολογιστή. Κρατώντας το κουμπί B και μετακινώντας το τηλεχειριστήριο, μετατοπίζεται η σελίδα. Τα κουμπιά συν και μείον χρησιμοποιούνται για μεγέθυνση και σμίκρυνση και το κουμπί "2" σάς επιτρέπει να εναλλάσσεστε μεταξύ μιας κανονικής οθόνης και μιας σελίδας στην οποία εμφανίζεται η σελίδα ως μια μακρά μονή στήλη, η οποία είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση περίπλοκων μορφοποιημένων ιστοτόπων. Εάν ρυθμίσετε τη γραμμή εργαλείων στο "Κουμπί αλλαγής κουμπιών" στις ρυθμίσεις, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων με το πλήκτρο "1".

05 του 05

Προαιρετικά: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης

Ανίπταμαι διαγωνίως

Υπάρχουν δύο ρυθμίσεις μεγέθυνσης, χειροκίνητα και αυτόματα. Η μεγέθυνση γίνεται με τα πλήκτρα συν και μείον στο τηλεχειριστήριο. Εάν έχετε επιλέξει "ομαλή", τότε όταν το ζουμ στο κείμενο θα έρθει προς εσάς αργά και ομοιόμορφα μέχρι να αφήσετε να φύγετε. Με το αυτόματο ζουμ, πατώντας το κουμπί συν μεγιστοποιείται για να εμφανιστεί το κείμενο που κάνατε κλικ στην πλήρωση ολόκληρης της οθόνης, ενώ το μείον σας μεγεθύνει σε μια τυπική προβολή.

Γραμμή εργαλείων

Η ρύθμιση της γραμμής εργαλείων ελέγχει τη συμπεριφορά της γραμμής εργαλείων πλοήγησης που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Η επιλογή "Εμφάνιση πάντα" σημαίνει ότι βλέπετε πάντα στη γραμμή εργαλείων, η επιλογή "Αυτόματη απόκρυψη" σημαίνει ότι η γραμμή εργαλείων εξαφανίζεται όταν μετακινείτε τον κέρσορα από την οθόνη και εμφανίζεται όταν μετακινείτε τον κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης. Το κουμπί "Εναλλαγή κουμπιών" σάς επιτρέπει να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε τη γραμμή εργαλείων πιέζοντας το πλήκτρο "1".

Μηχανή αναζήτησης

Επιλέξτε εάν η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας είναι η Google ή το Yahoo.

Διαγραφή cookies

Όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες δημιουργούν συχνά cookies , μικρά αρχεία που περιέχουν πληροφορίες όπως όταν επισκεφθήκατε για τελευταία φορά τον ιστότοπο ή αν θέλετε να παραμείνετε μόνιμα συνδεδεμένοι. Αν θέλετε να καταργήσετε όλα αυτά τα αρχεία, κάντε κλικ σε αυτό.

Ρύθμιση εμφάνισης

Αυτό σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το πλάτος του προγράμματος περιήγησης, χρήσιμο αν δεν φθάσει στις άκρες της οθόνης.

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης είναι μια προηγμένη ιδέα. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Wii δεν θα χρειαστεί ποτέ αυτό. Αν χρειάζεται να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης, ίσως γνωρίζετε περισσότερα για το θέμα από ό, τι εγώ.