Χρησιμοποιήστε το Επίπεδο έντασης στο WMP 12 για να λυθούν τα προβλήματα έντασης ήχου

Κανονικοποιήστε τη μουσική σας βιβλιοθήκη έτσι ώστε όλα τα τραγούδια να παίζουν με τον ίδιο τόμο

Ρύθμιση όγκου στο Windows Media Player 12

Για να ελαχιστοποιήσετε τις διαφορές έντασης ήχου μεταξύ όλων των τραγουδιών της συλλογής μουσικής σας, το Windows Media Player 12 διαθέτει μια επιλογή ισοστάθμισης έντασης. Αυτός είναι ένας άλλος όρος για την ομαλοποίηση και είναι πολύ παρόμοιος με τη λειτουργία Ελέγχου Ήχου στο iTunes.

Αντί να αλλάζετε απευθείας (και μόνιμα) τα δεδομένα ήχου στα αρχεία τραγουδιών σας, η λειτουργία ισοστάθμισης έντασης στο WMP 12 μετρά τις διαφορές μεταξύ κάθε τραγουδιού και υπολογίζει ένα επίπεδο έντασης . Αυτή είναι μια μη καταστροφική διαδικασία που εξασφαλίζει ότι κάθε τραγούδι που παίζετε κανονικοποιείται σε σχέση με όλους τους άλλους. Αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε μεταδεδομένα κάθε τραγουδιού - μοιάζει πολύ με το πώς κάνει το ReplayGain . Για να χρησιμοποιήσετε την ομαλοποίηση του ήχου στο WMP 12, τα αρχεία ήχου πρέπει να είναι στη μορφή ήχου WMA ή MP3 .

Ρύθμιση του WMP 12 για αυτόματη ομαλοποίηση της βιβλιοθήκης μουσικής σας

Εάν αντιμετωπίζετε διαφορές όγκου μεταξύ των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη Windows Media και θέλετε έναν γρήγορο και απλό τρόπο εξάλειψης αυτής της ενόχλησης, ξεκινήστε τώρα την εφαρμογή WMP 12 και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Μετάβαση στη λειτουργία προβολής "Τρέχουσα αναπαραγωγή":

  1. Στο επάνω μέρος της οθόνης του WMP, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Now Playing .
  2. Αν δεν βλέπετε την καρτέλα του κύριου μενού που εμφανίζεται στην κορυφή της οθόνης του WMP, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολα αυτή τη λειτουργία κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατώντας το πλήκτρο M.
  3. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου, τότε ένας πιο γρήγορος τρόπος για να μεταβείτε σε αυτήν τη λειτουργία προβολής είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατήστε 3 .

Ενεργοποίηση αυτόματης ισοστάθμισης έντασης ήχου:

  1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην οθόνη Now Playing και επιλέξτε Enhancements> Crossfading και Auto Leveling Leveling . Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί αυτό το προηγμένο μενού επιλογών που εμφανίζεται πάνω από την οθόνη Now Playing.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Ενεργοποίηση αυτόματης ισοστάθμισης έντασης ήχου .
  3. Κλείστε την οθόνη ρυθμίσεων κάνοντας κλικ στο X στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Σημεία για να θυμάστε σχετικά με τη δυνατότητα αυτόματης ισοστάθμισης του WMP 12

Για τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας, τα οποία δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί σε αυτά τα μεταδεδομένα, θα πρέπει να τα αναπαράγετε καθ 'όλη τη διάρκεια. Το WMP 12 θα προσθέσει μόνο μια τιμή κανονικοποίησης όταν έχει αναλύσει το αρχείο κατά τη διάρκεια μιας πλήρους αναπαραγωγής.

Πρόκειται για μια αργή διαδικασία σε σύγκριση με τη λειτουργία Ελέγχου Ήχου στο iTunes, για παράδειγμα, η οποία σαρώνει αυτόματα όλα τα αρχεία ταυτόχρονα. Εάν είχατε ήδη μια μεγάλη βιβλιοθήκη πριν ενεργοποιήσετε την ομαλοποίηση της έντασης, διαβάστε την άκρη εξοικονόμησης χρόνου στην επόμενη ενότητα.

Πώς να προσθέσετε αυτόματα την ισοστάθμιση της έντασης κατά την προσθήκη νέων τραγουδιών

Για να διασφαλίσετε ότι τα νέα αρχεία που έχουν προστεθεί στη βιβλιοθήκη σας WMP 12 στο μέλλον θα έχουν εφαρμοστεί αυτόματα επίπεδα ισορροπίας, θα πρέπει να ρυθμίσετε το πρόγραμμα και για αυτό. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία στην καρτέλα κύριου μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Επιλογές ... στη λίστα.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Add Volume Leveling Information Values ​​for New Files , ενεργοποιώντας τη χρήση του πλαισίου ελέγχου.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή> ΟΚ για αποθήκευση.

** Συμβουλή ** Αν είχατε ήδη μια μεγάλη βιβλιοθήκη Windows Media προτού ενεργοποιήσετε την ομαλοποίηση της έντασης ήχου, τότε αντί να αναπαράγετε όλα τα τραγούδια από την αρχή μέχρι το τέλος, ίσως θελήσετε να διαγράψετε τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης σας WMP και, στη συνέχεια, να τα ξανακάνετε για να αποθηκεύσετε πολύ χρόνο. Η εισαγωγή όλων των αρχείων μουσικής σας πίσω σε μια κενή βιβλιοθήκη WMP (από την ενεργοποίηση της ισοστάθμισης έντασης για νέα αρχεία) θα διασφαλίσει την αυτόματη εφαρμογή τιμών ομαλοποίησης.

Γιατί η ηχηρότητα ανάμεσα στα τραγούδια ποικίλλει τόσο πολύ;

Ακολουθώντας τα βήματα αυτού του οδηγού, μπορείτε τώρα να έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ήχου, αλλά γιατί είναι μερικά τραγούδια πολύ δυνατά ενώ άλλα δύσκολα μπορούν να ακουστούν;

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι όλα τα αρχεία ήχου που έχετε στον υπολογιστή σας ή στην εξωτερική συσκευή αποθήκευσης δεν προέρχονται από τον ίδιο χώρο. Με την πάροδο του χρόνου έχετε πιθανώς δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη σας από διάφορα μέρη, όπως:

Το πρόβλημα με τη συσσώρευση της μουσικής συλλογής σας χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές όπως τα παραπάνω παραδείγματα είναι ότι η ένταση του κάθε αρχείου δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με όλες τις άλλες.

Στην πραγματικότητα, η διαφορά μεταξύ ενός κομματιού και του επόμενου μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές μπορεί να σας κάνει να πρέπει να διατηρήσετε το επίπεδο έντασης ήχου - είτε μέσω του Windows Media Player είτε μέσω των ρυθμιστών έντασης ήχου στο MP3 player σας για παράδειγμα. Αυτός δεν είναι ένας ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε την ψηφιακή σας μουσική και συνεπώς μπορεί να χαλάσει μια καλή εμπειρία ακρόασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καθιστά δυνατή την ισοστάθμιση όγκου αξίζει να κάνετε όταν έχετε μεγάλες διαφορές που μπορούν να εξαλειφθούν αυτόματα.