Μάθετε να αλλάζετε τη συμπεριφορά του πλαϊνού διακόπτη του iPad

Κάντε τον πλευρικό διακόπτη να κλειδώσει τον προσανατολισμό της οθόνης ή να σβήσει το iPad

Από προεπιλογή, ο πλαϊνός διακόπτης iPad χρησιμοποιείται για τη σίγαση του iPad, αλλά δεν είναι η μόνη λειτουργία του. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε μόνο μία ρύθμιση στο iPad σας, έτσι ώστε όταν ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος, θα κλειδώσει το iPad σε κατάσταση οριζόντιας ή κατακόρυφης.

Το κλείδωμα του προσανατολισμού του iPad είναι εξαιρετικό όταν παίζετε ένα παιχνίδι ή διαβάζετε ένα βιβλίο και το iPad κρατιέται σε μια περίεργη γωνία. Αν όχι όλο και πιο απογοητευμένοι με την οθόνη που αλλάζει συνεχώς εμπρός και πίσω μεταξύ του τοπίου και του πορτραίτου, απλά κλειδώστε τη θέση με τον διακόπτη.

Από την άλλη πλευρά, ίσως θέλετε να κάνετε τον διακόπτη σίγαση του iPad έτσι ώστε να μην κάνει ήχο περιττές φορές.

Σημείωση: Δεν έχουν όλα τα iPads δυνατότητα αυτό το διακόπτη. Δείτε το κάτω μέρος αυτής της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και πώς να κλειδώσετε τον προσανατολισμό ή να σβήσετε το iPad σε αυτά τα μοντέλα.

Πώς να αλλάξετε τι κάνει ο διακόπτης iPad

Η αλλαγή όσων κάνει ο Side Switch στο iPad σας είναι τόσο εύκολη όσο μερικές βρύσες στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς γίνεται.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να δείτε τις ρυθμίσεις του iPad . Αυτή είναι μια γκρι εικονίδιο που μοιάζει με ταχύτητα.
  2. Επιλέξτε Γενικά από το μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  3. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην ενότητα Χρήση πλευρικού διακόπτη σε: και να επιλέξετε είτε την εναλλαγή κλειδώματος είτε τη σίγαση .

Το iPad μου δεν έχει πλευρικό διακόπτη!

Η προσπάθεια της Apple να περιορίσει τον αριθμό των κουμπιών υλικού στο iPad τους οδήγησε να διακόψουν αυτό το διακόπτη με την εισαγωγή του iPad Air 2 και του iPad Mini 4. Τα iPad Pro μοντέλα επίσης δεν έχουν πλευρικό διακόπτη.

Έτσι, πώς κλειδώνετε τον προσανατολισμό ή σβήνετε τον ήχο σε ένα από αυτά τα νεότερα iPads; Το κρυφό Κέντρο Ελέγχου του iPad σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες και άλλα όπως αλλαγή της έντασης του iPad, παράκαμψη στο επόμενο τραγούδι, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση Bluetooth και πρόσβαση στις λειτουργίες AirDrop και AirPlay.

  1. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω από το κάτω άκρο της οθόνης. Καθώς μετακινείτε το δάχτυλό σας, το Κέντρο Ελέγχου θα αποκαλυφθεί.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Κλείδωμα περιστροφής για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προσανατολισμού. Είναι αυτό που μοιάζει με μια μικρή κλειδαριά με ένα βέλος που την περιβάλλει. Η οθόνη θα κλειδώσει σε οποιαδήποτε θέση ήταν στην ενεργοποίηση του περιστροφικού κλειδώματος.
    1. Πατήστε το κουμπί Σιωπηλή λειτουργία για να σβήσετε το iPad. Αυτό το εικονίδιο μοιάζει με ένα κουδούνι και θα πρέπει να είναι κόκκινο όταν είναι ενεργοποιημένο.