Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο στο iPad

Η ιδέα της "αντιγραφής" ή "κοπής" κειμένου σε ένα φανταστικό πρόχειρο και "επικόλληση" σε ένα έγγραφο κειμένου ήταν γύρω για σχεδόν όσο επεξεργαστές κειμένου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ανόμοια με αυτό που έκαναν οι συντάκτες πριν από τους υπολογιστές, μόνο τώρα δεν χρησιμοποιούμε κόλλα για να επικολλήσουμε ένα κομμάτι χαρτί σε ένα άλλο κομμάτι χαρτιού. Και ενώ οι υπολογιστές μας έχουν μετατραπεί σε δισκία, η ιδέα της αντιγραφής και της επικόλλησης παραμένει.

Πώς να το κάνετε χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο; Με τα δάχτυλά σας, βέβαια.

Βήμα πρώτο

Για να αντιγράψετε κείμενο στο πρόχειρο, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε το κείμενο. Αυτό γίνεται συνήθως κρατώντας το άκρο του δακτύλου σας πάνω στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Αρχικά, αυτό μπορεί να φέρει έναν φακό μεγεθυντικού φακού που δείχνει μια μεγεθυμένη όψη του κειμένου κάτω από το δάχτυλό σας. Σηκώστε το δάκτυλό σας και θα εμφανιστεί το μενού επιλογής.

Το μενού επιλογής περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποκοπής (η οποία διαγράφει το κείμενο κατά την αντιγραφή του στο πρόχειρο), το αντίγραφο (το οποίο δεν διαγράφει το κείμενο) και την επικόλληση (η οποία θα διαγράψει οποιοδήποτε κείμενο έχει επιλεγεί και θα το αντικαταστήσει με αυτό που υπάρχει στο πρόχειρο ). Σε ορισμένες εφαρμογές, θα έχετε επίσης επιλογές, όπως τη δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφίας ή ορισμού λέξεων.

Αν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή κειμένου ή επεξεργαστή κειμένου, το κείμενο κάτω από το δάχτυλό σας δεν θα επισημανθεί. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινήσετε τον "δρομέα" γύρω από το κείμενο, το οποίο θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε μια παράγραφο για να διορθώσετε ένα λάθος ή να εισαγάγετε μια νέα πρόταση. Για να ξεκινήσετε την επιλογή κειμένου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας, θα χρειαστεί να πατήσετε το "select" από το μενού επιλογής. Αν δεν είστε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας, η λέξη που αγγίζετε θα επισημανθεί αυτόματα.

Συμβουλή: Εάν βρίσκεστε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, μπορείτε να πατήσετε δύο φορές μια λέξη για να την επιλέξετε και να εμφανιστεί το μενού επιλογής. Αυτό λειτουργεί επίσης ως συντόμευση σε ορισμένες άλλες εφαρμογές.

Βήμα δυο

Μπορείτε να επισημάνετε περισσότερο κείμενο μετακινώντας τους μπλε κύκλους γύρω από το επιλεγμένο κείμενο. Το επιλεγμένο κείμενο θα επισημαίνεται με μπλε χρώμα με τους κύκλους σε κάθε άκρο του κειμένου. Μπορείτε να μετακινήσετε έναν κύκλο προς τα επάνω ή προς τα κάτω για να επιλέξετε μια ολόκληρη γραμμή κειμένου τη φορά ή μπορείτε να την μετακινήσετε αριστερά ή δεξιά για να τελειοποιήσετε την επιλογή σας.

Βήμα τρίτο

Αφού έχετε επιλέξει το κείμενο, αγγίξτε το κομμάτι ή την αντιγραφή για να μετακινήσετε το κείμενο στο "Πρόχειρο". Να θυμάστε ότι αν επιλέξετε κοπή, το επιλεγμένο κείμενο θα διαγραφεί. Αν θέλετε να μετακινήσετε μια επιλογή κειμένου από μια ενότητα σε μια άλλη ενότητα, η "περικοπή" είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν απλά θέλετε να αντιγράψετε το κείμενο, το "αντίγραφο" είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Βήμα τέσσερα

Τώρα που έχετε μια επιλογή από κείμενο στο πρόχειρο, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει ένα πραγματικό πρόχειρο, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά στο iPad για να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Το "πρόχειρο" είναι μόνο ένα κομμάτι μνήμης που προορίζεται για το iPad να κρατά το κείμενό σας ενώ το χρησιμοποιείτε.

Πριν να "επικολλήσουμε" το κείμενο, πρέπει πρώτα να πούμε στο iPad πού θέλουμε να πάει. Αυτό είναι το ίδιο με το πρώτο βήμα: Αγγίξτε και κρατήστε το δάχτυλό σας στην περιοχή του εγγράφου όπου θέλετε να επικολλήσετε. Αυτό αναδεικνύει το φακό μεγεθυντικού φακού, το οποίο θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το ακριβές σημείο για το κείμενο. Όταν είστε έτοιμοι, σηκώστε το δάχτυλό σας για να εμφανιστεί το μενού επιλογής και πατήστε το πλήκτρο "Επικόλληση".

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε ένα τμήμα κειμένου, θα πρέπει πρώτα να τονίσετε το κείμενο. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Αφού επισημανθεί το κείμενο, πατήστε το κουμπί Επικόλληση για να αντικαταστήσετε το επισημασμένο κείμενο με το κείμενο στο πρόχειρο.

Και αυτό είναι. Είστε έτοιμοι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο στο iPad. Ακολουθεί μια γρήγορη ανασκόπηση των βημάτων:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο για να εμφανιστεί η επιλογή του δρομέα και, στη συνέχεια, σηκώστε το δάχτυλό σας για να εμφανιστεί το μενού επιλογής.
  2. Χρησιμοποιήστε τους μπλε κύκλους για να επιλέξετε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε στο πρόχειρο /
  3. Επιλέξτε "αντίγραφο" για απλό αντίγραφο του κειμένου και επιλέξτε "περικοπή" για να μετακινήσετε το κείμενο, το οποίο θα διαγράψει το επιλεγμένο κείμενο κατά την προετοιμασία του να επικολλάται σε άλλο σημείο του εγγράφου.
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο για να εμφανιστεί η επιλογή του δρομέα, μετακινώντας το δάχτυλό σας έως ότου ο δρομέας βρίσκεται στο σημείο που θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο πριν σηκώσετε το δάχτυλό σας και πατήσετε το κουμπί Επικόλληση.