Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου του iPad

Ο Πίνακας Ελέγχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε στοιχεία ελέγχου μουσικής και βασικές ρυθμίσεις iPad από οπουδήποτε στο iPad, μεταξύ άλλων όταν παίζετε ένα παιχνίδι, περιηγείστε στο Facebook ή περιηγείστε στο διαδίκτυο. Μπορείτε ακόμη και να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου του iPad από την οθόνη κλειδώματος, η οποία είναι εξαιρετική αν θέλετε να μειώσετε την ένταση ή να παραλείψετε ένα τραγούδι.

Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στο iPad:

Ο πίνακας ελέγχου υπάρχει τώρα παράλληλα με την οθόνη πολλαπλών εντολών. Όταν ανοίγετε, ο πίνακας ελέγχου παρατάσσεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, ενώ οι πιο πρόσφατα ανοιχτές εφαρμογές σας θα καταλαμβάνουν το αριστερό και το μέσο της οθόνης. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου:

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε τον ίδιο αριστερό πίνακα ελέγχου όπως φαίνεται παραπάνω, ίσως χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS.

Τρόπος χρήσης του πίνακα ελέγχου:

Ο πίνακας ελέγχου σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας παράλληλα με την γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις, όπως η Λειτουργία αεροπλάνου και τα χειριστήρια μουσικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα πολλαπλών εργασιών για να κλείσετε μια εφαρμογή τοποθετώντας ένα δάχτυλο στο παράθυρο της εφαρμογής και μετατοπίζοντας το προς το επάνω μέρος της οθόνης. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα σε μια άλλη εφαρμογή απλά αγγίζοντας το παράθυρό της σε αυτή την οθόνη. Τα στοιχεία ελέγχου γρήγορης πρόσβασης παρατάσσονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Ένα κρυφό χαρακτηριστικό του πίνακα ελέγχου είναι πόσες από τις ενότητες θα επεκταθούν αν κρατήσετε το δάχτυλό σας πάνω τους. Για παράδειγμα, η πρώτη ενότητα που περιλαμβάνει τη Λειτουργία Αεροπλάνου θα εμφανιστεί και θα σας δείξει πρόσθετες πληροφορίες για κάθε κουμπί μέσα σε αυτό. Αυτό είναι ιδανικό για να έχετε ακόμη περισσότερα στοιχεία ελέγχου στον πίνακα ελέγχου.