Το καλύτερο λογισμικό τηλεδιάσκεψης

Τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να γνωρίζετε

Όχι πολύ καιρό πριν, πριν από την πρόσβαση στο Internet υψηλών ταχυτήτων έγινε κοινή σε σπίτια και γραφεία παντού, η ιδέα ότι μπορούσαμε να συνομιλήσουμε και, ταυτόχρονα, να δούμε κάποιον μακριά φαινόταν σαν να βρισκόταν κατευθείαν από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τώρα, η τηλεδιάσκεψη έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για προσωπικές όσο και για επιχειρηματικές επικοινωνίες. Με τόσες πολλές επιλογές τηλεδιάσκεψης γύρω, όμως, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες προσφέρουν πραγματικά. Για να σας βοηθήσει να περιορίσετε την αναζήτησή σας για το καλύτερο λογισμικό τηλεδιάσκεψης, έχω εξερευνήσει μια σειρά λογισμικού τηλεδιάσκεψης και παρατίθενται κάτω από αυτά που θα έπρεπε πραγματικά να εξετάσετε, με βάση την αξιοπιστία, την τιμολόγηση και το σύνολο των χρήσιμων λειτουργιών. Αυτά τα εργαλεία είναι διαφορετικά από άλλες εφαρμογές ηλεκτρονικής συνάντησης , καθώς έχουν το βίντεο στον πυρήνα τους - μπορούν να ανιχνεύσουν και να συνδεθούν με την κάμερά σας και επίσης να παρέχουν μια εικόνα υψηλής ποιότητας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ed. Σημείωση: Το άρθρο γράφτηκε πριν από την εισαγωγή του Google Hangouts . Είναι πλέον ένα από τα καλύτερα εργαλεία τηλεδιάσκεψης και επίσης δωρεάν.

1. Skype - Πρόκειται για ένα εργαλείο που δεν είναι μόνο γνωστό, αλλά εμπιστεύονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ενώ η πιο δημοφιλής χρήση του είναι στο σπίτι, το Skype έχει μια προσφορά επιχειρήσεων που είναι φθηνή και αξιόπιστη. Πρώτα απ 'όλα, υπάρχει μια λειτουργία ομαδικής κλήσης βίντεο, η οποία θα λειτουργήσει όσο όλοι οι χρήστες στην κλήση έχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Skype for Business. Ωστόσο, μόνο ο οικοδεσπότης πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία ομαδικών βίντεο. Το Skype επιτρέπει επίσης την κλήση συνδιάσκεψης και την κοινή χρήση παραθύρων και αρχείων, ώστε να μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο online συνεργασίας . Οι κλήσεις βίντεο ομάδας Skype είναι τώρα δωρεάν.

2. TokBox Video Conference - Πρόκειται για μια μοναδική υπηρεσία τηλεδιάσκεψης που σας επιτρέπει να στείλετε στο κοινό σας (μέχρι 200 ​​άτομα ανά συνέδριο) ερωτήσεις βίντεο, κάνοντας πραγματικά την εικονική σας διάσκεψη να αισθάνεται σαν πρόσωπο με πρόσωπο. Οι ερωτήσεις βίντεο μπορούν να σταλούν πριν από τη συνάντηση, ώστε οι παρουσιαστές να μπορούν να τις εξετάσουν και να αποφασίσουν εάν θέλουν να κάνουν το βίντεο κοινό.

Οι παρουσιαστές μπορούν επίσης να τοποθετήσουν τους συμμετέχοντες στην οθόνη και να τους μετακινήσουν ανά πάσα στιγμή. Και για να διευκολύνουν τη δουλειά, μπορούν ακόμη και να διορίσουν έναν «παραγωγό συνάντησης» ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για όλα τα θέματα που σχετίζονται με βίντεο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν να μεταβούν στην οθόνη ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε να μπορούν να προβληθούν όταν ρωτούν μια ερώτηση ή κάνουν ένα σχόλιο, για παράδειγμα. Αυτό το εργαλείο ξεκινά από 39,39 δολάρια το μήνα.

3. ooVoo - Μια ωραία, εύκολη στη χρήση διεπαφή είναι αυτό που θέτει αυτό το εργαλείο εκτός από τους ανταγωνιστές του. Αλλά δεν είναι μόνο χτισμένο σε εμφάνιση, καθώς έχει μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, επιτρέπει έξι άτομα σε τηλεδιάσκεψη κάθε φορά, σε υψηλή ποιότητα. Αλλά καλύτερα από όλα, έχει επίσης τη δυνατότητα να καταγράφει βίντεο συνέδρια, αποθηκεύοντας έως και 1.000 λεπτά αυτών των online - αυτό καθιστά εύκολη την κοινή χρήση της ηχογράφησης με τους συναδέλφους σας μετά τη συνδιάσκεψη βίντεο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταγράφουν και να στέλνουν μηνύματα βίντεο σε άλλους συνδρομητές της ooVoo . Το ένα μειονέκτημα είναι ότι είναι ακριβότερο από τις εναλλακτικές λύσεις του, καθώς κοστίζει 39,95 δολάρια το μήνα για μόνο μία θέση.

4. MegaMeeting - Ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης , το MegaMeeting είναι γεμάτο χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, προσφέρει απεριόριστη τηλεδιάσκεψη με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο και επιτρέπει μέχρι και 16 άτομα κάθε φορά να συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα της συνδιάσκεψης βίντεο και επίσης τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμόσουν τη συχνότητα ανανέωσης της εικόνας της κάμερας webcam στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη. Το MegaMeeting υποστηρίζει επίσης την ανταλλαγή παρουσιάσεων και την προσαρμογή της αίθουσας συσκέψεων με το λογότυπο της εταιρείας. Αυτό το λογισμικό κοστίζει 45 δολάρια το μήνα για τρεις συνδρομές.

5. SightSpeed - Κατασκευασμένο από τη Logitech, αυτό το εργαλείο επιτρέπει τη συμμετοχή μέχρι και εννέα ατόμων σε τηλεδιάσκεψη ταυτόχρονα. Έχει επίσης μια λειτουργία βίντεο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν βίντεο μέχρι και πέντε λεπτά σε οποιοδήποτε εισερχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτά τα βίντεο δεν χρειάζεται να ληφθούν, καθώς αποθηκεύονται από το SightSpeed ​​και μπορούν να προβληθούν κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο. Επιπλέον, οι απαντήσεις στα μηνύματα βίντεο παρακολουθούνται και αποθηκεύονται, οπότε είναι εύκολο να δείτε τι είδους αντιδράσεις στα βίντεό σας έχετε λάβει.

Όπως το Skype , διαθέτει επίσης μια εγκατάσταση κοινής χρήσης αρχείων - έτσι παρουσιάσεις και άλλα υλικά μπορούν να σταλούν κατά τη διάρκεια των βιντεοδιασκέψεων. Μια ενιαία θέση κοστίζει 19,95 δολάρια το μήνα.