Επεξεργασία RAW στο Snapseed για Android

Το 2014, τα τηλέφωνα Android ήταν σε θέση να πυροβολούν σε μορφή RAW. Η μορφή RAW βρίσκεται στο DNG, το οποίο αποτελεί πρότυπο ιδιοκτησίας της Adobe για εικόνες. Μορφή RAW σημαίνει ότι η εικόνα λαμβάνεται χωρίς απώλειες, πράγμα που σημαίνει ότι επεξεργάζεται ελάχιστα μέσω του αισθητήρα κάμερας. Αυτό σημαίνει για τους κινητούς φωτογράφους ότι η εικόνα σας είναι ευκολότερη στην επεξεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος πολλών φωτογράφων, οπότε όταν πρόκειται να επεξεργαστείτε ή να επεξεργαστείτε εικόνες, χάνετε λίγες έως καμία πληροφορία. Τα Windows Phones ήδη πυροβολούν σε αυτή τη μορφή με τη σειρά 1020 μερικά χρόνια πίσω και το Android ανακοίνωσε ότι αποθηκεύτηκε σε RAW το 2014. Το θέμα εδώ είναι ότι σίγουρα μπορέσατε να πυροβολήσετε σε RAW αλλά έπρεπε ακόμα να το φέρετε στην επιτραπέζια επεξεργασία για να εκμεταλλευτείτε το αρχείο RAW.

Το Snapseed, που ανήκει στην Google, είναι ουσιαστικά το Photoshop της κινητής φωτογραφίας. Είναι εύκολο στη χρήση και η διεπαφή χρήστη είναι πολύ απλή. Πετάξτε στο γεγονός ότι αν είστε φωτογράφος που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο Android, τώρα μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας RAW μέσω του Snapseed στο τηλέφωνό σας.

Αυτή είναι μια σημαντική αναβάθμιση για τα Android shooters. Περιττό να πούμε ότι αυτό βοηθά περαιτέρω στην ιδέα της μεταφοράς ενός κινητού σκοτεινού δωματίου. Έχετε ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα επεξεργασίας στο τηλέφωνό σας και είστε σε θέση να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες μετά την επεξεργασία μέσω αυτού με εικόνες RAW.

Άρχισα να χρησιμοποιώ το Snapseed (και εξακολουθώ να κάνω θρησκευτικά) στο iPhone μου. Είναι η πρώτη εφαρμογή που μια εικόνα περνάει για να είμαι ειλικρινής. Και πάλι βλέπω την εφαρμογή ως το Photoshop ή το Lightroom της κινητής φωτογραφίας παρά τις προσπάθειες της Adobe να προσπαθεί να αναπτύξει μια αρκετά ισχυρή εφαρμογή στο όνομά της για να υποβιβάσει το Snapseed. Δυστυχώς, η έκδοση iOS της εφαρμογής δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Λάβετε υπόψη ότι οι έξυπνες τηλεφωνικές κάμερες εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες λόγω του μεγέθους τους. Είναι απλώς οι νόμοι της φυσικής, αλλά δεν εμποδίζει τον φωτογράφο να δημιουργήσει εκπληκτικές, ποιοτικές εικόνες μέσω των τηλεφώνων τους. Ρίξτε τώρα την δυνατότητα επεξεργασίας των RAW και το χάσμα μεταξύ τους κλείνει τώρα με ανησυχητικό ρυθμό. Το Android Marshmallow OS έχει κάνει Androids πολύ πιο παρόμοια με το iOS σύστημα και πάλι υπάρχει ένα άλλο κλείσιμο κενό όσον αφορά την ποιότητα.

Πήρα πρόσφατα το HTC One A9 και αναρωτιέμαι συνεχώς ποιο τηλέφωνο θα παραλάβω κάθε φορά που φτάνω για ένα. Και οι δύο μοιάζουν μεταξύ τους. Ένα ή το iPhone, όποιο και αν ήρθε πρώτο, δεν έχει πια σημασία. Προσθέστε το γεγονός ότι η λήψη και επεξεργασία RAW είναι διαθέσιμη μόνο στο Android και κάνει το επιχείρημα να αφήσει την Apple λίγο πιο συναρπαστική.

Η ικανότητα διάτμησης για επεξεργασία RAW σημαίνει ότι οι κινητοί φωτογράφοι θα έχουν την απαιτούμενη ευελιξία από την εργασία με την τυπική μορφή JPEG. Λαμβάνετε πρωτότυπα δεδομένα που συλλέγονται από το τηλέφωνο της κάμεράς σας.

Πριν γράψω αυτό, το δοκιμάσαμε και πάλι στο HTC One A9 μου. Άνοιξα το Snapseed. Άνοιξε μια εικόνα RAW που μόλις πήρα και άνοιξε αμέσως στο "Εργαλείο Ανάπτυξης". Ήμουν σε θέση να πηδήσω κατευθείαν και να χειριστώ την έκθεση, την αντίθεση, την ισορροπία του λευκού, τον κορεσμό, τις σκιές, τα φώτα και τη δομή και όλα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα RAW που παρέχει η κάμερα και ο αισθητήρας της. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι θλιμμένος στην ιδέα να παίζω περισσότερο με αυτό το εργαλείο.

Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την αύξηση του ελέγχου και της ποιότητας της παραγωγής για κινητή φωτογραφία.