Τι είναι ένα αρχείο XAR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XAR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XAR συνήθως συνδέεται με τη μορφή Extensible Archive.

Το macOS χρησιμοποιεί αυτούς τους τύπους αρχείων XAR για εγκαταστάσεις λογισμικού (αντικαθιστώντας την ανάγκη για τη μορφή αρχείου GZ ). Οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης Safari χρησιμοποιούν επίσης την ίδια μορφή αρχείου XAR.

Το Microsoft Excel χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου XAR για την αποθήκευση εγγράφων στη λειτουργία αυτόματης ανάκτησης. Ανεξάρτητα από τον τύπο του αρχείου Excel που χρησιμοποιείται, όλα τα ανοιχτά αρχεία αποθηκεύονται περιοδικά και αυτόματα σε μια προεπιλεγμένη τοποθεσία με επέκταση αρχείου .XAR.

Τα αρχεία XAR χρησιμοποιούνται επίσης ως προεπιλεγμένη μορφή αρχείου στο λογισμικό γραφικού σχεδιασμού της Xara.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XAR

Τα αρχεία XAR που είναι συμπιεσμένα αρχεία αρχείων μπορούν να ανοίξουν με δημοφιλή προγράμματα συμπίεσης / αποσυμπίεσης. Τα δύο μου αγαπημένα είναι τα 7-Zip και PeaZip. Με το 7-Zip, για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο XAR και να επιλέξετε 7-Zip > Open archive για να το ανοίξετε.

Εάν ένα αρχείο XAR είναι ένα αρχείο επέκτασης του προγράμματος περιήγησης Safari, πιθανότατα έχει προστεθεί η επέκταση .safariextz, επειδή αυτό είναι που το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό τέτοιων επεκτάσεων. Για να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο XAR ως επέκταση προγράμματος περιήγησης, πρέπει πρώτα να το μετονομάσετε και στη συνέχεια να ανοίξετε το .safariextz για να το εγκαταστήσετε στο Safari.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ένα αρχείο .safariextz είναι πραγματικά απλώς ένα μετονομασμένο αρχείο XAR, μπορείτε να το ανοίξετε με ένα από τα προγράμματα αποσυμπίεσης που ανέφερα παραπάνω για να δείτε το περιεχόμενό του. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι το άνοιγμα αυτού του τύπου αρχείου σε ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip δεν θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την επέκταση όπως είχε προβλεφθεί, αλλά θα δείτε τα διάφορα αρχεία που συνθέτουν το λογισμικό επέκτασης του προγράμματος περιήγησης.

Τα προϊόντα της Xara μπορούν να ανοίξουν αρχεία XAR που προορίζονται για χρήση σε αυτά τα προγράμματα γραφικών.

Πώς να ανοίξετε αρχεία XAR Excel

Από προεπιλογή, ως τμήμα της δυνατότητας αυτόματης ανάκτησης, το Microsoft Excel αποθηκεύει αυτόματα ανοικτά αρχεία κάθε 10 λεπτά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή άλλου απροσδόκητου τερματισμού λειτουργίας του Excel.

Ωστόσο, αντί να αποθηκεύσετε το έγγραφο στη μορφή που επεξεργάζεστε και στη θέση που το αποθηκεύσατε, το Excel χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .XAR στον ακόλουθο φάκελο:

C: \ Χρήστες \ <όνομα χρήστη> \ AppData \ Περιαγωγή \ Microsoft \ Excel \

Σημείωση: Η ενότητα ονομάζεται όποιο όνομα χρήστη είναι. Εάν δεν είστε σίγουροι για το δικό σας, ανοίξτε το φάκελο Χρήστες στα Windows και ανατρέξτε στους φακέλους που αναφέρονται - πιθανόν να εντοπίσετε το δικό σας, το οποίο πιθανώς είναι το πρώτο σας ή το πλήρες όνομά σας.

Ένα παράδειγμα ενός αρχείου XAR που μπορεί να δημιουργήσει το Excel είναι ~ ar3EE9.xar . Όπως μπορείτε να δείτε, το αρχείο XAR ονομάζεται τυχαία, οπότε η αναζήτηση για αυτό μπορεί να είναι δύσκολη. Το αρχείο είναι επίσης κρυφό και μπορεί να θεωρηθεί προστατευμένο αρχείο συστήματος .

Για να ανακτήσετε ένα αρχείο Excel που έχει αποθηκευτεί αυτόματα, αναζητήστε στον υπολογιστή σας όλα τα αρχεία .XAR (χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης ή ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Everything) ή ανοίξτε την προεπιλεγμένη θέση που έχω δείξει παραπάνω για να βρείτε τα αρχεία XAR με μη αυτόματο τρόπο .

Σημείωση: Η εύρεση ενός εγγράφου Excel που έχετε αποθηκεύσει αυτόματα στην παραπάνω θέση απαιτεί την προβολή κρυφών αρχείων και προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος . Δείτε πώς εμφανίζω κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows; αν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό.

Μόλις βρείτε το αρχείο XAR, θα πρέπει να μετονομάσετε την επέκταση αρχείου σε εκείνη που αναγνωρίζει το Excel, όπως XLSX ή XLS . Μόλις τελειώσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να ανοίξετε το αρχείο στο Excel όπως και εσείς.

Εάν η μετονομασία του αρχείου XAR δεν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανοίξετε το XAR στο Excel απευθείας χρησιμοποιώντας την επιλογή Άνοιγμα και επιδιόρθωση ... δίπλα στο κουμπί Άνοιγμα κατά την περιήγηση στον υπολογιστή σας για το αρχείο XAR. Για αυτό, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Όλα τα αρχεία από πάνω από το κουμπί Άνοιγμα αντί για την προεπιλεγμένη επιλογή Όλα τα αρχεία Excel .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XAR

Εάν το αρχείο XAR είναι σε αρχειακή μορφή, μπορεί να μετατραπεί σε άλλες παρόμοιες μορφές, όπως ZIP , 7Z , GZ, TAR και BZ2, χρησιμοποιώντας τον δωρεάν μετατροπέα αρχείων FileZigZag .

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο XAR που αποθηκεύτηκε αυτόματα στο Excel είναι να αλλάξετε μόνο την επέκταση αρχείου σε μια που αναγνωρίζει το Excel. Εάν μετά την αποθήκευση του τελικού αρχείου σε XLSX ή σε κάποια άλλη μορφή Excel, θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο σε διαφορετική μορφή, απλά συνδέστε τον σε έναν ελεύθερο μετατροπέα αρχείων εγγράφων .

Η μετατροπή ενός αρχείου XAR που χρησιμοποιείται από ένα προϊόν Xara πιθανόν να γίνει καλύτερα μέσω του προγράμματος που το χρησιμοποιεί. Αυτό μπορεί να βρεθεί σε κάτι σαν την επιλογή Αρχείο > Αποθήκευση ως ή σε ένα μενού Εξαγωγή .