Τι είναι το αρχείο SFCACHE που χρησιμοποιείται;

Τα αρχεία SFCACHE είναι εικονικά αρχεία RAM ReadyBoost & Εδώ είναι πώς λειτουργούν

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου SFCACHE είναι ένα αρχείο προσωρινής αποθήκευσης ReadyBoost που δημιουργήθηκε σε μια συμβατή συσκευή USB , όπως μια μονάδα flash ή μια κάρτα SD, που χρησιμοποιούν τα Windows για επιπλέον μνήμη . Συνήθως ονομάζεται ReadyBoost.sfcache .

Το ReadyBoost είναι ένα χαρακτηριστικό των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista, όπου το λειτουργικό σύστημα βελτιώνει την απόδοση του συστήματος αφιερώνοντας το αχρησιμοποίητο χώρο υλικού ως εικονική μνήμη RAM - το αρχείο SFCACHE διατηρεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν τον εικονικό χώρο μνήμης RAM.

Ενώ η φυσική μνήμη RAM είναι ο πιο γρήγορος τρόπος πρόσβασης στα δεδομένα, η χρήση της μνήμης flash είναι ακόμα πιο γρήγορη από την πρόσβαση στα ίδια δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο , η οποία είναι η όλη ιδέα πίσω από το ReadyBoost.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SFCACHE

Τα αρχεία SFCACHE αποτελούν μέρος της λειτουργίας ReadyBoost και δεν πρέπει να ανοίγουν, να διαγράφονται ή να μετακινούνται. Εάν θέλετε να καταργήσετε το αρχείο SFCACHE, απενεργοποιήστε το ReadyBoost στη μονάδα δίσκου.

Η απενεργοποίηση του ReadyBoost και η κατάργηση του αρχείου SFCACHE είναι τόσο απλό όσο το δεξί κλικ (ή το πάτημα και παύση) της συσκευής και η επιλογή Ιδιότητες . Στην καρτέλα ReadyBoost , απλώς επιλέξτε την επιλογή Να μην χρησιμοποιείται αυτή η συσκευή . Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το ReadyBoost, μπορείτε να το κάνετε και από το ίδιο σημείο - έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη συσκευή για εικονική μνήμη RAM ή μόνο για ένα τμήμα της.

Σημείωση: Δεν είναι όλες οι συσκευές αρκετά γρήγορες για να υποστηρίξουν το ReadyBoost. Θα το ξέρετε αν, όταν προσπαθείτε να το ρυθμίσετε, θα δείτε μια "Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ReadyBoost". μήνυμα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το SFCACHE στη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει:

Συμβουλή: Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι η μόνη χρήση για τα αρχεία SFCACHE είναι με το ReadyBoost, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ ανάγκη να ανοίξετε το αρχείο. Ωστόσο, εάν το αρχείο SFCACHE δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με το ReadyBoost, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο ως αρχείο κειμένου . Ενδέχεται να βρείτε κάποιο κείμενο μέσα στα περιεχόμενα του αρχείου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου αρχείου SFCACHE.

SFCACHE εναντίον αρχείων CACHE

Τα αρχεία SFCACHE είναι παρόμοια με τα αρχεία CACHE , δεδομένου ότι και οι δύο χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση προσωρινών δεδομένων για λόγους επαναλαμβανόμενης πρόσβασης και βελτιωμένης απόδοσης.

Ωστόσο, τα αρχεία CACHE είναι περισσότερο ένα γενικό όνομα και επέκταση αρχείου για προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται σε πολλά διαφορετικά προγράμματα λογισμικού, γι 'αυτό είναι ασφαλές να τα καθαρίσετε. Δείτε πώς μπορώ να διαγράψω την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης; για πληροφορίες σχετικά με το πώς γίνεται αυτό στο Firefox, στο Chrome και σε άλλα προγράμματα περιήγησης.

Τα αρχεία SFCACHE προορίζονται για διαφορετικό σκοπό, λειτουργούν περισσότερο σαν φυσική μνήμη RAM και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με τη δυνατότητα ReadyBoost στα λειτουργικά συστήματα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SFCACHE

Τα περισσότερα αρχεία μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αρχεία SFCACHE. Δεδομένου ότι τα αρχεία SFCACHE χρησιμοποιούνται απλώς ως αποθετήριο για αρχεία, δεν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Εάν το αρχείο σας δεν έχει τίποτα να κάνει με ένα αρχείο ReactBoost SFCACHE, αλλά γνωρίζετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να το ανοίξετε, προτείνω να αναζητήσετε ένα μενού Εξαγωγή ή μια επιλογή στο μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως , για αποθήκευση του αρχείου SFCACHE σε διαφορετική μορφή.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία SFCACHE & amp; ReadyBoost

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το αρχείο SFCACHE ή το ReadyBoost και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Σας γνωρίζουμε ότι η εντολή sfc δεν σχετίζεται καθόλου με τα αρχεία SFCACHE, οπότε αν ασχολείστε με τον Έλεγχο Αρχείων Συστήματος στα Windows, δεν έχει καμία σχέση με το ReadyBoost.

Ομοίως, παρόλο που το "sfc" χρησιμοποιείται και στα δύο, τα αρχεία που τελειώνουν με το .SFC δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία .SFCACHE αλλά χρησιμοποιούνται από τα αρχεία SuperNintendo ROM, τα αρχεία εικόνας Motic Microscope και τα αρχεία αποθηκευμένων παιχνιδιών των δημιουργών.