Τι είναι το crossfading στη μουσική;

Crossfade έννοια και πώς να Crossfade τραγούδια

Crossfading είναι μια τεχνική που δημιουργεί μια ομαλή μετάβαση από τον ένα ήχο στο άλλο. Αυτό το εφέ ήχου λειτουργεί σαν ένας συγχρονισμός, αλλά σε αντίθετες κατευθύνσεις, που σημαίνει ότι η πρώτη πηγή μπορεί να ξεθωριάζει, ενώ η δεύτερη σβήνει, και όλα αναμιγνύουν μαζί.

Χρησιμοποιείται συχνά στην ηχητική μηχανική για να συμπληρώσει τη σιωπή ανάμεσα σε δύο κομμάτια ή ακόμη και να συνδυάσει πολλαπλούς ήχους στο ίδιο τραγούδι για να δημιουργήσει ομαλές αλλαγές αντί για απότομες.

Οι DJ χρησιμοποιούν συχνά το φαινόμενο crossfading μεταξύ κομματιών για να βελτιώσουν τη μουσική τους απόδοση και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ξαφνικά σιωπηρά κενά που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν το κοινό ή τους ανθρώπους στο dance floor.

Το crossfading είναι μερικές φορές σφραγισμένο διασταυρωμένο και αναφέρεται ως αναπαραγωγή χωρίς κενά ή επικαλυπτόμενα τραγούδια .

Σημείωση: Η διασταύρωση είναι το αντίθετο της "σύζευξης του άκρου", το οποίο είναι όταν το άκρο του ενός κομματιού ήχου συνδέεται άμεσα με την αρχή του επόμενου χωρίς να εξασθενεί.

Αναλογική έναντι ψηφιακής διασταύρωσης

Με την εφεύρεση της ψηφιακής μουσικής, έχει γίνει σχετικά εύκολο να εφαρμοστούν διασταυρούμενα εφέ σε μια συλλογή τραγουδιών χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση υλικού ή ηχητικής μηχανικής.

Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να το κάνετε σε σύγκριση με το crossfading χρησιμοποιώντας αναλογικό εξοπλισμό. Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε τις αναλογικές κασέτες, η διασταύρωση απαιτεί τρία καταστρώματα κασέτας - δύο πηγές εισόδου και μία για την εγγραφή του μίγματος.

Οι πηγές ψηφιακού ήχου Crossfading μπορούν επίσης να γίνουν αυτόματα αντί να χρειάζεται να ελέγχετε χειροκίνητα τα επίπεδα εισόδου των πηγών ήχου, προκειμένου να επιτευχθεί κενή αναπαραγωγή στην εγγραφή. Στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιείται ο σωστός τύπος λογισμικού, απαιτούνται ελάχιστες εισροές από τους χρήστες για την επίτευξη επαγγελματικών αποτελεσμάτων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται για την αντιστοίχιση ψηφιακής μουσικής

Ανάλογα με το τι θέλετε να επιτύχετε, υπάρχουν αρκετοί τύποι εφαρμογών λογισμικού (πολλοί δωρεάν) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χρησιμοποιήσετε την crossfading στη ψηφιακή βιβλιοθήκη μουσικής σας.

Οι κατηγορίες προγραμμάτων ήχου που συχνά έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας διασταυρώσεων περιλαμβάνουν: