Τι είναι οι ρυθμοί πλαισίων Webcam;

Γιατί το FPS δεν είναι η όλη ιστορία

Πολλοί νέοι υπολογιστές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο webcam για τηλεοπτικές επικοινωνίες. Οι υπολογιστές που δεν διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες web υποστηρίζουν περιφερειακά κάμερα web. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι όσο υψηλότερη είναι η καμπύλη κάμερας webcam , τόσο πιο ευτυχισμένη θα είστε με τη συσκευή σας, αλλά τι είναι το ρυθμό καρέ και γιατί πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον αριθμό;

Τι είναι ο ρυθμός καρέ;

Με απλά λόγια, ο ρυθμός καρέ είναι ο αριθμός των εικόνων που λαμβάνει μια κάμερα web και μεταφέρεται στην οθόνη του υπολογιστή. Τα πλαίσια μετρώνται σε καρέ ανά δευτερόλεπτο. Εάν η κάμερά σας περιγράφεται ως 30 fps, μπορεί να λάβει 30 εικόνες κάθε δευτερόλεπτο και να τις μεταφέρει στην οθόνη του υπολογιστή.

Πως δουλεύει

Όταν μια φωτογραφία (ή ένα καρέ) έχει καταγραφεί από μια κάμερα web με χαμηλή τιμή fps 15 fps ή χαμηλότερη, η κάμερα δημιουργεί ένα αρχείο JPEG από κάθε ακίνητη εικόνα και μεταδίδει μια σειρά από αυτές τις ακίνητες εικόνες JPEG . Όταν ο ρυθμός καρέ είναι υψηλότερος από 15 fps, η κάμερα απορροφά πραγματικά το βίντεο χρησιμοποιώντας τη σύνδεση στο διαδίκτυο του υπολογιστή.

Οι ρυθμοί καρέ γενικά κυμαίνονται από 15 fps έως 120 fps. Θα πρέπει να μείνετε με 30 fps ή υψηλότερη αν δεν θέλετε να μεταδώσετε ασταθές βίντεο. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός καρέ, τόσο πιο ομαλά είναι το βίντεο.

Σημείωση: Για να κάνετε streaming video, δεν χρειάζεστε μόνο μια webcam με αξιοπρεπή ρυθμό καρέ, αλλά χρειάζεστε και μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο.

Εξωτερικοί παράγοντες

Παρόλο που η βαθμολογία της κάμερας Web μπορεί να υποδεικνύει μία ταχύτητα, η κάμερά σας μπορεί να καταγράψει βίντεο με διαφορετική ταχύτητα. Ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό καρέ κάμερα της κάμερας, όπως οι δυνατότητες του προγράμματος λογισμικού της κάμερας, το θέμα που προσπαθείτε να καταγράψετε, η ανάλυση της κάμερας, η ποσότητα φωτός στο δωμάτιο και το διαθέσιμο εύρος ζώνης . Η εκτέλεση πολλαπλών συσκευών μέσω των θύρων USB του υπολογιστή σας μπορεί επίσης να επιβραδύνει το ρυθμό καρέ. Μπορείτε να αυξήσετε τα fps κάμερας της κάμερας αυξάνοντας τον φωτισμό στο δωμάτιο και εκσυγχρονίζοντας το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Το μέλλον των webcams

Είναι ασφαλές να πούμε ότι τα ποσοστά καρέ θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε συνδυασμό με την ανάλυση της κάμερας web, η οποία καθορίζει πόσο ευκρινές είναι το βίντεο. Καθώς οι υψηλές αναλογίες καρέ και οι λύσεις υψηλής ευκρίνειας καθίστανται πιο συνηθισμένες, οι τιμές θα μειωθούν και οι χαμηλές καρέ κάμερες θα εξαφανιστούν. Δεν θα είναι πολύ πριν οι 60 σ.α.λ. γίνει το ελάχιστο όριο των γυμνών οστών για μια κάμερα web entry-level.