Μπορώ να μοιραστώ υπηρεσία Dial Up Internet μέσω ασύρματου δικτύου;

Η κοινή χρήση της υπηρεσίας ευρυζωνικού Internet μέσω ασύρματων δικτύων δεν είναι πολύ δύσκολη με τους σημερινούς δρομολογητές και άλλους εξοπλισμούς οικιακής δικτύωσης . Αλλά τι γίνεται με αυτούς που εξακολουθούν να κολλάνε με dial-up Internet - μπορούν και αυτοί να μοιραστούν;

Απάντηση: Ναι, είναι σίγουρα δυνατό να μοιραστείτε πρόσβαση στο Internet μέσω τηλεφώνου μέσω ασύρματου οικιακού δικτύου ή άλλου ασύρματου LAN (WLAN) .

Τα ασύρματα δίκτυα LAN υποστηρίζουν εύκολα το εύρος ζώνης που απαιτείται για την κοινή χρήση της υπηρεσίας Internet μέσω τηλεφώνου. Το Dial-up εκτελείται σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες, ωστόσο, ότι οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο θα λειτουργούν αργά σε δίκτυα WLAN, ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό με πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω προσεγγίσεις για να λειτουργήσετε όλοι όπως μπορείτε να αναμένετε.

Ενσύρματο δρομολογητή με ασύρματο σημείο πρόσβασης

Αυτή η επιλογή απαιτεί τρία κομμάτια υλικού εκτός από κάρτες ασύρματου δικτύου για τους υπολογιστές-πελάτες: έναν ενσύρματο ευρυζωνικό δρομολογητή , ένα εξωτερικό μόντεμ και ένα σημείο ασύρματης πρόσβασης . Συνδέστε το εξωτερικό μόντεμ σε αυτόν τον δρομολογητή για πρόσβαση στο Internet και μετά συνδέστε το ασύρματο σημείο πρόσβασης στο δρομολογητή για ασύρματη πρόσβαση. Όλοι οι ευρυζωνικοί δρομολογητές δεν υποστηρίζουν εξωτερικά μόντεμ. αναζητήστε αυτά που διαθέτουν σειριακές θύρες RS-232.

Λειτουργία Ad Hoc Με το ICS των Windows

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS) των Windows ή ισοδύναμο λογισμικό που βασίζεται σε έναν υπολογιστή που φιλοξενεί τη σύνδεση Net. Αυτή η επιλογή απαιτεί τουλάχιστον ότι ο κεντρικός υπολογιστής διαθέτει μόντεμ (εσωτερική ή εξωτερική) και ότι όλες οι κάρτες ασύρματου δικτύου έχουν ρυθμιστεί για λειτουργία ad hoc (peer-to-peer) . Αυτή η επιλογή λειτουργεί καλύτερα αν έχετε μόνο λίγους οικιακούς υπολογιστές που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Εκείνοι που προτιμούν την πρώτη επιλογή συνήθως διαθέτουν ήδη ένα ενσύρματο ευρυζωνικό δρομολογητή που υποστηρίζει εξωτερικά μόντεμ. Επειδή η δεύτερη επιλογή δεν απαιτεί ούτε ενσύρματο δρομολογητή ούτε εξωτερικό μόντεμ, είναι συνήθως φθηνότερη και πιο εύκολη η εγκατάσταση για όσους κατασκευάζουν νέα οικιακά δίκτυα από το έδαφος.

WiFlyer

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το προϊόν WiFlyer που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως δρομολογητής μέσω τηλεφώνου. Αυτή η επιλογή είναι η απλούστερη εγκατάσταση αυτών που συζητήθηκαν εδώ, αλλά τα πιο ακριβά από την άποψη του κόστους εξοπλισμού.

Άλλοι ειδικοί ασύρματες δρομολογητές

Εάν δεν είναι εφικτή καμία από τις παραπάνω επιλογές, θα πρέπει να βρείτε έναν ασύρματο δρομολογητή που διαθέτει μια θύρα RS-232 (σειριακή) για να μοιραστείτε τη γραμμή μέσω τηλεφώνου μέσω ενός εξωτερικού μόντεμ. Τα mainstream μοντέλα σήμερα δεν διαθέτουν τέτοια σειριακή θύρα. Προϊόντα που τείνουν να είναι μοντέλα που έχουν διακοπεί ή δρομολογητές ανώτερης ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν dial-up ως επιλογή ανακατεύθυνσης. Ορισμένοι οικιστικοί δρομολογητές που παρέχουν σειριακές θύρες για εξωτερικά μόντεμ είναι: