Τι είναι η Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS);

Χρησιμοποιήστε το ICS για να συνδέσετε πολλούς υπολογιστές με Windows στο Internet

Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS), επιτρέπει σε ένα τοπικό δίκτυο (LAN) υπολογιστών Windows να μοιράζονται μια ενιαία σύνδεση στο Internet. Η Microsoft ανέπτυξε το ICS ως μέρος των Windows 98 Δεύτερη Έκδοση. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει συμπεριληφθεί ως μέρος όλων των επόμενων εκδόσεων των Windows. Δεν διατίθεται ως ξεχωριστά εγκαταστημένο πρόγραμμα.

Πώς λειτουργεί το ICS

Το ICS ακολουθεί ένα μοντέλο πελάτη / διακομιστή. Για να ρυθμίσετε το ICS, ένας υπολογιστής πρέπει να επιλεγεί ως διακομιστής. Ο καθορισμένος υπολογιστής - ο οποίος αναφέρεται ως κεντρικός υπολογιστής ή πύλη ICS - πρέπει να υποστηρίζει δύο διεπαφές δικτύου, μία απευθείας συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και η άλλη συνδεδεμένη με το υπόλοιπο LAN . Όλες οι εξερχόμενες μεταδόσεις από τους υπολογιστές-πελάτες μεταφέρονται μέσω του υπολογιστή διακομιστή και στο διαδίκτυο. Όλες οι εισερχόμενες μεταδόσεις από τη ροή διαδικτύου μέσω του υπολογιστή διακομιστή και στον σωστό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος.

Σε ένα παραδοσιακό οικιακό δίκτυο, ο υπολογιστής διακομιστή συνδέεται απευθείας στο μόντεμ . Το ICS συνεργάζεται με τους περισσότερους τύπους συνδέσεων στο διαδίκτυο, όπως καλωδιακά, DSL, dial-up, δορυφορικά και ISDN.

Όταν διαμορφώνεται μέσω των Windows, ο διακομιστής ICS συμπεριφέρεται ως δρομολογητής NAT , κατευθύνοντας μηνύματα για λογαριασμό πολλών υπολογιστών. Το ICS ενσωματώνει ένα διακομιστή DHCP που επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν αυτόματα τις τοπικές διευθύνσεις τους αντί να χρειάζεται να οριστούν με μη αυτόματο τρόπο.

Πώς συγκρίνεται το ICS με τους δρομολογητές υλικού

Σε σύγκριση με τους δρομολογητές υλικού, το ICS έχει το πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα, επομένως δεν απαιτείται επιπλέον αγορά. Από την άλλη πλευρά, η ICS δεν διαθέτει πολλές από τις επιλογές διαμόρφωσης που διαθέτουν οι δρομολογητές υλικού.

Εναλλακτικές λύσεις ICS

Το WinGate και το WinProxy είναι εφαρμογές κοινής χρήσης τρίτου μέρους που μετατρέπουν τον υπολογιστή σε πύλη. Μια λύση υλικού απαιτεί ένα δρομολογητή που συνδέεται με το μόντεμ ή ένα δρομολογητή / μόντεμ συνδυασμού.