Ο οριστικός οδηγός για τα σήματα καλλιέργειας

Τα σήματα περικοπής υποδηλώνουν τις γραμμές περιτυλίγματος σε ένα τυπωμένο φύλλο χαρτιού

Γραμμές περικοπής που τοποθετούνται στις γωνίες μιας εικόνας ή σελίδας εκτυπωμένου εγγράφου από έναν γραφίστη ή έναν εμπορικό εκτυπωτή είναι γνωστά ως σήματα περικοπής. Δίνουν πληροφορίες στην εταιρία εκτύπωσης όπου πρέπει να διακοσμηθεί το τελικό κομμάτι σε μέγεθος. Τα σήματα περικοπής μπορούν να σχεδιαστούν με το χέρι ή να εφαρμοστούν αυτόματα στα ψηφιακά αρχεία του εγγράφου με προγράμματα λογισμικού δημοσίευσης .

Τα σήματα καλλιέργειας είναι απαραίτητα όταν εκτυπώνονται πολλά έγγραφα ή φύλλα σε ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού. Τα σημάδια λένε στην εταιρεία εκτύπωσης πού να κόβει τα έγγραφα για να φτάσει στο τελικό μέγεθος . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν το έγγραφο έχει αιμορραγεί , τα οποία είναι στοιχεία που τρέχουν από την άκρη του τυπωμένου κομματιού.

Για παράδειγμα, είναι συνηθισμένο να εκτυπώνετε επαγγελματικές κάρτες πολλές "επάνω" σε ένα φύλλο χαρτιού, επειδή οι πιεστικές εκτυπώσεις δεν εκτελούν χαρτί τόσο μικρό όσο οι επαγγελματικές κάρτες. Χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο φύλλο και επιβάλλοντας πολλές επαγγελματικές κάρτες στο φύλλο, συντομεύεται η εκτέλεση του Τύπου. Στη συνέχεια, οι επαγγελματικές κάρτες είναι κομμένες στο μέγεθος στο τμήμα ολοκλήρωσης της εταιρείας.

Ορισμένο λογισμικό δημοσίευσης έχει πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εκτύπωση εγγράφων σε πολλαπλάσια σε ένα φύλλο. Πολλές φορές τα πρότυπα αυτά περιλαμβάνουν σήματα περικοπής και άλλα εσωτερικά σήματα περικοπής. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα από τα πρότυπα επαγγελματικών καρτών στις σελίδες της Apple ή ένα λογισμικό του Microsoft Word που εκτυπώνει 10 επαγγελματικές κάρτες σε ένα μεγαλύτερο φύλλο καρτών, τα σημάδια περικοπής περιλαμβάνονται στο αρχείο. Αυτό λειτουργεί καλά για αυτό το απλό παράδειγμα, αλλά πολλά εκτυπωμένα αρχεία είναι μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα.

Η ανάγκη για σήματα καλλιέργειας

Εάν ρυθμίσετε το έγγραφό σας με το μέγεθος που θα είναι όταν κόβεται, ενδέχεται να μην χρειάζεστε καθόλου δείγματα περικοπής. Ο εμπορικός εκτυπωτής σας πιθανόν να χρησιμοποιήσει λογισμικό επιβολής για να κανονίσει το έγγραφό σας στο μεγάλο φύλλο χαρτιού και να εφαρμόσει όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις καλλιέργειας και περιποίησης. Αν δεν είστε βέβαιοι, ελέγξτε απλά με τον εκτυπωτή σας.

Τρόπος προσθήκης σημείων περικοπής σε ένα αρχείο

Τα περισσότερα από τα καθιερωμένα προγράμματα λογισμικού δημοσίευσης μπορούν να προσθέσουν σημάδια περικοπής σε οποιοδήποτε ψηφιακό αρχείο, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τα Adobe Photoshop, Illustrator και InDesign, CorelDRAW, QuarkXpress και Publisher. Για παράδειγμα, στο Photoshop, με την εικόνα ανοιχτή, επιλέγετε Εκτύπωση και στη συνέχεια Εκτύπωση σημείων όπου μπορείτε να επιλέξετε γωνίες περικοπής. Στο InDesign, επιλέγετε Σήμανση καλλιέργειας στην ενότητα Σημειώσεις της περιοχής Εξαγωγή λευκού και σκουληκιού PDF. Κάθε πρόγραμμα λογισμικού χρησιμοποιεί διαφορετικό σύνολο οδηγιών, αλλά μπορείτε είτε να αναζητήσετε τη ρύθμιση, η οποία συνήθως βρίσκεται στην ενότητα Εκτύπωση ή Εξαγωγή, είτε να κάνετε αναζήτηση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των σημάτων περικοπής στο συγκεκριμένο λογισμικό

Εφαρμογή των σημάνσεων καλλιέργειας με το χέρι

Μπορείτε να εφαρμόσετε τα σημάδια περικοπής με μη αυτόματο τρόπο και ίσως να θέλετε να το κάνετε εάν το ψηφιακό σας αρχείο περιλαμβάνει μια επαγγελματική κάρτα, επιστολόχαρτο και φάκελο, όλα σε ένα μεγάλο αρχείο, όπου τα αυτόματα σημάδια περικοπής δεν είναι χρήσιμα. Αυτά τα στοιχεία δεν εκτυπώνονται όλοι στον ίδιο τύπο χαρτιού, επομένως θα πρέπει να διαχωριστούν από τον εμπορικό εκτυπωτή πριν από την εκτύπωση. Μπορείτε να σχεδιάσετε σημάδια περικοπής με το ακριβές μέγεθος περιγράμματος για κάθε στοιχείο για να υποδείξετε στον εκτυπωτή πώς να κόψετε κάθε στοιχείο ή (στην περίπτωση του φακέλου) πού να τοποθετήσετε την τέχνη στο χαρτί. Χρησιμοποιήστε το χρώμα εγγραφής όπου είναι διαθέσιμο, έτσι ώστε τα σημάδια να εμφανίζονται σε κάθε χρώμα που πρόκειται να εκτυπωθεί και στη συνέχεια να σχεδιάσετε δύο κοντές γραμμές μισής ίντσας σε γωνία 90 μοιρών σε κάθε γωνία χρησιμοποιώντας μια λεπτή διαδρομή τοποθετημένη ακριβώς κατά μήκος μιας προέκτασης όπου οι πλευρικές επενδύσεις έξω από την πραγματική περιοχή περικοπής.