Τι είναι ένας έξυπνος διακόπτης φωτισμού;

Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας για να ενεργοποιήσετε τα φώτα, τον ανεμιστήρα οροφής ή ακόμα και το τζάκι

Ένας έξυπνος διακόπτης φωτός είναι μια έξυπνη οικιακή συσκευή με δυνατότητα ενεργοποίησης δικτύου που σας επιτρέπει να ελέγχετε τα φώτα, τους ανεμιστήρες οροφής και ακόμη και τα τζάκια με μια εφαρμογή από το smartphone σας ή με τη φωνή σας χρησιμοποιώντας έναν εικονικό βοηθό . Οι έξυπνοι διακόπτες προσθέτουν έξυπνες λειτουργίες του σπιτιού σε οτιδήποτε ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε με το αναστροφή ενός διακόπτη.

Τι μπορεί να κάνει ένας διακόπτης Smart Light;

Ένας έξυπνος διακόπτης φωτισμού ή έξυπνος διακόπτης σάς επιτρέπει να ελέγχετε οτιδήποτε στο σπίτι σας που είναι συνδεδεμένο σε ένα διακόπτη με τη φωνή σας ή μια εφαρμογή smartphone. Χρησιμοποιήστε έξυπνους διακόπτες για να ελέγξετε τα φώτα, ανεμιστήρες οροφής, ανεμιστήρες μπάνιου, τζάκια ελεγχόμενους από το διακόπτη και ακόμη και τη διάθεση απορριμμάτων.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε να βρείτε σε έναν έξυπνο διακόπτη:

Σημείωση: Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο. Αυτή η επισκόπηση καλύπτει το εύρος των δυνατοτήτων και των επιλογών που διατίθενται από πολλούς κατασκευαστές έξυπνων διακοπτών.

Κοινές ανησυχίες για τους διακόπτες Smart Light

Ορισμένοι έξυπνοι διακόπτες πρέπει να εγκατασταθούν στη θέση των παραδοσιακών διακοπτών σας , γεγονός που συνεπάγεται κάποια γνώση και εργασία με ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Ας επανεξετάσουμε την εγκατάσταση και άλλα έξυπνα διακόπτες φως που απασχολούν πολλούς καταναλωτές.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση και χρήση έξυπνων διακοπτών;

Οι διακόπτες έξυπνου φωτισμού απαιτούν να υπάρχει διαθέσιμη ουδέτερη γραμμή ή ουδέτερη γραμμή . Οι ισχύοντες οικοδομικοί κώδικες απαιτούν ουδέτερη γραμμή σε όλο το σπίτι για όλους τους διακόπτες και τις εξόδους, ωστόσο, αν το σπίτι σας χτίστηκε πριν από το 1990, είναι πιθανό να έχετε διακόπτες χωρίς ουδέτερη γραμμή. Ακόμα και σε παλαιότερα σπίτια, οι διακόπτες που βρίσκονται κοντά σε μια έξοδο και οι μονάδες διακόπτη με πολλαπλούς διακόπτες συχνά έχουν ουδέτερη γραμμή. Για να διαπιστώσετε εάν η καλωδίωση σας είναι κατάλληλη για έναν έξυπνο διακόπτη, μπορείτε να ελέγξετε αρκετά εύκολα.

  1. Πρώτον, για την ασφάλεια, απενεργοποιείτε πάντα το ρεύμα στο δωμάτιο ή στο σπίτι ολόκληρου του διακόπτη πριν κάνετε οτιδήποτε σχετίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σας - ακόμα και κοιτάζοντας την καλωδίωση.
  2. Αφαιρέστε το κάλυμμα διακόπτη για τους διακόπτες στους οποίους θέλετε να εγκαταστήσετε έξυπνους διακόπτες και να εξετάσετε την καλωδίωση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καλωδίωση στο σπίτι αποτελείται από τρία ή τέσσερα καλώδια με πλαστική επικάλυψη που συγκεντρώνονται σε μια μεγαλύτερη καλωδίωση με πλαστική επικάλυψη.
  3. Τα ξεχωριστά καλώδια μέσα στο καλώδιο μπορούν να αναγνωριστούν από το χρώμα του πλαστικού τους καλύμματος (ή από την έλλειψη κάλυψης για το καλώδιο γείωσης).
    • Το μαύρο καλώδιο είναι η καυτή γραμμή που φέρνει την τροφοδοσία στο διακόπτη (εάν υπάρχει κόκκινο καλώδιο, που είναι επίσης μια θερμή γραμμή).
    • Το γυμνό σύρμα χαλκού είναι το καλώδιο γείωσης που βασίζεται στη γη για ασφάλεια.
    • Το λευκό καλώδιο είναι η ουδέτερη γραμμή και είναι αυτό που πρέπει να δείτε στην καλωδίωση του διακόπτη για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε έναν έξυπνο διακόπτη.

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει ουδέτερη γραμμή για τον διακόπτη που θέλω να αντικαταστήσω με έναν έξυπνο διακόπτη φώτων;

Αν δεν βλέπετε λευκό καλώδιο καλυμμένο με καλώδιο εντός της ευρύτερης γραμμής καλωδίωσης, η καλωδίωση του σπιτιού σας ενδέχεται να μην είναι συμβατή με έξυπνους διακόπτες χωρίς να ενημερώνονται οι καλωδιώσεις με τους τρέχοντες κωδικούς κατασκευής. Ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος μπορεί να εξετάσει την καλωδίωση σας και να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι έξυπνοι διακόπτες που εγκαθίστανται πάνω από τον υπάρχοντα διακόπτη φωτισμού. Αυτές οι συσκευές είναι τροφοδοτούμενες από μπαταρία και χρησιμοποιούν μαγνήτες για να ασφαλίσουν στη θέση τους πάνω στον υπάρχοντα διακόπτη χωρίς να χρειαστεί να χάσετε την καλωδίωση. Ωστόσο, μπορεί να είναι λιγότερο αξιόπιστα από τους σκληρούς ενσύρματους διακόπτες και μπορεί να μην ενσωματωθούν με τον έξυπνο κεντρικό σας κόμβο ή τον εικονικό βοηθό. Σας προτείνουμε να ελέγξετε προσεκτικά αυτές τις συσκευές, προτού βυθίσετε τα δολάρια αυτοματισμού στο σπίτι σας σε κάτι που ίσως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Πόσο κοστίζει ένας έξυπνος διακόπτης;

Οι έξυπνοι διακόπτες φωτισμού συμβατοί με Wi-Fi κυμαίνονται από $ 25 έως περίπου $ 100 ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται. Εάν ο έξυπνος διακόπτης απαιτεί γέφυρα ή άλλο εξοπλισμό για να λειτουργήσει με το συνδεδεμένο έξυπνο οικιακό σας δίκτυο ή κόμβο, ο εξοπλισμός αυτός θα προσθέσει το συνολικό κόστος.