Εισαγωγή στην ασύρματη οικιακή αυτοματοποίηση

Στο παρελθόν, ο αυτοματισμός στο σπίτι αντιμετώπισε εμπόδια απόστασης σε μεγάλα σπίτια και εμπορικά κτίρια, επειδή το δίκτυο περιοριζόταν στον βαθμό στον οποίο τα σήματα μπορούσαν να ταξιδέψουν. Οι διαφορές στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, που ονομάζονται φάσεις, απαιτούν να χρησιμοποιείτε συζεύκτες φάσης για να γεφυρώσετε τα σήματα από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα στο άλλο. Τα μεγάλα σπίτια με μακρύτερες αποστάσεις καλωδίων παρουσίασαν αδύναμα σήματα και σποραδική απόδοση. Κάποιες φορές φαινόταν ότι χρειάζεσαι ένα πτυχίο ηλεκτρολόγων για να το κάνεις όλοι δουλειά.

Οι λάτρεις της αυτοματοποίησης στο σπίτι έχουν εδώ και καιρό αναφέρει στους σχεδιαστές συστημάτων ότι ήθελαν περισσότερα χαρακτηριστικά. Σίγουρα, η ενεργοποίηση των φώτων με τηλεχειριστήριο από όλη την αίθουσα ήταν μεγάλη, αλλά τι γίνεται με την απενεργοποίηση της τηλεόρασης επάνω στο δωμάτιο των παιδιών όταν είναι ώρα να πάνε για ύπνο;

Το ασύρματο αποφεύγει τα ζητήματα ηλεκτρικής καλωδίωσης

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού με μεγάλα σπίτια ή προβλήματα καλωδίωσης έχουν διαπιστώσει ότι το ασύρματο είναι μια νέα λύση για την κατασκευή και την επέκταση των συστημάτων αυτοματισμού στο σπίτι τους. Με τη χρήση ασύρματων συσκευών , τα ζητήματα ηλεκτρικής καλωδίωσης αποτελούν πρόβλημα του παρελθόντος:

Πώς ο ασύρματος αυτοματισμός στο σπίτι αυξάνει τη σύνδεση δικτύου

Το ασύρματο επίσης ξεπερνά τα φράγματα απόστασης. Τα συστήματα Powerline, όπως το X10 , είναι ευρέως επιρρεπή σε απώλεια σήματος και εξωτερική παρεμβολή. Με απλά λόγια, όσο πιο μακριά πηγαίνει το σήμα, τόσο πιο πιθανό είναι να υποβαθμιστεί.

Οι μηχανικοί αναγνώρισαν καθώς σχεδίαζαν τις νέες προδιαγραφές ασύρματης επικοινωνίας, κάνοντας κάθε ενεργό συσκευή επαναλήπτη, ο φραγμός απόστασης σπάστηκε. Κάθε ενεργή ασύρματη οικιακή συσκευή αυτοματισμού επαναλαμβάνει κάθε σήμα που ακούει. Ενώ οι μέθοδοι για να επιτευχθεί αυτό ποικίλλουν ανάλογα με τον κάθε κατασκευαστή ( INSTEON , ZigBee ή Z-Wave ), το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερες αποστάσεις που το σήμα μπορεί να ταξιδέψει. (Σημειώστε, ωστόσο, ότι η εμβέλεια δεν είναι άπειρη · οι ασύρματες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να επαναλαμβάνουν μόνο σήματα σε τρεις μέγιστες συσκευές πριν πεθάνουν το σήμα).

Ασύρματη τεχνολογία πέρα ​​από το σπίτι

Λόγω του φυσικού τους μεγέθους, τα περισσότερα εμπορικά κτίρια δεν ήταν σε θέση να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες αυτοματισμού έως ότου η ασύρματη τεχνολογία έρθει στη σκηνή. Με ασύρματη χρήση, νέες χρήσεις σε καταστήματα λιανικής πώλησης, βοηθητικές εγκαταστάσεις διαβίωσης, ξενοδοχεία και περιβάλλον γραφείου έχουν γίνει πραγματικότητα. Όπως και στο σπίτι, με τη χρήση ενεργών ασύρματων συσκευών γεφυρώνουν εύκολα τις διαφορές των ηλεκτρικών καλωδίων σε εμπορικά κτίρια εύκολα και με ενσωματωμένη δυνατότητα επαναλήπτη, οι ασύρματες συσκευές αυτοματισμού αυξάνουν την αξιοπιστία του συστήματος σε μεγαλύτερες αποστάσεις.