Παρεμβολή με συσκευές ασύρματης οικιακής αυτοματοποίησης

Ασύρματη οικιακή αυτοματοποίηση και παρεμβολές RF

Καθώς ο αριθμός των ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται στο σπίτι αυξάνεται, ο ασύρματος οικιακός αυτοματισμός είναι όλο και πιο ευαίσθητος στις παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων (RF). Η δημοτικότητα των ασύρματων τεχνολογιών όπως INSTEON , Z-Wave και ZigBee έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία οικιακού αυτοματισμού.

Τα ασύρματα προϊόντα όπως τα τηλέφωνα, οι ενδοσυνεννόηση, οι υπολογιστές, τα συστήματα ασφαλείας και τα ηχεία μπορούν να προκαλέσουν λιγότερες από τις βέλτιστες επιδόσεις στο ασύρματο οικιακό σύστημα αυτοματισμού.

Έχετε πρόβλημα ασύρματης παρεμβολής RF;

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το ασύρματο οικιακό σας σύστημα αυτοματισμού αντιμετωπίζει παρεμβολές RF είναι να μετακινήσετε τις διαλείπουσες συσκευές πιο κοντά (τοποθετήστε τις δίπλα στην άλλη). Αν η λειτουργία βελτιώνεται όταν οι συσκευές είναι κοντά στην άλλη, τότε πιθανότατα έχετε παρεμβολές RF.

Τα προϊόντα INSTEON και Z-Wave λειτουργούν σε συχνότητες σήματος 915 MHz . Επειδή αυτές οι ταχύτητες απέχουν πολύ από τα 2,4 GHz ή τα 5 GHz, αυτά τα προϊόντα και τα εργαλεία Wi-Fi δεν μπορούν λογικά. Ωστόσο, ο εξοπλισμός INSTEON και Z-Wave μπορεί δυνητικά να αλληλεπιδράσει μεταξύ τους.

Το ZigBee συνήθως εκτελείται στα 2.4 GHz (Μερικά λιγότερο δημοφιλή προϊόντα ZigBee λειτουργούν στα 915 MHz στις ΗΠΑ ή στα 868 MHz στην Ευρώπη.) Τα συστήματα αυτοματισμού ZigBee μεταδίδουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ισχύος, καθιστώντας τον κίνδυνο να παρεμποδίσουν το Wi-Fi αμελητέο. Από την άλλη πλευρά, τα δίκτυα Wi-Fi μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές RF για συσκευές ZigBee.

Εξετάστε αυτές τις τέσσερις ιδέες για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο παρεμβολών RF στα οικιακά σας δίκτυα.

Σφίξτε το πλέγμα

Όταν χρησιμοποιείτε μια ασύρματη τεχνολογία αυτοματισμού, έχοντας περισσότερες συσκευές βελτιώνει την απόδοση του συστήματος. Επειδή η ασύρματη οικιακή αυτοματοποίηση λειτουργεί σε ένα δίκτυο ματιών, η προσθήκη περισσότερων συσκευών δημιουργεί πρόσθετες διαδρομές για να μεταβούν τα σήματα από πηγή σε προορισμό. Πρόσθετες διαδρομές θα αυξήσουν την αξιοπιστία του συστήματος.

Η ισχύς σήματος είναι σημαντική

Τα σήματα RF υποβαθμίζονται γρήγορα όταν ταξιδεύετε στον αέρα. Όσο ισχυρότερο είναι το σήμα αυτοματισμού στο σπίτι, τόσο πιο εύκολο είναι για τη συσκευή λήψης να το διακρίνει από ηλεκτρικό θόρυβο. Η χρήση προϊόντων με ισχυρότερη απόδοση αυξάνει την αξιοπιστία του συστήματος επιτρέποντας στο σήμα να ταξιδέψει περαιτέρω πριν υποβιβαστεί. Επιπλέον, η διατήρηση πλήρως φορτισμένων μπαταριών σε συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία αυξάνει τη δύναμη του μεταδιδόμενου σήματος. Όταν οι μπαταρίες σας αρχίσουν να φθαρούν, η απόδοση του συστήματός σας θα υποφέρει.

Εξετάστε μια νέα θέση

Η απλή μετακίνηση μιας ασύρματης συσκευής αυτοματισμού στο σπίτι σε μια νέα θέση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση. Το RF είναι γνωστό ότι έχει ζεστά και κρύα σημεία. Μερικές φορές η μετακίνηση μιας συσκευής σε ολόκληρο το δωμάτιο ή ακόμα και μερικά μέτρα μακριά μπορεί να δημιουργήσει μια δραματική βελτίωση στην απόδοση της συσκευής. Για να διαχειριστείτε τον κίνδυνο παρεμβολών μεταξύ των συσκευών ZigBee και Wi-Fi, είναι καλύτερο να διατηρείτε όλες τις συσκευές ZigBee σε κάποια απόσταση μακριά από τους ασύρματους δρομολογητές και άλλες πηγές ραδιοφωνικών παρεμβολών (όπως φούρνοι μικροκυμάτων) όπως και για συσκευές Wi-Fi.