Η Microsoft Surface 2 εναντίον του iPad Air, Kindle Fire HDX 8.9

Αφού ουσιαστικά επέτρεψε στην Apple να επαναπροσδιορίσει και μετά να πάρει το προβάδισμα στον τομέα των tablet με το iPad , η Microsoft προσπάθησε να αντισταθμίσει το χαμένο έδαφος με την απελευθέρωση των tablet της Surface RT και Surface Pro. Παρόλο που η γραμμή Surface δεν πωλούσε αρκετά όπως τα παροιμιώδη hotcakes, έδωσε στους ανθρώπους μια σταθερή εναλλακτική λύση σε ένα χώρο tablet που κυριαρχείται από το iOS της Apple και το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Τώρα, η Microsoft διπλασιάζει τη γραμμή πλακών της με την απελευθέρωση των επιφανειών Surface 2 και Surface Pro 2.

Σε αντίθεση με το Surface Pro 2 που λειτουργεί με Windows 8 - το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως φορητός υπολογιστής σε μορφή σχιστόλιθου - το Surface 2 αγκαλιάζει το λειτουργικό σύστημα Windows RT όπως η αρχική επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εγκαταστήσει μόνο εφαρμογές των Windows και όχι ολοκληρωμένα προγράμματα επιφάνειας εργασίας. Προσθέστε το χαμηλότερο σημείο τιμών των $ 449 έναντι $ 899 για το Surface Pro 2 και το νέο Surface 2 θεωρείται φυσικός ανταγωνιστής των iOS και Android tablets στην αγορά. Εδώ είναι μια ματιά στο πώς το σχιστόλιθο της Microsoft στοιβάζεται ενάντια στον ανταγωνισμό.

Οθόνη: Το Surface 2 διαθέτει οθόνη 10,6 ιντσών με ανάλυση 1.920 x 1.080 στα 208 pixel ανά ίντσα, καθιστώντας το το μεγαλύτερο από τα τρία. Αν και το ψήφισμά του μπορεί να ήταν αξιοπρεπές κατά το παρελθόν, ωστόσο, παραμορφώνεται σε σύγκριση με τις πλάκες που εξυπηρετούνται ταυτόχρονα από τους ανταγωνιστές του. Το εναρκτήριο μοντέλο iPad της Apple, για παράδειγμα, διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών με ανάλυση 2,048 x 1,536 και 264 εικονοστοιχεία ανά ίντσα. Εν τω μεταξύ, το Kindle Fire HDX 8.9 της Amazon διαθέτει ανάλυση οθόνης 2.560 x 1.600 σε ένα εντυπωσιακό 339 pixel ανά ίντσα. Αυτό τοποθετεί την επιφάνεια 2 στο κάτω άκρο του φάσματος μεταξύ των αντιπάλων όταν πρόκειται για ανάλυση οθόνης. Αν το μέγεθος είναι το κύριο μέλημά σας, όμως, τότε το Surface 2 παίρνει το κέικ.

Εγκέφαλοι: Η οδήγηση του επιπέδου 2 του Windows RT 8.1 λειτουργικό σύστημα είναι ένα 1.7GHz NVIDIA Tegra 4 τετραπλού πυρήνα τσιπ υποστηρίζεται από 2GB RAM. Αντίθετα, το Kindle Fire HDX 8.9 χρησιμοποιεί επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα 2.2GHz ενώ ανεπίσημα benchmark peg Apple επεξεργαστή σε 1.4GHz και με μόνο 1GB μνήμης RAM. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ανέρχεται καλά σε ανταγωνιστές σε 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, γεγονός που συμβαδίζει με τα δισκία της Apple και πολύ κοντά στις ώρες Kindle Fire HDX 8,9 του, ανάλογα με τη χρήση σας. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο έως τέσσερις ώρες.

Χωρητικότητα: Η επιφάνεια 2 έρχεται με 32GB ενσωματωμένης μνήμης για $ 449 και 64GB για $ 549. Για το ίδιο ποσό μνήμης, το Kindle HDX 8.9 μόνο για Wi-Fi κοστίζει $ 444 και $ 494 αν και μπορείτε να μειώσετε την τιμή με το πρόγραμμα "Ειδικές προσφορές" με δυνατότητα διαφήμισης στα $ 429 και $ 479. Η έκδοση του iPad Air μόνο για Wi-Fi, κοστίζει $ 599 για το 32GB μοντέλο και $ 699 για την έκδοση 64GB. Εκτός από την καλή σύγκριση με τους αντιπάλους της όσον αφορά την τιμή, η επιφάνεια έχει ένα πλεονέκτημα - επεκτάσιμη μνήμη. Παρόλο που είστε αρκετά κολλημένοι με την ενσωματωμένη μνήμη που έχετε για το Kindle Fire HDX 8.9 και το iPad Air, η επιφάνεια 2 έρχεται με θύρα USB 3.0 καθώς και συσκευή ανάγνωσης καρτών microSD. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία με τη μνήμη και επίσης σας επιτρέπει να αυξήσετε την χωρητικότητά σας κατά τρόπο που είναι ευκολότερο στο πορτοφόλι.

Άλλα χαρακτηριστικά: Η στρογγυλοποίηση της λίστας επιφανειών της επιφάνειας 2 είναι μια κάμερα μπροστά με πρόσοψη 3,5 megapixel και μια πίσω κάμερα 5 megapixel. Έχει επίσης δύο μικρόφωνα, καθώς και αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και μαγνητόμετρο. Ως μπόνους, έρχεται επίσης με το Microsoft Office RT 2013, το οποίο ο ακριβότερος αδελφός του, το Surface 2 Pro, δεν έρχεται με. Η Επιφάνεια 2 έχει επίσης ενσωματωμένο ένα στήριγμα στο tablet.

Η χαμηλή πτώση: Παρόλο που το Surface 2 αμαρτάρεται από τους αντιπάλους όσον αφορά την εμφάνιση και άλλα χαρακτηριστικά του, η κύρια έκκλησή του είναι η ελκυστικότητά του για τους ανθρώπους που επενδύονται στο οικοσύστημα Windows και Metro της Microsoft. Η απλή παρουσία μιας θύρας USB 3.0 είναι μια μεγάλη υπόθεση για τους χρήστες ενέργειας, αν και η αδυναμία εγκατάστασης desktop προγραμμάτων, όπως μπορείτε να κάνετε με το Surface Pro 2, είναι βέβαιο ότι είναι κακό. Τελικά, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της επιφάνειας 2 είναι οι αδυναμίες του σε σύγκριση με τον ακριβότερο αδελφό του. Ενώ το οικοσύστημα εφαρμογών iOS και Android είναι καλά ανεπτυγμένο, οι εφαρμογές των Windows έχουν ακόμα πολύ δρόμο. Ο μετρητής Surface 2 Pro που με την ικανότητά του να εγκαθιστά προγράμματα για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά η επιφάνεια 2 δεν έχει την ίδια επιλογή. Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από το εάν η επιφάνεια 2 λειτουργεί για εσάς, εξαρτάται από το εάν είστε εντάξει με το περιβάλλον εφαρμογής των Windows.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Για περισσότερα σχετικά με τις πλάκες, δείτε το διανομέα iPad και Tablet.