Ποιος είναι ο καλύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης για το σχολείο;

Αν σκεφτήκατε ότι οι πόλεμοι Mac εναντίον PC ήταν ένα φορτίο διασκέδασης, "Ποιο είναι το καλύτερο e-reader για ..." είναι λίγο πολύ εγγυημένο στην κορυφή της κλασικής μάχης OS από την άποψη των απόψεων. Η τεχνολογία E-Reader εξελίσσεται ταχέως, έχουν δημιουργηθεί πολλαπλές (συχνά ασυμβίβαστες) μορφές αρχείων ηλεκτρονικού βιβλίου, ο ανταγωνισμός των πολυλειτουργικών δισκίων θερμαίνεται και υπάρχουν ακόμη και χωρισμένοι καταυλισμοί βάσει του καλύτερου μορφοτύπου και τύπου εμφάνισης. Είναι σχεδόν σαν τη λήψη αυτής της δεκαετίας μακρά μάχη υπολογιστή, ρίχνοντας τον αγώνα για την υπεροχή των smartphone και προσθέτοντας ένα μουντζάκι των διαγωνισμών ταμπλέτα - όλα-σε-μια συσκευή και σε ένα θέμα μόνο μερικά χρόνια.

Υπάρχουν εκατοντάδες e-readers και δισκία εκεί έξω, όλοι ανταγωνίζονται για ένα κομμάτι της αγοράς εκπαίδευσης. Ειλικρινά, εκεί βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα. Με τόσες πολλές διαφορετικές μορφές αρχείων, δυνατότητες προβολής και προδιαγραφές υλικού που πρέπει να ανησυχούν, οι εκδότες περιεχομένου έχουν κατακερματιστεί, με κάποια υποστηρικτική πλατφόρμα και κάποια άλλη. Ωστόσο, η συνεδρίαση στο φράχτη μπορεί να γίνει μια δια βίου επάγγελμα αν επιλέξετε να περιμένετε να εγκατασταθούν τα πάντα και να βγει ένας σαφής νικητής. Έτσι, όταν τίθεται το ερώτημα: Ποιος είναι ο καλύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης για το σχολείο, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάποια κριτική και να επιλέξουμε έναν τρέχοντα πρωταθλητή.

Βασικά χαρακτηριστικά

Οι αναγνώστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι φυσικό για ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, ειδικά το γεγονός ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τους βαρείς σακκουλίδες γεμάτους χαρτί βιβλία με μια μόνο ελαφριά συσκευή. Τα ηλεκτρονικά βιβλία συνήθως κοστίζουν λιγότερο από τα ισοδύναμα χαρτιού τους και με μοντέλα E Ink, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετράται σε εβδομάδες ή μήνες αντί για ώρες. Η σχολική χρήση - είτε είναι κολέγιο είτε γυμνάσιο - έχει διαφορετικό σύνολο απαιτήσεων από την προσωπική χρήση. Εάν εξετάζετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για ανάγνωση αναψυχής, πιθανόν να τοποθετήσετε τους παράγοντες όπως το στυλ, την τιμή και την ικανότητα τσέπης στον κατάλογο επιθυμητών χαρακτηριστικών. Εάν αγοράζετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για χρήση στο σχολείο, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη, μεταξύ των οποίων:

Οι υποψήφιοι

Εκτός από τους πολλούς δεύτερους τύπους e-readers και ταμπλέτες που προσφέρονται μέσω ιστότοπων και πωλητών ηλεκτρονικών ειδών, υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές που οδηγούν σαφώς την αγορά όταν πρόκειται για αυτά τα πράγματα:

Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες έχει πολλά μοντέλα διαθέσιμα και έχει προσφέρει τις συσκευές τους για τουλάχιστον το προηγούμενο έτος. Με εξαίρεση το iPad της Apple και το Barnes & Noble NOOK Color, όλο το υλικό που προσφέρονται από αυτές τις εταιρείες βασίζεται σε οθόνες E Ink. Και, κάθε μία από αυτές τις εταιρείες προσφέρει όχι μόνο ηλεκτρονικούς αναγνώστες αλλά τους συνδέει σε ένα σχετικό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο για περιεχόμενο.

Αραίωση του πεδίου

Πρώτα από τη λίστα είναι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Barnes & Noble. Το NOOK Simple Touch είναι μια συμπαγής συσκευή με εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ωραία οθόνη. Δυστυχώς, αυτή η οθόνη είναι μόνο έξι ίντσες σε μέγεθος. Το NOOK Color, από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερη οθόνη 7 ιντσών με το πρόσθετο πλεονέκτημα του χρώματος χάρη στην οπισθοφωτισμένη οθόνη LCD. Η οθόνη LCD σημαίνει σχετικά χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και προβλήματα ηλιακού φωτός. Η Barnes & Noble προσφέρει ηλεκτρονικά βιβλία με τη μορφή της μελέτης NOOK, αλλά η επιλογή των τίτλων είναι περιορισμένη.

Δίπλα από την πτώση είναι ο Kobo. Το eReader Touch της είναι πολύ παρόμοιο με το NOOK Simple Touch και οι ίδιοι λόγοι που την καθιστούν αξιοπρεπή επιλογή ως προσωπικός ηλεκτρονικός αναγνώστης καθιστούν επίσης μια κακή επιλογή για το σχολείο. Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του Kobo δεν αποτελεί μεγάλη πηγή εγχειριδίων.

Η Sony προσφέρει ένα ranger e-readers, όλα τα μοντέλα E Ink. Ενώ οι περισσότεροι εμπίπτουν στην πολύ μικρή κατηγορία, η εταιρεία προσφέρει ένα μοντέλο 7 ιντσών, το Reader Daily Edition . Το online ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Sony μεταφέρει ψηφιακά εγχειρίδια, αλλά η επιλογή δεν μπορεί να ταιριάζει με το Amazon's. Επίσης, δεν υπάρχει επιλογή ενοικίασης για ηλεκτρονικά βιβλία μέσω της Sony, αν και η οθόνη αφής της Sony έχει το πλεονέκτημα να επιλέγει από ένα εικονικό πληκτρολόγιο ή ελεύθερο γράψιμο για τη λήψη σημειώσεων. Σε $ 299, είναι λίγο ακριβό όσον αφορά τους αναγνώστες του e-readers και αυτό το μοντέλο πιθανόν να οφείλεται σε ανανέωση σε διάστημα μηνών, οπότε υπάρχει και η πιθανότητα για τύψεις αγοραστών.

Τα iPad και iPad 2 της Apple είναι εξαιρετικά πολυλειτουργικά δισκία και κυριαρχούν στην αγορά tablet. Ορισμένες εταιρείες παράγουν καινοτόμα, διαδραστικά ψηφιακά εγχειρίδια για το iPad και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να χειριστούν άλλες εργασίες - περιήγηση στο web, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική και ταινίες και ακόμη και τυχερά παιχνίδια. Στο κάτω μέρος, ένα iPad είναι ακριβό ($ 499 και άνω), βαρύ (πάνω από μια λίβρα), είναι LCD οθόνη είναι δύσκολο να διαβάσει σε εξωτερικούς χώρους ή σε καταστάσεις όπου ο ήλιος είναι ένας παράγοντας και η μπαταρία του είναι καλή μόνο για 10 ώρες περίπου χρέωση.

Ο νικητής

Ενώ το Sony Reader Daily Edition και το Apple iPad προσφέρουν μερικά συναρπαστικά χαρακτηριστικά, ο νικητής για το 2011 είναι το Amazon Kindle DX . Δεν είναι το Kindle 3G ή Wi-Fi (υποφέρουν από τα ίδια μεγέθη έκθεσης με τα περισσότερα καταναλωτικά e-readers), αλλά ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας.

Ενώ η τιμή των 379 δολαρίων είναι απότομη, το Kindle DX έρχεται ακόμα πολύ κάτω από τα $ 100 κάτω από την τιμή του φθηνότερου iPad. Και για αυτά τα 379 δολάρια, παίρνετε μια οθόνη iPad μεγέθους 9,7 ιντσών με E μελάνι Pearl. Φαίνεται υπέροχο σε εσωτερικούς χώρους και ακόμα καλύτερα στον ήλιο. Δεν θα τοποθετήσετε αυτόν τον ηλεκτρονικό αναγνώστη σε μια τσέπη, αλλά οποιεσδήποτε μικρότερες και οι οθόνες θα απαιτούσαν υπερβολική κύλιση με κείμενα και σε 18,9 ουγγιές (απλά ένα smidge λιγότερο από ένα iPad 2) είναι ακόμα πιο εύκολο να μεταφερθεί από το armload των βαρέων βιβλίων που μπορεί να αντικαταστήσει.

Αν και δεν διαθέτει Wi-Fi, το Kindle προσφέρει δωρεάν συνδεσιμότητα 3G που επιτρέπει σε έναν φοιτητή να κατεβάσει ηλεκτρονικά βιβλία, να έχει εύκολη πρόσβαση στο Wikipedia (ή να ελέγχει το e-mail του ) δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται σε ένα hotspot Wi-Fi . Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλή για δύο έως τρεις εβδομάδες με το 3G απενεργοποιημένο. Περιλαμβάνονται βασικές λειτουργίες όπως ένα λεξικό, καθώς και η δυνατότητα λήψης σημειώσεων (αν και το φυσικό πληκτρολόγιο και τα πλήκτρα που βασίζονται σε κουμπιά το καθιστούν πιο δύσκολο από ό, τι στη Sony). ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η Amazon συγχρονίζει αυτές τις σημειώσεις στο λογαριασμό σας, οπότε αν ανοίξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kindle του Amazon, οι σημειώσεις μεταφέρονται.

Το κερασάκι στο κέικ είναι τα βιβλία Kindle του Amazon. Το Amazon έχει εμποτιστεί με πολλούς εκδότες, προσφέροντας μια συμπαγή επιλογή ηλεκτρονικών σχολικών βιβλίων για το Kindle. Μερικοί από τους τίτλους είναι ακόμη διαθέσιμοι για ενοικίαση, μια επιλογή που μπορεί να ξυρίσει το κόστος σημαντικά. Αυτά είναι τα βιβλία Kindle, που σημαίνει ότι είναι ασύμβατα με άλλους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, αλλά είναι προσιτά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή Kindle σε iPad, PC ή άλλες συσκευές.

Όπως είπα από την αρχή, κανένας ηλεκτρονικός αναγνώστης δεν είναι αυτή τη στιγμή η τέλεια λύση, αλλά προς το παρόν, το Kindle DX είναι το καλύτερο της δέσμης όταν πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για σχολική χρήση.