Πώς να χρησιμοποιήσετε Trace Image στο Adobe Illustrator CC 2017

Μετατρέψτε τις εικόνες σε φορείς με ευκολία

Με την εισαγωγή της βελτιωμένης συνάρτησης Image Trace στο Adobe Illustrator CS6 και αργότερα αναβαθμίσεις, ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων για χρήστες λογισμικού γραφικών που θέλουν την ικανότητα να ανιχνεύουν την τέχνη της γραμμής και τις φωτογραφίες και να τις μετατρέπουν σε διανυσματικές εικόνες. Τώρα οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν bitmap σε διανύσματα και αρχεία PNG σε αρχεία SVG χρησιμοποιώντας το Illustrator με σχετική ευκολία.

01 του 06

Ξεκινώντας

Εικόνες και σχέδια χωρίς πολλή ακαταστασία είναι καλύτερο για τον εντοπισμό.

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα με μια εικόνα με θέμα που ξεχωρίζει ξεκάθαρα από το φόντο, όπως η αγελάδα στην παραπάνω εικόνα.

Για να προσθέσετε μια εικόνα στο ίχνος, επιλέξτε Αρχείο > Τοποθέτηση και εντοπίστε την εικόνα που θέλετε να προστεθεί στο έγγραφο. Όταν δείτε το "Place Gun", κάντε κλικ στο ποντίκι και η εικόνα πέφτει στη θέση του.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανίχνευσης, κάντε κλικ μία φορά στην εικόνα για να την επιλέξετε.

Κατά τη μετατροπή μιας εικόνας σε διανύσματα, οι περιοχές συνεχόμενων χρωμάτων μετατρέπονται σε σχήματα. Όσο περισσότερα σχήματα και διανυσματικά σημεία, όπως στην παραπάνω εικόνα του χωριού, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αρχείου και οι μεγαλύτεροι πόροι της CPU, καθώς ο υπολογιστής λειτουργεί για να χαρτογραφήσει όλα τα σχήματα, τα σημεία και τα χρώματα στην οθόνη.

02 του 06

Τύποι ανίχνευσης

Το κλειδί καθορίζει ποια μέθοδος ιχνηλάτησης πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Με την εικόνα στη θέση της, το πιο προφανές σημείο εκκίνησης είναι το αναπτυσσόμενο μενού Image Trace στον Πίνακα Ελέγχου του Illustrator. Υπάρχουν πολλές επιλογές που στοχεύουν σε συγκεκριμένα καθήκοντα. ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το καθένα για να δείτε το αποτέλεσμα. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης πιέζοντας το Control-Z (PC) ή το Command-Z (Mac) ή, αν έχετε κάνει λάθος, επιλέγοντας File > Revert .

Όταν επιλέξετε μια μέθοδο Trace, θα δείτε μια γραμμή προόδου που θα σας δείξει τι συμβαίνει. Όταν τελειώσει, η εικόνα μετατρέπεται σε μια σειρά διαδρομών διανύσματος.

03 του 06

Προβολή και επεξεργασία

Μειώστε την πολυπλοκότητα του αποτελέσματος ανίχνευσης χρησιμοποιώντας το υπομενού Simplify.

Αν επιλέξετε το αποτέλεσμα παρακολούθησης είτε με το εργαλείο επιλογής είτε με το εργαλείο άμεσης επιλογής, επιλέγεται ολόκληρη η εικόνα. Για να δείτε τις ίδιες τις διαδρομές, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάπτυξη στον Πίνακα Ελέγχου. Το αντικείμενο ανίχνευσης μετατρέπεται σε μια σειρά διαδρομών.

Στην περίπτωση της παραπάνω εικόνας, μπορούμε να επιλέξουμε τις περιοχές του ουρανού και του γρασιδιού και να τις διαγράψουμε.

Για να απλοποιήσετε περαιτέρω την εικόνα, μπορούμε να επιλέξετε Αντικείμενο > Διαδρομή > Απλοποιήστε και χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά στον πίνακα "Απλοποίηση" για να μειώσετε τον αριθμό των σημείων και των καμπυλών στην ανίχνευση.

04 του 06

Μενού παρακολούθησης εικόνων

Μια εναλλακτική μέθοδος είναι η χρήση του Trace Image στο μενού Object.

Ένας άλλος τρόπος ανίχνευσης μιας εικόνας εμφανίζεται στο μενού Αντικείμενο. Όταν επιλέγετε Αντικείμενο > Ανίχνευση εικόνων , έχετε δύο επιλογές: Δημιουργία και κατασκευή και επέκταση . Η δεύτερη επιλογή εντοπίζει και στη συνέχεια σας δείχνει τα μονοπάτια. Εκτός αν εντοπίζετε ένα μολύβι ή ένα σχέδιο μελάνης ή μια γραμμική τέχνη με ένα συμπαγές χρώμα, το αποτέλεσμα είναι συνήθως ασπρόμαυρο.

05 του 06

Πίνακας παρακολούθησης εικόνων

Χρησιμοποιήστε τον πίνακα "Ανίχνευση εικόνων" για εργασίες εντοπισμού "Βιομηχανικής αντοχής".

Αν ψάχνετε για μεγαλύτερο έλεγχο στον εντοπισμό, ανοίξτε τον πίνακα Trace Image που βρίσκεται στο παράθυρο > Trace Image .

Τα εικονίδια κατά μήκος της κορυφής, από τα αριστερά προς τα δεξιά, έχουν προεπιλεγεί για το Auto Color, High Color, Grayscale, Black and White και Outline. Τα εικονίδια είναι ενδιαφέροντα, αλλά η πραγματική ισχύς βρίσκεται στο μενού Προεπιλογές. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις επιλογές στον Πίνακα Ελέγχου, συν να επιλέξετε τη λειτουργία χρώματος και την παλέτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το ρυθμιστικό Colors είναι λίγο περίεργο. μετρά με τη χρήση ποσοστών, αλλά η σειρά κυμαίνεται από Λιγότερα σε Περισσότερα.

Μπορείτε να τροποποιήσετε το αποτέλεσμα ιχνηλασίας στις επιλογές Για προχωρημένους . Θυμηθείτε ότι η εικόνα μετατρέπεται σε χρωματιστά σχήματα και τα ρυθμιστικά Paths, Corners και Noise σάς επιτρέπουν να τροποποιήσετε την πολυπλοκότητα των σχημάτων. Καθώς τρέχετε με τα ρυθμιστικά και τα χρώματα, θα δείτε τις τιμές για τα μονοπάτια, τις άγκυρες και τα χρώματα στο κάτω μέρος του πίνακα να αυξάνονται ή να μειώνονται.

Τέλος, η περιοχή της μεθόδου δεν έχει καμία σχέση με τις γωνίες. Έχει να κάνει με το πώς δημιουργούνται τα μονοπάτια. Παίρνετε δύο επιλογές: Το πρώτο είναι Abutting, που σημαίνει ότι όλα τα μονοπάτια χτυπάνε ο ένας στον άλλο. Το άλλο είναι η αλληλεπικάλυψη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μονοπάτια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο.

06 του 06

Επεξεργασία ανιχνευμένης εικόνας

Αφαιρέστε ανεπιθύμητες περιοχές και σχήματα από μια ανίχνευση για να μειώσετε το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του αρχείου.

Με το ίχνος ολοκληρωμένο, ίσως να θέλετε να αφαιρέσετε τμήματα του. Σε αυτό το παράδειγμα, θέλαμε ακριβώς την αγελάδα χωρίς τον ουρανό ή το γρασίδι.

Για να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε εντοπισμένο αντικείμενο, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάπτυξη στον πίνακα ελέγχου. Αυτό θα μετατρέψει την εικόνα σε σειρά επεξεργάσιμων διαδρομών. Μεταβείτε στο εργαλείο άμεσης επιλογής και κάντε κλικ στις διαδρομές που θέλετε να επεξεργαστείτε.