Πώς να σχεδιάσετε μια εναλλακτική διαδρομή με τους Χάρτες Google

Αλλάξτε το μπλε μονοπάτι και κάντε τη δική σας διαδρομή

Η χρήση των Χαρτών Google είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας πριν φύγετε, αλλά μπορεί να μην σας δώσει το ακριβές μονοπάτι που θέλετε να ακολουθήσετε. Ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική διαδρομή για να παρακάμψετε όλη την έντονη κυκλοφορία, να αποφύγετε τους δρόμους με διόδια ή να κάνετε μια παράπλευρη εκδρομή στην πορεία.

Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε να προσαρμόσετε τη διαδρομή των Χαρτών Google, σας δίνεται πάντα η ελεύθερη κυριαρχία για να το κάνετε αυτό και μερικές φορές οι Χάρτες Google θα σας παρουσιάσουν ακόμη και τις δικές σας προτεινόμενες διαδρομές.

Οι Χάρτες Google αναδεικνύουν την προτεινόμενη διαδρομή σε έντονο μπλε χρώμα και περιλαμβάνουν άλλες πιθανές διαδρομές με γκρι χρώμα. Κάθε διαδρομή σημειώνεται με την απόσταση και τον εκτιμώμενο χρόνο οδήγησης (υποθέτοντας ότι ψάχνετε οδηγίες οδήγησης, αντί για διαμετακόμιση, περπάτημα κ.ο.κ.).

Πώς να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή στους Χάρτες Google

Είναι εύκολο να αλλάξετε την προτεινόμενη διαδρομή στους Χάρτες Google, αλλά υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να το κάνετε.

Το πρώτο περιλαμβάνει τη δημιουργία της δικής σας διαδρομής:

  1. Κάντε κλικ οπουδήποτε στη φωτεινή μπλε διαδρομή για να ορίσετε ένα σημείο.
  2. Σύρετε αυτό το σημείο σε μια νέα θέση για να τροποποιήσετε τη διαδρομή. Όταν το κάνετε αυτό, τυχόν άλλες προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές εξαφανίζονται από το χάρτη και αλλάζουν οι οδηγίες οδήγησης.
    1. Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσετε ότι ο εκτιμώμενος χρόνος οδήγησης και η αλλαγή απόστασης κατά την προσαρμογή της διαδρομής, πράγμα που είναι πραγματικά χρήσιμο εάν προσπαθείτε να παραμείνετε εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Μπορείτε να παρακολουθείτε αυτές τις αλλαγές καθώς κάνετε μια νέα διαδρομή και προσαρμόζετε ανάλογα.
    2. Συμβουλή: Οι Χάρτες Google θα "κολλήσουν" αυτόματα τη νέα διαδρομή στο δρόμο για εσάς, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι σας φέρνει μέσα από δάση ή γειτονιές που δεν μπορείτε πραγματικά να οδηγήσετε μέσα. η διαδρομή που δίνει είναι ένας νόμιμος τρόπος για να φτάσετε στον προορισμό.

Μια εναλλακτική λύση είναι να επιλέξετε μία από τις προτεινόμενες διαδρομές των Χαρτών Google:

  1. Για να επιλέξετε μία από τις εναλλακτικές διαδρομές, απλά κάντε κλικ σε αυτό.
    1. Οι Χάρτες Google αλλάζουν το χρώμα του τόνου σε μπλε για να υποδείξουν ότι είναι πλέον η νέα προτιμώμενη διαδρομή, χωρίς να καταργηθούν οι άλλες πιθανές διαδρομές.
  2. Για να επεξεργαστείτε τη νέα επισημασμένη διαδρομή, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, σύροντας τη διαδρομή σε μια νέα θέση. Όταν πραγματοποιείτε μια αλλαγή, οι άλλες διαδρομές εξαφανίζονται και οι οδηγίες οδήγησης αλλάζουν ώστε να αντικατοπτρίζουν τη νέα διαδρομή.

Αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προσαρμογή μιας διαδρομής των Χαρτών Google, αλλά είναι σίγουρα εύκολο να παρακαμφθεί. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε αλλάξει υπερβολικά τη διαδρομή σας ή έχετε διαδρομές που δεν έχετε σκοπό, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το πίσω βέλος στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να αναιρέσετε τις ζημιές ή απλά να κάνετε επανεκκίνηση με ένα νέα σελίδα Χαρτών Google.

Επιλογές διαδρομής Χάρτες Google

Ένας τρόπος για να σχεδιάσετε μια εναλλακτική διαδρομή στους Χάρτες Google είναι να προσθέσετε πολλούς προορισμούς σε μια προτεινόμενη διαδρομή.

  1. Καταχωρίστε έναν προορισμό και ένα σημείο εκκίνησης.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί + κάτω από τον προορισμό που καταχωρίσατε για να ανοίξετε ένα τρίτο πεδίο όπου μπορείτε να εισάγετε έναν πρόσθετο προορισμό ή να κάνετε κλικ στον χάρτη για να εισέλθετε στον νέο προορισμό.
  3. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε επιπλέον προορισμούς.

Συμβουλή : Για να αλλάξετε τη σειρά των στάσεων, κάντε κλικ και σύρετε τους προορισμούς με τη σειρά που θέλετε να είναι.

Ο λεπτομερής ορισμός των δρομολογίων που προσφέρονται από το Google Maps είναι δυνατή μέσω του κουμπιού Επιλογές στον πίνακα διαδρομών. Μπορείτε να αποφύγετε αυτοκινητόδρομους, διόδια ή / και πορθμεία.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε κατά την κατασκευή των διαδρομών είναι ότι, ανάλογα με αυτό που επιλέγετε, μπορεί να βιώνει μεγάλη κίνηση ή καθυστερήσεις, οπότε μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή για να φτάσετε πιο γρήγορα εκεί. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους δείκτες ζωντανής κυκλοφορίας στους Χάρτες Google με το τρισδιάστατο μενού που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας.

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές διαδρομής χρησιμοποιώντας το μενού στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ζωντανής κυκλοφορίας είναι διαθέσιμη μέσω του κουμπιού στρώσεων που αιωρείται πάνω από το χάρτη.

Χάρτες Google σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Η επιλογή μιας εναλλακτικής διαδρομής σε κινητές συσκευές λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και σε έναν υπολογιστή, αντί να κάνετε κλικ στην εναλλακτική διαδρομή, πατήστε για να την επισημάνετε.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε σε μια διαδρομή για να την επεξεργαστείτε σε μια κινητή συσκευή. Αν θέλετε να προσθέσετε έναν προορισμό, πατήστε το κουμπί μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Προσθήκη στάσης . Η οργάνωση της παραγγελίας διαδρομής λειτουργεί με μεταφορά και μεταφορά τους προς τα πάνω και προς τα κάτω στη λίστα.

Μια άλλη μικρή διαφορά μεταξύ της εφαρμογής για κινητά και της διαδικτυακής έκδοσης είναι ότι οι εναλλακτικές διαδρομές δεν εμφανίζουν το συνολικό χρόνο και την απόσταση μέχρι να τους αγγίξετε. Αντ 'αυτού, μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή ανάλογα με το πόσο πιο αργή ή πιο γρήγορα συγκρίνεται με την τρέχουσα επιλεγμένη διαδρομή.

Συμβουλή: Γνωρίζατε ότι μπορείτε να στείλετε μια προσαρμοσμένη διαδρομή των Χαρτών Google στο smartphone σας ; Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, επειδή μπορείτε να το φτιάξετε με τα πλήρη εργαλεία που είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να τα στείλετε όλα στη συσκευή σας όταν είναι ώρα να το χρησιμοποιήσετε πραγματικά.