Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων για να κάνετε αλλαγές στις μονάδες δίσκου στα Windows

Θα χρειαστεί να ανοίξετε το εργαλείο διαχείρισης δίσκων αν θέλετε να χωρίσετε ένα σκληρό δίσκο , να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο, να αλλάξετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου ή να εκτελέσετε διάφορες άλλες εργασίες που σχετίζονται με το δίσκο.

Δεν θα βρείτε μια συντόμευση στη Διαχείριση Δίσκων στο μενού "Έναρξη των Windows" ή "Εφαρμογές", επειδή δεν είναι ένα πρόγραμμα με την ίδια έννοια που έχει το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση δίσκων στα Windows:

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων όπως περιγράφεται παρακάτω σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Απαιτείται Χρόνος: Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να ανοίξετε το Windows Disk Management και πολύ λιγότερο χρόνο από αυτό που θα μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων στα Windows

Ο πιο συνηθισμένος και ανεξάρτητος από το λειτουργικό σύστημα τρόπος ανοίγματος της διαχείρισης δίσκων είναι μέσω του βοηθητικού προγράμματος διαχείρισης υπολογιστών, που περιγράφεται παρακάτω. Δείτε Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων μετά από αυτό το σεμινάριο για κάποιες άλλες επιλογές, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι λίγο πιο γρήγορες για ορισμένους από εσάς.

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
    1. Στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, ο Πίνακας Ελέγχου είναι πιο εύκολα διαθέσιμος από τη συντόμευση του στο μενού Έναρξη ή στην οθόνη Εφαρμογές .
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Το σύστημα και η ασφάλεια βρίσκονται μόνο στα Windows 10, Windows 8 και Windows 7. Στα Windows Vista, ο ισοδύναμος σύνδεσμος είναι System and Maintenance και στα Windows XP ονομάζεται Performance and Maintenance . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.
    2. Συμβουλή: Αν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου , δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Εάν βρίσκεστε σε μία από αυτές τις προβολές, αγγίξτε το ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Εργαλεία διαχείρισης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 4.
  3. Στο παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια , πατήστε ή κάντε κλικ στην επικεφαλίδα Εργαλεία διαχείρισης που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να το δείτε.
    1. Θυμηθείτε, στα Vista και XP, αυτό το παράθυρο ονομάζεται Σύστημα και συντήρηση ή απόδοση και συντήρηση , αντίστοιχα.
  4. Στο παράθυρο " Εργαλεία διαχείρισης" που είναι πλέον ανοικτό, κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο " Διαχείριση υπολογιστών" .
  1. Όταν ανοίγει η Διαχείριση υπολογιστών , πατήστε ή στη Διαχείριση δίσκων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, που βρίσκεται κάτω από την αποθήκευση .
    1. Συμβουλή: Εάν δεν εμφανίζεται η λίστα Διαχείριση δίσκων , ίσως χρειαστεί να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο |> ή + στα αριστερά του εικονιδίου αποθήκευσης .
    2. Η διαχείριση δίσκων ενδέχεται να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή και περισσότερο για φόρτωση, αλλά τελικά θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά του παραθύρου διαχείρισης υπολογιστή.
  2. Τώρα μπορείτε να χωρίσετε ένα σκληρό δίσκο , να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο , να αλλάξετε ένα γράμμα της μονάδας δίσκου ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να κάνετε στο εργαλείο διαχείρισης δίσκων των Windows.
    1. Συμβουλή: Αυτές οι εργασίες σκληρού δίσκου μπορούν επίσης να επιτευχθούν με τα περισσότερα ελεύθερα εργαλεία λογισμικού διαμέρισης δίσκων .

Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων

Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε μια απλή εντολή σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows για να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων. Απλά εκτελέστε diskmgmt.msc από οποιαδήποτε διεπαφή γραμμής εντολών των Windows θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως Command Prompt .

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τη διαχείριση δίσκων από τη γραμμή εντολών εάν χρειάζεστε πιο λεπτομερείς οδηγίες.

Εάν εκτελείτε Windows 10 ή Windows 8 και έχετε πληκτρολόγιο ή ποντίκι , γνωρίζετε ότι η Διαχείριση δίσκων (και ο πίνακας ελέγχου στο σύνολό της) είναι μια από τις πολλές επιλογές γρήγορης πρόσβασης στο εξαιρετικά χρήσιμο μενού Power User . Απλά κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη ή δοκιμάστε τον συνδυασμό WIN + X στο πληκτρολόγιό σας.