Μάθετε περισσότερα για τους υπερσυνδέσμους και τον τρόπο λειτουργίας τους

Δείτε επίσης τον τρόπο χρήσης τους και τον τρόπο δημιουργίας της δικής σας υπερσύνδεσης

Μια υπερσύνδεση είναι απλά ένας σύνδεσμος με κάποιον άλλο πόρο. Χρησιμοποιεί ένα ειδικό είδος εντολής που σας μετατοπίζει σε κάποιο άλλο περιεχόμενο του προγράμματος περιήγησης ιστού σας, συνήθως σε άλλη σελίδα.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι γεμάτες με δεκάδες υπερσυνδέσμους, κάθε ένας από τους οποίους σας στέλνει σε κάποια σχετική ιστοσελίδα ή εικόνα / αρχείο. Τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να παρατηρήσετε υπερσύνδεσμους. πηγαίνετε στο Google και ψάξτε για οτιδήποτε και κάθε αποτέλεσμα που βλέπετε είναι μια υπερ-σύνδεση στις διάφορες ιστοσελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα.

Μια υπερσύνδεση μπορεί ακόμη και να σας κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας ιστοσελίδας (και όχι μόνο στην κύρια σελίδα) χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται άγκυρα. Για παράδειγμα, αυτή η καταχώρηση στη Wikipedia περιλαμβάνει συνδέσεις άγκυρας στο επάνω μέρος της σελίδας που σας δείχνουν σε διάφορα μέρη του ίδιου κομματιού, όπως σε αυτό.

Θα γνωρίζετε ότι κάτι είναι μια υπερσύνδεση όταν ο δείκτης του ποντικιού σας αλλάζει σε ένα δάχτυλο που δείχνει. Σχεδόν όλη την ώρα, οι υπερσυνδέσεις εμφανίζονται ως εικόνες ή ως υπογραμμισμένες λέξεις / φράσεις. Μερικές φορές, οι υπερσυνδέσεις λαμβάνουν επίσης το σχήμα των drop-down μενού ή των μικροσκοπικών κινούμενων ταινιών ή των διαφημίσεων.

Ανεξάρτητα από το πώς εμφανίζονται, όλες οι υπερ-συνδέσεις είναι εύκολες στη χρήση και θα σας μεταφέρουν σε όποιο σύνδεσμο χτίστηκε για να σας περιηγηθεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια υπερ-σύνδεση

Κάνοντας κλικ σε μια υπερ-σύνδεση είναι το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιήσετε την εντολή άλμα. Όταν κάνετε κλικ στο σχήμα του δείκτη ποντικιού, η υπερσύνδεση δίνει εντολή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού να φορτώσει την ιστοσελίδα προορισμού, ιδανικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν σας αρέσει η σελίδα προορισμού, μείνετε και διαβάστε το. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική ιστοσελίδα, απλά κάντε κλικ στο κουμπί πίσω στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή πατήστε το πλήκτρο Backspace . Πράγματι, η υπερσύνδεση και η αντιστροφή είναι η καθημερινή ρουτίνα της περιήγησης στο διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι περιηγητές ιστού υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία Ctrl + Link για να ανοίξουν το σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα. Με αυτόν τον τρόπο, αντί του συνδέσμου που ενδεχομένως ανοίγει στην ίδια καρτέλα και καταργώντας αυτό που κάνετε, θα μπορούσατε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Ctrl καθώς κάνετε κλικ στο σύνδεσμο για να το ανοίξετε σε μια νέα καρτέλα.

Πώς να κάνετε μια υπερσύνδεση

Οι υπερσύνδεσμοι μπορούν να γίνουν με μη αυτόματο τρόπο, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο HTML της ιστοσελίδας ώστε να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς μια διεύθυνση URL . Ωστόσο, πολλοί συντάκτες ιστού, προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργαλεία επεξεργασίας κειμένου, σας επιτρέπουν να κάνετε μια υπερ-σύνδεση εύκολα χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία.

Για παράδειγμα, στο Gmail, μπορείτε να προσθέσετε μια υπερ-σύνδεση σε κάποιο κείμενο, επισημαίνοντας το κείμενο και κάνοντας κλικ στο κουμπί Εισαγωγή συνδέσμου από το κάτω μέρος του προγράμματος επεξεργασίας ή πατώντας Ctrl + K. Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε από πού θέλετε να δείχνει ο σύνδεσμος, από όπου μπορείτε να εισάγετε μια διεύθυνση URL σε μια άλλη ιστοσελίδα, σε ένα βίντεο, μια εικόνα κ.λπ.

Ο άλλος τρόπος είναι να επεξεργαστείτε το αρχείο HTML στο οποίο υπάρχει το κείμενο, κάτι που ο δημιουργός της ιστοσελίδας έχει την εξουσία να κάνει. Δηλαδή, για να εισαγάγετε μια γραμμή όπως αυτή στη σελίδα:

LINK GO HERE "> Το κείμενο πηγαίνει εδώ

Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να τροποποιήσετε το LINK GOES HERE για να συμπεριλάβετε πραγματικά έναν σύνδεσμο και το TEXT GOES HERE να είναι το κείμενο στο οποίο έχει συνδεθεί ο σύνδεσμος.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Έχουμε δημιουργήσει αυτόν τον σύνδεσμο για να δείξει αυτή τη σελίδα.

Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο θα μεταφερθείτε σε οποιαδήποτε σελίδα κρύβεται πίσω από τον κώδικα HTML. Αυτό είναι το παράδειγμα που μοιάζει πίσω από τις σκηνές:

Έχουμε δημιουργήσει αυτόν τον σύνδεσμο για να δείξει σε αυτήν τη σελίδα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η υπερσύνδεσή μας θα σας μεταφέρει στην ίδια σελίδα που βρίσκεστε τώρα.

Συμβουλή: Μπορείτε να αντιγράψετε το παραπάνω κείμενο και να το τροποποιήσετε για να το χρησιμοποιήσετε στο δικό σας έργο. Μπορείτε επίσης να παίξετε με αυτόν τον κώδικα στο JSFiddle.

Οι σύνδεσμοι αγκύρωσης είναι λίγο διαφορετικοί, επειδή ο σύνδεσμος δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να εργαστείτε. Πρέπει επίσης να έχετε μια συγκεκριμένη περιοχή της σελίδας να συμπεριλάβετε την άγκυρα στην οποία μπορεί να αναφέρεται ο σύνδεσμος. Επισκεφθείτε το Webweaver για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σελίδας.