Πώς να ανοίξετε τη διαχείριση δίσκων από τη γραμμή εντολών

Εκτελέστε το DISKMGMT.MSC για γρήγορη πρόσβαση στο εργαλείο διαχείρισης δίσκου

Ένας γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows είναι από τη γραμμή εντολών . Απλά πληκτρολογήστε μια σύντομη εντολή και το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκου ξεκινά αμέσως.

Η διαχείριση δίσκων είναι θαμμένη με πολλές στρώσεις στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, οπότε ο πιο γρήγορος τρόπος πρόσβασης σε αυτό το σούπερ εργαλείο για τους σκληρούς δίσκους και τις άλλες συσκευές αποθήκευσης μπορεί να έρθει πολύ χρήσιμος.

Η εντολή Διαχείρισης δίσκων είναι η ίδια σε όλες τις εκδόσεις των Windows , επομένως οι οδηγίες αυτές ισχύουν εξίσου στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση δίσκων από τη γραμμή εντολών στα Windows:

Συμβουλή: Δεν είναι άνετη η εργασία με τις εντολές; Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων από το εργαλείο διαχείρισης υπολογιστών στα Windows. (Αυτό είναι εύκολο και γρήγορο, όμως, υποσχόμαστε!)

Πώς να ανοίξετε τη διαχείριση δίσκων από τη γραμμή εντολών

Χρόνος που απαιτείται: Το άνοιγμα της διαχείρισης δίσκων από τη Γραμμή εντολών διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα και ίσως πολύ λιγότερο όταν μάθετε την εντολή.

  1. Στα Windows 10 και Windows 8, ανοίξτε την επιλογή Εκτέλεση από το μενού "Έναρξη" ή από την οθόνη "Εφαρμογές" (ή δείτε την ενότητα " Μια πιο γρήγορη μέθοδος ... " στο κάτω μέρος της σελίδας για έναν ακόμα πιο γρήγορο τρόπο πρόσβασης στη διαχείριση δίσκων από τη χρήση της εντολής).
    1. Στα Windows 7 και στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη .
    2. Στα Windows XP και παλαιότερα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Εκτέλεση .
  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή Διαχείρισης δίσκων στο πλαίσιο κειμένου: diskmgmt.msc ... και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Enter ή πατήστε το κουμπί OK , ανάλογα με το πού εκτελέσατε την εντολή από.
    1. Σημείωση: Από τεχνικής απόψεως, η έναρξη της Διαχείρισης δίσκων από τη Γραμμή εντολών θα απαιτούσε να ανοίξετε το πρόγραμμα Command Prompt. Ωστόσο, η εκτέλεση ενός εκτελέσιμου προγράμματος όπως το diskmgmt.msc από το πλαίσιο αναζήτησης ή εκτέλεσης ολοκληρώνει το ίδιο πράγμα.
    2. Σημείωση: Επίσης, από τεχνική άποψη, το diskmgmt.msc δεν είναι η "εντολή διαχείρισης δίσκων", κάτι παραπάνω από οποιοδήποτε εκτελέσιμο εργαλείο μη γραμμής εντολών είναι μια "εντολή". Με την πιο αυστηρή έννοια, το diskmgmt.msc είναι μόνο η εντολή "Εκτέλεση" για το πρόγραμμα "Διαχείριση δίσκων".
  3. Η Διαχείριση δίσκων θα ανοίξει αμέσως.
    1. Αυτό είναι! Τώρα μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση δίσκων για να αλλάξετε τα γράμματα των μονάδων δίσκου , να χωρίσετε μια μονάδα δίσκου , να διαμορφώσετε μια μονάδα δίσκου και πολλά άλλα.

Μια πιο γρήγορη μέθοδος στα Windows 10 & amp; παράθυρα 8

Χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι με Windows 10 ή Windows 8; Εάν ναι, το άνοιγμα της διαχείρισης δίσκων μέσω του μενού Power User είναι ακόμα πιο γρήγορο από ό, τι μέσω της εντολής Run.

Απλά πατήστε τα πλήκτρα WIN και X μαζί για να εμφανιστεί το μενού και στη συνέχεια κάντε κλικ στη συντόμευση Διαχείριση δίσκου . Στα Windows 10 και στα Windows 8.1, το δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη" λειτουργεί για να εμφανιστεί και το Power User Menu.

Στα Windows 10, θα μπορούσατε επίσης να εκτελέσετε το diskmgmt.msc απευθείας από τη διασύνδεση της Cortana, το οποίο είναι ωραίο αν είστε συνηθισμένοι να το χρησιμοποιείτε για να εκτελέσετε ήδη εντολές.