Πώς να διαγράψετε ένα διαμέρισμα ανάκτησης των Windows

Πριν αποφασίσετε να διαγράψετε ένα Partition Recovery, πρέπει να καταλάβετε γιατί υπάρχουν, για ποιους χρησιμοποιούνται και πώς δημιουργούνται.

Από καιρό σε μια στιγμή (δηλαδή, είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει) το τμήμα του σκληρού δίσκου που αποθηκεύει τα Windows και αφήνει τον υπολογιστή σας να ξεκινήσει, καταστρέφεται και δεν θα λειτουργήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το υλικό είναι κακό, αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό χρειάζεται κάποια ρύθμιση και γι 'αυτό είναι το Partition Recovery.

01 από 04

Γιατί θα θέλατε να διαγράψετε τα διαμερίσματα ανάκτησης των Windows;

Διαχείριση δίσκου.

Προφανώς (ή ίσως δεν είναι προφανές), αν η φυσική κίνηση καταστραφεί (πλημμύρα, φωτιά), τότε το παιχνίδι με μπάλα τελείωσε. Ωστόσο, το διαμέρισμα ανάκτησης μπορεί να ζήσει σε διαφορετική μονάδα δίσκου στον ίδιο υπολογιστή ή σε εξωτερική μονάδα δίσκου αποθηκευμένη αλλού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου λειτουργία του υπολογιστή σας και, πιο σημαντικό, για την εξοικονόμηση των πολύτιμων δεδομένων σας.

Στην εικόνα θα παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής μου έχει 2 μονάδες συνδεδεμένες σε αυτό, που ονομάζεται δίσκος 0 και δίσκος 1.

Ο δίσκος 0 είναι ένας SSD (SSD). Αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορο, αλλά δεν έχει πολύ χώρο σε αυτό. Ο χώρος σε ένα SSD θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των αρχείων που χρησιμοποιούνται συνήθως και του λειτουργικού συστήματος των Windows, καθώς αυτό θα βελτιώσει την απόδοση.

Ο Δίσκος 1 είναι ένας τυπικός σκληρός δίσκος με αρκετό ελεύθερο χώρο. Καθώς το διαμέρισμα ανάκτησης είναι κάτι που σπάνια θα χρησιμοποιηθεί, είναι καλή ιδέα να μετακινηθεί από το δίσκο 0 στο δίσκο 1.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω ένα δωρεάν λογισμικό που ονομάζεται Macrium Reflect το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα διαμέρισμα ανάκτησης σε μια άλλη μονάδα δίσκου. (Υπάρχει μια προαιρετική εκδοχή πριμοδότησης για την οποία μπορείτε να πληρώσετε εάν το επιθυμείτε).

Θα σας δείξω επίσης πώς να αφαιρέσετε τα διαμερίσματα ανάκτησης που δημιουργήθηκαν από τα Windows.

02 από 04

Δημιουργία μέσων αποκατάστασης

Δημιουργία πλήρους εικόνας δίσκου των Windows.

Τα Windows παρέχουν ένα βασικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία μιας μονάδας ανάκτησης συστήματος, αλλά για μεγαλύτερο έλεγχο είναι συχνά καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικό λογισμικό.

Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται Macrium Reflect

Το Macrium Reflect είναι ένα εμπορικό εργαλείο που διαθέτει μια δωρεάν έκδοση και μια έκδοση που πληρώνεται για την έκδοση. Η δωρεάν έκδοση λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows από XP έως Windows 10 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα bootable drive USB ή DVD, ένα σετ αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα διαμέρισμα στο σκληρό σας δίσκο, στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, ένα σύνολο DVD.

Η επαναφορά χρησιμοποιώντας το Macrium είναι πολύ απλή. Απλώς τοποθετήστε τη μονάδα ανάκτησης εκκίνησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή όπου αποθηκεύεται το αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση.

  1. Μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα αποκατάστασης που δεν εξαρτώνται από τα Windows
  2. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε εξωτερικά μέσα, οπότε εάν αποτύχει ο σκληρός σας δίσκος, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε το σύστημά σας όταν λάβετε νέο σκληρό δίσκο
  3. Μπορείτε να καταργήσετε τα διαμερίσματα ανάκτησης των Windows

Η δημιουργία μιας μονάδας δίσκου ανάκτησης και εικόνας συστήματος είναι καλό για τη δημιουργία μέσων που μπορείτε να ανακτήσετε από κατάσταση σε κατάσταση πλήρους έκτακτης ανάγκης.

Είναι ωστόσο καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των κύριων εγγράφων και άλλων αρχείων σας χρησιμοποιώντας το πρότυπο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως μία από αυτές τις εφαρμογές .

Αυτός ο οδηγός για το "Backup Maker" δείχνει τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων και των φακέλων δωρεάν χρησιμοποιώντας τα Windows.

03 του 04

Πώς να αφαιρέσετε το διαμέρισμα ανάκτησης των Windows

Διαγραφή του διαμερίσματος ανάκτησης των Windows.

Κανονικά, τα βήματα για τη διαγραφή ενός διαμερίσματος έχουν ως εξής:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη"
  2. Κάντε κλικ στο "Διαχείριση δίσκων"
  3. Κάντε δεξί κλικ στο διαμέρισμα που θέλετε να διαγράψετε
  4. Επιλέξτε "Διαγραφή έντασης"
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ναι" όταν ειδοποιηθείτε ότι όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν

Δυστυχώς αυτό δεν λειτουργεί για τα διαμερίσματα ανάκτησης των Windows. Τα διαμερίσματα ανάκτησης των Windows προστατεύονται και έτσι το δεξί κλικ πάνω τους δεν έχει καμία επίδραση.

Για να διαγράψετε το διαμέρισμα ανάκτησης ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη"
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Γραμμή εντολών (διαχειριστής)"
  3. Πληκτρολογήστε δίσκο
  4. Δίσκος λίστας τύπων
  5. Θα εμφανιστεί μια λίστα με δίσκους. Σημειώστε τον αριθμό του δίσκου που έχει το διαμέρισμα που θέλετε να καταργήσετε. (Εάν έχετε αμφιβολίες για την ανοικτή διαχείριση του δίσκου και δείτε εκεί, δείτε τα παραπάνω βήματα)
  6. Τύπος επιλέξτε δίσκο n (Αντικαταστήστε n με τον αριθμό του δίσκου με το διαμέρισμα που θέλετε να καταργήσετε)
  7. Πληκτρολογήστε το διαμέρισμα της λίστας
  8. Θα εμφανιστεί μια λίστα διαμερισμάτων και ελπίζουμε ότι θα πρέπει να βλέπετε μια ονομαζόμενη ανάκτηση και το ίδιο μέγεθος με αυτό που θέλετε να καταργήσετε
  9. Τύπος διαμερίσματος επιλογής n (Αντικατάσταση n με το διαμέρισμα που θέλετε να διαγράψετε)
  10. Πληκτρολογήστε την παράκαμψη της διαγραφής διαμερίσματος

Το διαμέρισμα ανάκτησης θα διαγραφεί τώρα.

Σημείωση: Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ακολουθείτε αυτές τις οδηγίες. Η διαγραφή των κατατμήσεων καταργεί όλα τα δεδομένα από αυτό το διαμέρισμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό αριθμό διαμερίσματος στο σωστό δίσκο.

04 του 04

Επέκταση χώρου για χρήση του μη διατεθέντος χώρου

Επέκταση του διαμερίσματος των Windows.

Η διαγραφή ενός διαμερίσματος θα δημιουργήσει μια ενότητα μη διατεθέντος χώρου στο δίσκο σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τον αδιάθετο χώρο έχετε δύο επιλογές:

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο διαχείρισης δίσκων για να κάνετε κάποια από αυτά τα πράγματα.

Για να ανοίξετε το εργαλείο διαχείρισης δίσκου ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη"
  2. Επιλέξτε "Διαχείριση δίσκων"

Για να διαμορφώσετε το διαμέρισμα και να το χρησιμοποιήσετε ως κάπου για την αποθήκευση δεδομένων ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στον αδιάθετο χώρο και επιλέξτε "New Simple Volume
  2. Θα εμφανιστεί ένας οδηγός. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.
  3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο και μπορείτε να επιλέξετε πόσο διάστημα πρέπει να χρησιμοποιεί ο νέος τόμος από τον μη διατεθέντα χώρο.
  4. Για να χρησιμοποιήσετε όλο το χώρο αφήστε την προεπιλογή και κάντε κλικ στο "Επόμενο" ή για να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα κενά εισάγετε έναν νέο αριθμό και κάντε κλικ στο "Επόμενο"
  5. Θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα γράμμα στο διαμέρισμα. Επιλέξτε το γράμμα από το αναπτυσσόμενο μενού
  6. Τέλος, θα σας ζητηθεί να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου. Το προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων είναι το NTFS αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε FAT32 ή σε άλλο σύστημα αρχείων, αν το επιθυμείτε.
  7. Εισάγετε μια ετικέτα τόμου και κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο"
  8. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος"

Εάν θέλετε να επεκτείνετε το διαμέρισμα των Windows για να χρησιμοποιήσετε το χώρο, τότε πρέπει να ξέρετε ότι ο μη διατεθέντος χώρος πρέπει να εμφανίζεται αμέσως στα δεξιά του διαμερίσματος των Windows μέσα στο εργαλείο διαχείρισης δίσκων. Εάν δεν το κάνει τότε δεν θα μπορέσετε να το επεκτείνετε.

Για να επεκτείνετε το διαμέρισμα των Windows:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο Windows Partition
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επεκτείνετε τον τόμο"
  3. Θα εμφανιστεί ένας οδηγός. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε
  4. Το διαμέρισμα για επέκταση θα επιλέγεται αυτόματα
  5. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο μέρος του μη διατεθέντος χώρου, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος χρησιμοποιώντας το πλαίσιο που παρέχεται ή απλά κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο τον μη διατεθέντα χώρο
  6. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος"

Το διαμέρισμα των Windows θα αλλάξει το μέγεθος ώστε να περιλαμβάνει τον επιπλέον χώρο.