Τρόπος αυτόματης αντιστοίχισης μουσικής στο WMP 11

Αποκτήστε αυτό το επαγγελματικό εφέ DJ, διασχίζοντας τα τραγούδια σας

Γιατί τραγούδια Crossfade;

Ενώ ακούτε τη συλλογή ψηφιακής μουσικής σας, θέλετε μερικές φορές να έχετε ομαλές μεταβάσεις ανάμεσα σε τραγούδια και όχι σιωπηρά κενά; Μπορεί να είναι μια ενοχλητική εμπειρία που μερικές φορές χαλάει την απόλαυσή σας όταν υπάρχουν μεγάλες παύσεις στη μουσική μέχρι να γίνει το επόμενο κομμάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχετε δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα αναπαραγωγής μουσικών κομματιών που θα ακουγόταν καλύτερα, αν έπαιζαν χωρίς διακοπή.

Μπορείτε να βελτιώσετε γρήγορα την απόλαυση της συλλογής ψηφιακής μουσικής χρησιμοποιώντας τη λειτουργία (όχι τόσο προφανής) crossfade που είναι ενσωματωμένη στο Windows Media Player 11 (για Windows Media Player 12, ακολουθήστε το σεμινάριο μας για crossfading τραγούδια στο WMP 12 αντ 'αυτού). Εάν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η διασταύρωση, τότε είναι μια τεχνική μίξης ήχου (που χρησιμοποιείται συχνά σε λογισμικό DJ ) που χρησιμοποιεί κλίση έντασης ήχου - δηλαδή το τραγούδι που αναπαράγεται είναι ξεθωριασμένο στο παρασκήνιο ενώ το επόμενο τραγούδι σταματά σταδιακά ταυτόχρονα. Αυτό δημιουργεί μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των δύο, που βελτιώνει την εμπειρία ακρόασης και ακούγεται πολύ πιο επαγγελματική ως αποτέλεσμα.

Αντί να μην χρειαστεί να ανεχτείτε αυτή την ανεπιθύμητη σιωπή ανάμεσα στις μουσικές σας διαδρομές (που μερικές φορές μπορεί να φαίνεται να πηγαίνουν για πάντα), γιατί να μην ακολουθήσετε αυτό το σύντομο φροντιστήριο crossfading. Με την ανάγνωση του οδηγού μας, θα ανακαλύψετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μεγάλο χαρακτηριστικό στο WMP 11. που παρεμπιπτόντως δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί. Θα μάθετε επίσης πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τον αριθμό των δευτερολέπτων για να επικαλύψετε τα τραγούδια με την απρόσκοπτη αυτόματη διασταύρωση κάθε φορά.

Πρόσβαση στην οθόνη διαμόρφωσης Crossfade

  1. Εκτελέστε το Windows Media Player 11.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης και έπειτα επιλέξτε Βελτιώσεις > Crossfading και Auto Leveling Leveling . Αν δεν μπορείτε να δείτε τις επιλογές του κύριου μενού στην κορυφή της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη βελτιώσεων του Windows Media Player, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε [M] για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή μενού.

Τώρα θα πρέπει να δείτε αυτήν την προχωρημένη επιλογή στο κάτω τμήμα της οθόνης Now Playing.

Ενεργοποίηση διασταύρωσης και ρύθμιση του χρόνου επικάλυψης

  1. Από προεπιλογή, το crossfading είναι απενεργοποιημένο, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την ειδική δυνατότητα ανάμειξης στο Windows Media Player 11 κάνοντας κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση διασταύρωσης (μπλε υπερσύνδεση) κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.
  2. Χρησιμοποιώντας τη μπάρα ολίσθησης , ορίστε την ποσότητα της επικάλυψης (σε δευτερόλεπτα) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτός είναι ο χρόνος ανάμιξης για να ολοκληρωθεί ένα τραγούδι και να ξεκινήσει το επόμενο τραγούδι. Για να επιτυγχάνετε επιτυχώς την αντιστοίχιση των τραγουδιών, θα χρειαστεί να ορίσετε επαρκή ποσότητα αλληλεπικάλυψης για να ξεθωριάσει ένα τραγούδι στο παρασκήνιο, ενώ η ένταση του επόμενου τραγουδιού αυξάνεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 10 δευτερόλεπτα για αυτή τη διαδικασία στο WMP 11, αν και ίσως θέλετε να αρχίσετε αρχικά σε 5 δευτερόλεπτα και να πειραματιστείτε σε ό, τι λειτουργεί καλύτερα για τη μουσική που παίζετε.

Έλεγχος και διαγραφή αυτόματης διασταύρωσης

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Βιβλιοθήκη στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Για να έχετε την καλύτερη δυνατή επικάλυψη για τα τραγούδια σας, ξεκινήστε δοκιμάζοντας χρησιμοποιώντας μια ήδη υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής (που βρίσκεται στην ενότητα Playlists στο αριστερό παράθυρο μενού). Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε το σεμινάριο μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας λίστας αναπαραγωγής στο WMP 11 . Απλά κάντε διπλό κλικ σε ένα από τα playlist σας για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε και να αποθέσετε μερικά τραγούδια από τη βιβλιοθήκη του Windows Media Player στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, για να δημιουργήσετε μια προσωρινή λίστα αναπαραγωγής.
  3. Ενώ αναπαράγετε τραγούδια, μεταβείτε στην οθόνη Now Playing - πατήστε το μπλε κουμπί Now Playing ( Αναπαραγωγή τώρα ) κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε να τελειώσει ένα τραγούδι για να ακούσετε τη διασταύρωση, σύρετε τη γραμμή αναζήτησης (αυτή είναι η μεγάλη μπλε ράβδος κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης) σχεδόν στο τέλος της διαδρομής. Εναλλακτικά, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού στο κουμπί παράκαμψης, το οποίο επίσης λειτουργεί ως κουμπί γρήγορης προώθησης.
  4. Εάν η αλληλεπικάλυψη δεν είναι σωστή, χρησιμοποιήστε τη γραμμή οριζόντιας ολίσθησης για να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των δευτερολέπτων.
  1. Ελέγξτε ξανά το crossfade, αν χρειαστεί, ανάμεσα στα επόμενα δύο τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής σας.