Αναρροφήστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας με το γραφικό ταχυδρομείο της Apple Mail

Μονόχρωμη είναι έξω? Το χρώμα είναι σε λειτουργία

Γιατί να στέλνετε βαρετά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έγχρωμα χαρτικά; Το Apple Mail σας διευκολύνει να προσθέσετε ένα πρότυπο χαρτικής στο email σας.

Επιλέξτε ένα πρότυπο χαρτικής

Μπορείτε να γράψετε πρώτα το μήνυμά σας ή να επιλέξετε ένα πρότυπο χαρτικής και στη συνέχεια να γράψετε το μήνυμά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά στην κατηγορία Ανακοινώσεις, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε το πρότυπο. Αφού επιλέξετε το πρότυπο, μπορείτε να εισαγάγετε τις πληροφορίες σας στα κατάλληλα μέρη και να διατηρήσετε τη μορφοποίηση κειμένου του προτύπου.

  1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πρότυπα γραφικής ύλης, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο μηνύματος και κάντε κλικ στο εικονίδιο Εμφάνιση χαρτιού στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  2. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε (Γενέθλια, Ανακοινώσεις, Φωτογραφίες, Χαρτικά, Συναισθήματα), καθώς και μια κατηγορία Αγαπημένων, όπου μπορείτε να αποθηκεύετε συχνά πρότυπα που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε μια κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πρότυπο χαρτικής που αγγίζει το μάτι σας για να δείτε τι φαίνεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να δοκιμάσετε ένα άλλο πρότυπο, απλά κάντε κλικ στο πρότυπο και θα εμφανιστεί στο μήνυμα.
  3. Ορισμένα πρότυπα προσφέρουν διαφορετικά χρώματα φόντου. Κάντε κλικ στη μικρογραφία για ένα πρότυπο, όπως το πρότυπο μπαμπού στην κατηγορία Φωτογραφίες, περισσότερες από μία φορές, για να δείτε τις επιλογές χρώματος φόντου.
  4. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φωτογραφίες των θέσεων κράτησης σε πρότυπα με τις δικές σας φωτογραφίες. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στη φωτογραφία της επιλογής σας στην επιφάνεια εργασίας ή σε ένα παράθυρο Finder και σύρετέ την πάνω στην υπάρχουσα φωτογραφία.
  5. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης φωτογραφιών του Mail. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης φωτογραφιών στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου μηνύματος. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σύρετέ την πάνω από την υπάρχουσα φωτογραφία στο πρότυπο.
  1. Εάν η φωτογραφία σας είναι μεγαλύτερη από τη φωτογραφία του προτύπου, το Mail θα το κεντράρει. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε τη φωτογραφία σας γύρω από το παράθυρο φωτογραφίας για να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή της φωτογραφίας ή αφήστε την ως έχει. Εάν η φωτογραφία σας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη φωτογραφία του προτύπου, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή εικόνας για να το περικόψετε ή να μειώσετε το συνολικό του μέγεθος.
  2. Αφού εισαγάγετε κάποιο ή όλο το κείμενο και τις φωτογραφίες σας, εάν το πρότυπο το υποστηρίζει, μπορείτε να κάνετε κλικ ανάμεσα σε πρότυπα χαρτικά για να δείτε πώς τα πάντα φαίνονται σε διαφορετικό πρότυπο.

Καταργήστε ένα πρότυπο χαρτικής

  1. Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο, μπορείτε να το καταργήσετε χωρίς να επηρεάσετε οποιοδήποτε από τα κείμενα σας (εκτός από τη μορφοποίηση, τα οποία θα εξαφανιστούν με το πρότυπο) ή φωτογραφίες. Για να καταργήσετε ένα πρότυπο, κάντε κλικ στην κατηγορία Χαρτικά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πρότυπο πρωτότυπο, το οποίο είναι κενό.
  2. Εάν πρέπει να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε ότι ένα πρότυπο δεν είναι τόσο κακή ιδέα, κάντε κλικ για να επιλέξετε ένα πρότυπο και θα είστε ακριβώς πίσω από το σημείο όπου ξεκινήσατε. Το ταχυδρομείο είναι ευέλικτο με αυτόν τον τρόπο.

Δημιουργία προσαρμοσμένου χαρτοφυλακίου

  1. Δεν περιορίζεστε μόνο στα χαρτικά που συνοδεύουν το Mail. μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας, αν και δεν θα είναι τόσο φανταχτερά όσο τα προ-προμηθεύονται πρότυπα. Δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα, εισάγετε και μορφοποιήστε το κείμενό σας και προσθέστε εικόνες . Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, επιλέξτε Αποθήκευση ως χαρτί από το μενού Αρχείο. Καταχωρίστε ένα όνομα για το νέο πρότυπο χαρτικής σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.
  2. Το νέο πρότυπό σας θα εμφανίζεται σε μια νέα προσαρμοσμένη κατηγορία, η οποία θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της λίστας προτύπων χαρτικής.

Δημοσιεύθηκε: 8/22/2011

Ενημερώθηκε: 6/12/2015