Πώς να αναβαθμίσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας

01 από 04

Πώς να αναβαθμίσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το OS X El Capitan ορίζει για άλλη μια φορά την εγκατάσταση αναβάθμισης ως την προεπιλεγμένη μέθοδο εκτέλεσης μιας εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι αν αρχίσετε να κατεβάζετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του El Capitan από το Mac App Store και να σηκωθείτε για να έχετε λίγο τσάι όταν επιστρέψετε, είναι πολύ πιθανό να κοιτάξετε την οθόνη εγκατάστασης του El Capitan που σας περιμένει να κάνετε κλικ στο Continue κουμπί.

Δεδομένου ότι είναι δελεαστικό να συνεχίσουμε με την εγκατάσταση, συνιστούμε να εγκαταλείπετε τον εγκαταστάτη σε αυτό το σημείο και να φροντίζετε πρώτα μερικές λεπτομέρειες εγκατάστασης.

Τι χρειάζεστε για να τρέξετε το OS X El Capitan

Το El Capitan ανακοινώθηκε στο WWDC 2015 και θα ξεκινήσει μια δημόσια διαδικασία beta ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2015, ολοκληρώνοντας με δημόσια απονομή στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο δημόσιο beta ή να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα Mac μόλις κυκλοφορήσει , πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο ποια Mac θα υποστηρίξουν το λειτουργικό σύστημα και ποιες είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές. Μπορείτε να μάθετε αν ο υπολογιστής σας Mac είναι μέχρι να τσιμπήσει, ρίχνοντας μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό:

Ελάχιστες Απαιτήσεις OS X El Capitan

Μόλις διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας Mac πληροί τις απαιτήσεις, είστε σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του νέου συστήματος. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να κάνετε μερικά προκαταρκτικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το Mac είναι έτοιμο για την επιτυχή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και ότι θα έχετε μια διαδικασία εγκατάστασης χωρίς προβλήματα.

Επαναλάβετε μετά από μένα: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Ξέρω, τα αντίγραφα ασφαλείας είναι βαρετά και θα προτιμούσατε να συνεχίσετε με την εγκατάσταση, ώστε να μπορείτε να διερευνήσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του OS X El Capitan . Αλλά πιστέψτε μου όταν λέω ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα σας περιμένει και βεβαιωθείτε ότι τα τρέχοντα δεδομένα σας είναι ασφαλή, δεν είναι κάτι που πρέπει να παραβλέψετε.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X El Capitan πρόκειται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο Mac σας, διαγράφοντας μερικά αρχεία συστήματος, αντικαθιστώντας άλλους, θέτοντας νέα δικαιώματα αρχείων , ακόμη και να ταιριάζουν με αρχεία προτίμησης για διάφορα εξαρτήματα του συστήματος καθώς και ορισμένες εφαρμογές.

Όλα αυτά εκτελούνται με το πρόσχημα ενός πολύ κρύου οδηγού εγκατάστασης. Αλλά αν κάτι πρέπει να πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, ο Mac σας μπορεί να καταλήξει σε κακή κατάσταση.

Μην πάρετε τυχόν πιθανότητες με τα δεδομένα σας, όταν ένα απλό αντίγραφο ασφαλείας προσφέρει μια μεγάλη ασφάλεια .

Τύποι εγκαταστάσεων που υποστηρίζονται από το OS X El Capitan

Πέρασαν οι ημέρες σύνθετων επιλογών εγκατάστασης, όπως το Αρχείο και η Εγκατάσταση , το οποίο αντίγραφα ασφαλείας του τρέχοντος συστήματός σας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια εγκατάσταση αναβάθμισης. Η Apple παρέχει για άλλη μια φορά μόνο δύο βασικές μεθόδους εγκατάστασης: την εγκατάσταση αναβάθμισης, η οποία είναι η διαδικασία που θα σας μεταφέρει αυτός ο οδηγός και μια καθαρή εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση αναβάθμισης αντικαθιστά την τρέχουσα έκδοση του OS X, αντικαθιστά τυχόν ξεπερασμένα αρχεία συστήματος, εγκαθιστά νέα αρχεία συστήματος, επαναφέρει δικαιώματα αρχείων, ενημερώνει εφαρμογές που παρέχονται από την Apple και εγκαθιστά νέες εφαρμογές της Apple. Υπάρχουν αρκετά περισσότερα βήματα που εμπλέκονται στη διαδικασία ενημέρωσης, αλλά το μόνο πράγμα που μια αναβάθμιση εγκατάστασης δεν θα κάνει είναι να αλλάξετε οποιοδήποτε από τα δεδομένα χρήστη σας.

Παρόλο που το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν αγγίζει τα δεδομένα χρήστη, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν θα αλλάξουν σύντομα. Οι περισσότερες σημαντικές ενημερώσεις συστήματος περιλαμβάνουν αλλαγές στις εφαρμογές της Apple και είναι πιθανό ότι όταν εκτελείτε για πρώτη φορά εφαρμογές, όπως Mail ή Φωτογραφίες , η ίδια η εφαρμογή θα ενημερώνει τα σχετικά δεδομένα χρήστη. Στην περίπτωση του Mail, η βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου μπορεί να ενημερωθεί. Στην περίπτωση των φωτογραφιών, η παλαιότερη βιβλιοθήκη εικόνων iPhoto ή Aperture μπορεί να ενημερωθεί. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ καλή ιδέα να εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X. μπορείτε να ανακτήσετε τα απαραίτητα αρχεία δεδομένων που ενδέχεται να ενημερωθούν και, στη συνέχεια, να σας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Το Clean Install εξάγει το όνομά του από το πρώτο βήμα της διαδικασίας: καθαρισμός του όγκου στόχου οποιουδήποτε συστήματος ή δεδομένων χρήστη. Αυτό γίνεται συνήθως διαγράφοντας πρώτα τον τόμο στόχου και στη συνέχεια εγκαθιστώντας το OS X El Capitan. Η χρήση της επιλογής "Καθαρή εγκατάσταση" θα σας αφήσει με ένα Mac που μοιάζει πολύ με ένα καινούργιο Mac που μόλις βγήκε από το κουτί και συνδεθεί για πρώτη φορά. Δεν θα εγκατασταθούν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και δεν θα υπάρχουν χρήστες ή δεδομένα χρήστη. Όταν εκκινείτε πρώτα το Mac μετά από μια καθαρή εγκατάσταση, ο οδηγός αρχικής ρύθμισης θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας νέου λογαριασμού διαχειριστή .

Από εκεί, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσάς. Η επιλογή καθαρού installation είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος εκκίνησης και μπορεί να είναι μια καλή μέθοδος για την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού συστήματος εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Mac που απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο:

Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας

Ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης αναβάθμισης

Το τρίτο βήμα για την αναβάθμιση στο OS X El Capitan είναι να ελέγξετε τη μονάδα εκκίνησης για σφάλματα και να επιδιορθώσετε τα δικαιώματα αρχείων.

Περιμένετε, τι γίνεται με τα βήματα ένα και δύο; Υποθέτω ότι πραγματοποιήσατε ήδη ένα αντίγραφο ασφαλείας και ελέγχατε για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας Mac πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Εάν δεν έχετε εκτελέσει αυτά τα πρώτα δύο βήματα, πηγαίνετε πίσω στην αρχή αυτής της σελίδας για πληροφορίες.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι η μονάδα εκκίνησης του Mac σας είναι σε καλή κατάσταση και ότι τα υπάρχοντα αρχεία συστήματος έχουν τα σωστά δικαιώματα ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό:

Χρήση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου για την επιδιόρθωση των σκληρών δίσκων και των δικαιωμάτων δίσκου

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα στον παραπάνω οδηγό, θα θέσουμε την αρχική εγκατάσταση, ξεκινώντας από τη σελίδα 2.

Δημοσιεύθηκε: 23/6/2015

Ενημερώθηκε: 9/10/2015

02 από 04

Πώς να κατεβάσετε το OS X El Capitan Από το Mac App Store

Το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan θα ξεκινήσει αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η λήψη από το κατάστημα Mac App. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

OS X El Capitan μπορεί να βρεθεί στο Mac App Store ως δωρεάν αναβάθμιση για όποιον τρέχει OS X Snow Leopard ή αργότερα. Αν έχετε Mac που πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το El Capitan αλλά λειτουργεί με σύστημα νωρίτερα από το OS X Snow Leopard, θα χρειαστεί πρώτα να αγοράσετε το OS X Snow Leopard (διαθέσιμο από το κατάστημα της Apple) και στη συνέχεια να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Snow Leopard στο Mac σας . Το Snow Leopard είναι η παλαιότερη έκδοση του OS X που μπορεί να έχει πρόσβαση στο Mac App Store.

Κάντε λήψη του OS X 10.11 (El Capitan) Από το Mac App Store

  1. Εκκινήστε το Mac App Store κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο Dock
  2. Το OS X El Capitan βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της σελίδας, ακριβώς κάτω από την κατηγορία Apple Apps. Επίσης, θα εμφανίζεται εμφανώς στην Επιλεγμένη ενότητα του καταστήματος για αρκετό διάστημα μετά την αρχική απελευθέρωσή του.
  3. Εάν είστε μέλος της ομάδας OS X Public Beta και έχετε λάβει τον κώδικα πρόσβασης beta, θα βρείτε το El Capitan κάτω από την καρτέλα Αγορές στο πάνω μέρος του Mac App Store.
  4. Επιλέξτε την εφαρμογή El Capitan και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.
  5. Η λήψη είναι μεγάλη και οι διακομιστές Mac App Store δεν είναι γνωστό ότι είναι ο ταχύτερος στη λήψη δεδομένων, οπότε θα έχετε λίγο χρόνο αναμονής.
  6. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X El Capitan θα ξεκινήσει μόνο του.
  7. Συνιστώ να κλείσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης και να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό:

Δημιουργήστε έναν Εκκινήσιμο Εκκινητή OS X El Capitan σε μια μονάδα Flash USB

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει εάν έχετε πολλαπλούς Macs για ενημέρωση, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εκκίνηση της μονάδας flash USB για να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, αντί να κάνετε λήψη του λειτουργικού συστήματος από το Mac App Store σε κάθε Mac που σκοπεύετε να ενημερώσετε.

Ας προχωρήσουμε στη σελίδα 3 και ξεκινήστε την πραγματική εγκατάσταση.

Δημοσιεύθηκε: 23/6/2015

Ενημερώθηκε: 9/10/2015

03 του 04

Ξεκινήστε τη διαδικασία αναβάθμισης χρησιμοποιώντας τον εγκαταστάτη OS X El Capitan

Η αρχική εγκατάσταση των αρχείων OS X El Capitan μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως 45 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο Mac και τον τύπο της εγκατεστημένης μονάδας δίσκου. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο, έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, ελέγξατε ότι ο υπολογιστής σας Mac πληροί τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση του El Capitan , κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X El Capitan από το Mac App Store και δημιουργήσατε ένα bootable αντίγραφο του εγκαταστάτη του OS X El Capitan μια μονάδα flash USB . Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης ξεκινώντας την εφαρμογή Install OS X El Capitan στο φάκελο / Applications στο Mac σας.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση της αναβάθμισης

  1. Το πρόγραμμα εγκατάστασης ανοίγει με την εμφάνιση του παραθύρου Install OS X, μαζί με ένα κουμπί Continue στο κέντρο. Εάν είστε έτοιμοι να μεταβείτε, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  2. Οι όροι άδειας χρήσης για το OS X εμφανίζονται. διαβάστε την άδεια χρήσης και κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ.
  3. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τους όρους. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ.
  4. Το παράθυρο Εγκατάσταση OS X θα εμφανίσει τον τρέχοντα τόμο εκκίνησης ως προορισμό για την εγκατάσταση. Εάν αυτή είναι η σωστή θέση, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.
  5. Εάν αυτή δεν είναι η σωστή θέση και έχετε συνδεδεμένους πολλούς δίσκους στο Mac σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη δισκέτα προορισμού από τις διαθέσιμες επιλογές. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση όταν είναι έτοιμο. Σημείωση: Εάν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση σε έναν άλλο τόμο, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό Clean Install OS X El Capitan .
  6. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στο OK.
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα αντιγράψει μερικά αρχεία στον τόμο προορισμού και στη συνέχεια θα κάνει επανεκκίνηση του Mac.
  8. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, με την καλύτερη δυνατή εκτίμηση του υπολειπόμενου χρόνου. Η εκτίμηση του εγκαταστάτη δεν είναι γνωστή για την ακρίβεια, οπότε κάντε ένα ακόμα σπάσιμο για λίγο.
  9. Μόλις ολοκληρωθεί η γραμμή προόδου, το Mac θα επανεκκινήσει και θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης του OS X El Capitan, όπου θα παρέχετε πληροφορίες διαμόρφωσης για να ρυθμίσετε τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Για οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης, προχωρήστε στη σελίδα 4.

Δημοσιεύθηκε: 23/6/2015

Ενημερώθηκε: 9/10/2015

04 του 04

Διαδικασία εγκατάστασης του OS X El Capitan για μια εγκατάσταση αναβάθμισης

Το iCloud Keychain είναι ένα από τα προαιρετικά στοιχεία που μπορούν να διαμορφωθούν κατά την εγκατάσταση. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο, η εγκατάσταση του El Capitan έχει ολοκληρωθεί και εμφανίζει την οθόνη σύνδεσης OS X. Αυτό ισχύει ακόμα και αν η προηγούμενη έκδοση του OS X είχε οριστεί για να σας φέρει απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Μην ανησυχείτε. αργότερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος για να ορίσετε το περιβάλλον σύνδεσης χρήστη με τον τρόπο που το επιθυμείτε.

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις χρήστη OS X El Capitan

  1. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού διαχειριστή και πατήστε το πλήκτρο εισαγωγής ή επιστροφής. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο δεξί βέλος που βρίσκεται δίπλα στο πεδίο κωδικού πρόσβασης.
  2. Το OS X El Capitan ξεκινά τη διαδικασία εγκατάστασης ζητώντας την Apple ID. Η παροχή αυτών των πληροφοριών θα επιτρέψει στον οδηγό εγκατάστασης να ρυθμίσει αυτόματα έναν αριθμό προτιμήσεων χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του λογαριασμού σας iCloud. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε το αναγνωριστικό της Apple σε αυτό το σημείο. μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε αργότερα ή καθόλου. Αλλά η παροχή των πληροφοριών θα κάνει τη διαδικασία εγκατάστασης πολύ πιο γρήγορα.
  3. Καταχωρίστε τον κωδικό σας Apple ID και πατήστε Συνέχεια.
  4. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ερωτώντας αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Find My Mac, μια υπηρεσία του iCloud που σας επιτρέπει να εντοπίσετε το Mac σας χρησιμοποιώντας την παρακολούθηση γεωγραφικών εντολών. μπορείτε ακόμη και να κλειδώσετε και να διαγράψετε τα περιεχόμενα του Mac σας αν έχει κλαπεί. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία αν δεν επιθυμείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί Αφήστε ή Όχι τώρα.
  5. Θα εμφανιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χρήση των λειτουργιών OS X, iCloud, Κέντρο παιχνιδιών και συναφείς υπηρεσίες. Διαβάστε τις άδειες χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Agree για να συνεχίσετε.
  6. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ρωτώντας αν πραγματικά, πραγματικά συμφωνείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ, αυτή τη φορά με συναίσθημα.
  7. Το επόμενο βήμα ρωτά αν θέλετε να ρυθμίσετε το iCloud Keychain. Αυτή η υπηρεσία συγχρονίζει τις διάφορες συσκευές Apple σας για να χρησιμοποιήσει την ίδια μάρκα μπρελόκ, η οποία περιέχει κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες που έχετε αποφασίσει να αποθηκεύσετε στην αλυσίδα κλειδιού. Αν χρησιμοποιούσατε το iCloud Keychain στο παρελθόν και επιθυμείτε να συνεχίσετε, προτείνω να επιλέξετε το Set Up iCloud Keychain. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία iCloud Keychain στο παρελθόν, σας συνιστώ να επιλέξετε την επιλογή Set Up Later και, στη συνέχεια, να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για τη ρύθμιση και τη χρήση του iCloud Keychain . Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και θα πρέπει να έχετε μια καλή κατανόηση των ζητημάτων ασφάλειας προτού ακολουθήσετε απλά έναν οδηγό για να την ορίσετε. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  8. Ο οδηγός εγκατάστασης θα ολοκληρώσει τη διαδικασία ρύθμισης παραμέτρων και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει τη νέα επιφάνεια εργασίας OS X El Capitan.

Πάρτε ένα διάλειμμα, και κοιτάξτε γύρω. Εκτός από την προεπιλεγμένη εικόνα της επιφάνειας εργασίας που είναι μια εντυπωσιακή χειμερινή θέα της κοιλάδας Yosemite, πλήρης με το El Capitan πανύψηλο στο προσκήνιο, το ίδιο το OS αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά. Δοκιμάστε μερικές βασικές εφαρμογές. Μπορεί να βρείτε κάποια πράγματα που δεν λειτουργούν όπως θυμάστε. Η μνήμη σας δεν αποτυγχάνει. Το OS X El Capitan μπορεί να έχει επαναφέρει κάποιες προτιμήσεις συστήματος στις προεπιλογές τους. Πάρτε χρόνο για να εξερευνήσετε το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος για να πάρετε τα πράγματα πίσω στον τρόπο που σας αρέσουν.

Και μην ξεχνάτε μερικά από τα προαιρετικά στοιχεία που μπορεί να έχετε τρέξει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, όπως η εγκατάσταση iCloud και iCloud Keychain .

Δημοσιεύθηκε: 23/6/2015

Ενημερώθηκε: 10/6/2015