Βοήθεια! Έχω Scammed Online!

Το ρολόι ταιριάζει, ήρθε η ώρα για τον έλεγχο των ζημιών.

Οι απατεώνες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας χτυπήσουν από σχεδόν όλες τις πιθανές λεωφόρους αυτές τις μέρες, από το phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψεύτικες ιστοσελίδες στο SMiShing κινητού τηλεφώνου και τα πάντα στο μεταξύ.

Όπως οι βασικοί πορτοφολάδες μάθουν να χρησιμοποιούν εσφαλμένη κατεύθυνση για να μπερδέψουν και να αποσπάσουν τα θύματά τους, οι σύγχρονες απατεώνες που βασίζονται στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν φόβο, ψευδή επείγοντα περιστατικά και άλλες τακτικές για να τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους να κλέψουν χρήματα και πληροφορίες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να φέρουμε τους απατεώνες στη δικαιοσύνη λόγω των δυσκολιών που συνδέονται με την καταδίωξή τους. Οι απατεώνες συχνά καλύπτουν τα ίχνη τους χρησιμοποιώντας ψεύτικες ή κλεμμένες ταυτότητες, σε συνδυασμό με ανώνυμες υπηρεσίες Διαδικτύου, ψεύτικες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου μίας χρήσης.

Τα θύματα των απάτες δεν αναφέρουν πάντοτε όταν έχουν εξοικειωθεί επειδή νιώθουν αμηχανία επειδή έχουν πέσει για απάτη.

Εάν μόλις πέσετε για απάτη, δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπιασμένοι. Μπορεί να συμβεί σε κανέναν. Οι απατεώνες βελτιώνουν συνεχώς τις απάτες τους για να τους κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικούς. Ξέρουν τι λειτουργεί και τι όχι.

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε είστε εδώ για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε αφού έχετε υποστεί βιασμό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε και να ανακάμψετε, αφού έχετε πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης:

Καλέστε την εταιρεία ή την τράπεζα της πιστωτικής σας κάρτας αμέσως μόλις καταλάβετε ότι έχετε εξαπατήσει

Αν δώσατε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή τις τραπεζικές πληροφορίες σε έναν ύποπτο απατεώδη, τότε πρέπει να ενημερώσετε το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορούν να τεθούν υπό κράτηση στον λογαριασμό σας, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω κατηγορίες εναντίον του. Πάντα να τους καλέσετε στον αριθμό στο πίσω μέρος της κάρτας σας ή στην πιο πρόσφατη δήλωση. Ποτέ μην καλέσετε έναν αριθμό σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως μπορεί να είναι μέρος μιας απάτης ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) .

Καταθέστε μια αστυνομική αναφορά

Το να καλέσετε την αστυνομία μετά την αποτρόπαιη ενέργεια μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά δεν είναι. Ήσουν μόλις ληστέψει, έτσι δεν ήταν; Όταν ληστεύσετε στο δρόμο επικοινωνείτε με την αστυνομία, έτσι; Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσο ληστέψατε. Το γεγονός ότι ο εγκληματίας χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να κλέψει τα χρήματά σας δεν το κάνει λιγότερο από ένα έγκλημα.

Θα χρειαστεί να καταθέσετε μια έκθεση αστυνομίας το συντομότερο δυνατό μετά από την εξαπάτηση σας, ειδικά αν τα χρήματα στην πραγματικότητα κλαπεί από το λογαριασμό σας. Η τράπεζά σας ή / και η εταιρεία πιστωτικών καρτών πιθανότατα θα θέλουν ένα αντίγραφο της έκθεσης της αστυνομίας όπως και οι μεγαλύτεροι πιστωτικοί οργανισμοί.

Ίσως δεν πρέπει να καλέσετε 9-1-1 για αυτό το είδος του θέματος, εκτός αν ο απατεώνας απειλεί τη ζωή σας και είστε σε φυσικό κίνδυνο. Κατά την υποβολή αναφοράς σχετικά με απάτη / απάτη στο Internet, ίσως θελήσετε να καλέσετε τον αριθμό μη έκτακτης ανάγκης για την τοπική αστυνομική υπηρεσία και να ζητήσετε την υπηρεσία απάτης ή υπολογιστή που σχετίζονται με εγκλήματα.

Καταχωρίστε μια δήλωση για την θύμα απάτης & # 34; (γνωστή ως Alert Extended Fraud Alert) με τα 3 μεγάλα πιστωτικά γραφεία

Η υποβολή καταγγελίας απάτης με τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία (Experian, TransUnion και Equifax) προσθέτει μια σημείωση στο αρχείο πίστωσης που δηλώνει σε οποιονδήποτε προσπαθεί να τραβήξει την πίστη σας ότι έχετε πέσει θύμα απάτης. Το σημείωμα ζητά από την επιχείρηση να τραβήξει την πιστωτική έκθεση να σας καλέσει σε έναν από τους δύο αριθμούς τηλεφώνου που δώσατε όταν υποβάλατε την ειδοποίηση απάτης.

Αυτό δεν εγγυάται ότι ο δανειστής δεν θα χορηγήσει τον κλέφτη πίστωσης ούτως ή άλλως, αλλά τουλάχιστον ρίχνει μια μεγάλη κόκκινη σημαία σε όποιον δίνει προσοχή. Ας ελπίσουμε ότι θα σας καλέσουν και μπορείτε να τους πείτε ότι δεν έχετε εξουσιοδοτήσει την πιστωτική έρευνα και ότι το πρόσωπο που προσπαθεί να ανοίξει το λογαριασμό είναι απατεώνας.

Εξετάστε το πάγωμα ασφαλείας & # 34; των πιστωτικών σας εκθέσεων

Εάν έχετε πέσει θύμα κλοπής ταυτότητας ή πιστεύετε ότι οι απατεώνες έχουν πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν πιστωτική κάρτα ή δάνεια στο όνομά σας, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση του πιστωτικού σας σκορ επικοινωνώντας με τα 3 μεγάλα πιστωτικά γραφεία να ζητήσετε αντίγραφα της πιστωτικής έκθεσής σας. Ενώ είστε στο τηλέφωνο (ή στους δικτυακούς τόπους τους) ζητήστε από αυτούς να τοποθετήσουν ένα "παγώσει ασφαλείας" στις εκθέσεις πιστωτικών σας.

Η προσθήκη ενός παγώματος ασφαλείας στην αναφορά πιστωτικών σας συμβάλλει στην ανάσχεση των κλοπών ταυτότητας από το άνοιγμα λογαριασμών χρησιμοποιώντας την κλεμμένη ταυτότητά σας. Όταν ένα πάγωμα ασφαλείας είναι σε ισχύ, εάν κάποιος προσπαθήσει να πάρει ένα δάνειο ή να ανοίξει ένα λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομά σας, ο οργανισμός πιστοληπτικής ικανότητας θα ζητήσει από τον αιτούντα τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασής σας πριν να δώσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας στον δανειστή. Δεδομένου ότι ο κλέφτης ταυτότητας δεν θα γνωρίζει το PIN σας, αν υποθέσει ότι ο δανειστής ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες, ο δανειστής δεν θα του δώσει λογαριασμό χωρίς να γνωρίζει αν έχει καλή πίστωση.

Εάν επιλέξετε ένα πάγωμα ασφαλείας τότε θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τα 3 από τα μεγαλύτερα πιστωτικά γραφεία και να υποβάλετε μια αίτηση παγώματος με καθένα από αυτά.

Ενημερώστε το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και σαρώστε τον υπολογιστή σας

Όταν ανοίξατε αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που σχετίζεται με απάτες, οι εγκληματίες στο διαδίκτυο που το έστειλαν μπορεί να έχουν ενσωματωμένους συνδέσμους σε κακόβουλο λογισμικό μέσα στο μήνυμα που μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να συλλαμβάνει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας και ίσως να το αναμεταδίδει ξανά στους απατεώνες. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού είναι ενημερωμένο και κάνετε πλήρη σάρωση του υπολογιστή σας. Ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε επίσης έναν δεύτερο σαρωτή γνώμης .

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των απατεώνων και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προστατευθείτε από τις μελλοντικές απάτες, δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του εγκεφάλου σας .