Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές πιστωτικού δείκτη

Μείνετε στην κορυφή της οικονομικής σας υγείας με αυτές τις λήψεις κινητών τηλεφώνων

Ο καθένας έχει πιστωτικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ( Android ή iOS ) για να παρακολουθείτε αυτές τις βαθμολογίες, να διορθώνετε και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν συμβαίνει κάτι στην αναφορά σας - ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Βασικά στοιχεία πιστωτικού αποτελέσματος

Υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι υπολογίζει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και τι σημαίνουν οι διαφορετικοί αριθμοί, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση:

Αντιμετώπιση της ιδέας ότι ο έλεγχος της πιστωτικής βλάπτει τη βαθμολογία σας

Ας εξετάσουμε σύντομα την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι ο έλεγχος του πιστωτικού σας σκορ μέσω υπηρεσίας όπως το Credit Karma (ή οποιαδήποτε από τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη βαθμολογία σας. Η αλήθεια είναι ότι ο έλεγχος των δικών σας πιστωτικών φιλοξενούμενων θεωρείται συνήθως μια "μαλακή έρευνα", που σημαίνει ότι δεν απαιτεί μια "σκληρή έλξη" της πιστωτικής σας έκθεσης.

Τα σκληρά τραβήγματα (ή "σκληρά ερωτήματα") συνήθως συμβαίνουν όταν υποβάλλετε αίτηση για μια νέα πιστωτική κάρτα, όταν κάνετε αίτηση για ένα δάνειο ή όταν υποβάλετε αίτηση για υποθήκη, ενώ συνήθως εμφανίζονται "μαλακά τραβά" όταν ελέγχετε το δικό σας σκορ, όταν ένας δυνητικός εργοδότης πραγματοποιεί έλεγχο ιστορικού ή όταν είστε προεγκεκριμένος για πιστωτική κάρτα ή δάνειο.

Αυτό το άρθρο από την Credit Karma κάνει καλή δουλειά εξηγώντας τη διαφορά μεταξύ των τύπων των πιστωτικών ερευνών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η χρήση οποιασδήποτε από τις παρακάτω εφαρμογές δεν θα επηρεάσει αρνητικά το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

01 από 05

Πιστωτικό Κάρμα

Πιστωτικό Κάρμα

Πλατφόρμες: Android και iOS

Επισκόπηση: Το Credit Karma είναι ίσως η πιο γνωστή υπηρεσία για την παροχή δωρεάν πιστωτικών εκθέσεων από τα πιστωτικά γραφεία Equifax και TransUnion (το Experian είναι το άλλο σημαντικό γραφείο). Η εφαρμογή της για Android και iOS παρέχει ειδοποιήσεις για οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στην πιστωτική σας έκθεση και εάν δείτε τυχόν σφάλματα, μπορείτε να υποβάλετε μια διαφορά απευθείας από την εφαρμογή Credit Karma. Μπορείτε επίσης να δείτε μια καλά οργανωμένη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το πιστωτικό αποτέλεσμά σας καταρρέει και να εξετάσετε όλους τους λογαριασμούς που αναφέρονται και υπολογίζονται στο σκορ σας.

02 του 05

CreditWise

Πρωτεύουσα μία

Πλατφόρμες: Android και iOS

Επισκόπηση: Αυτή η εφαρμογή από το Capital One είναι διαθέσιμη σε όλους, όχι μόνο στους πελάτες της τράπεζας. Πρόκειται για δωρεάν λήψη που παρέχει εβδομαδιαία ενημέρωση για το πιστωτικό αποτέλεσμά σας TransUnion VantageScore 3.0 (σε αντίθεση με το FICO) και περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες προμήθειες όπως ένας προσομοιωτής πίστωσης που δείχνει πώς οι ενέργειες όπως η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βαθμολογία σας. Θα λάβετε επίσης εξατομικευμένες προτάσεις για τη βελτίωση της βαθμολογίας σας, μαζί με τις τυποποιημένες ειδοποιήσεις για τυχόν σημαντικές αλλαγές.

03 του 05

myFICO

FICO

Πλατφόρμες: Android και iOS

Επισκόπηση : Οι βαθμολογίες FICO είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πιστωτικά αποτελέσματα για να καθορίσετε την πιστοληπτική σας ικανότητα, οπότε είναι σίγουρα πολύτιμο να έχετε μια ιδέα για το πού βρίσκεστε. Αν έχετε συνδρομή myFICO για την παρακολούθηση της βαθμολογίας σας και τη λήψη αναφορών (ξεκινώντας από $ 29,95 το μήνα), αυτή η δωρεάν εφαρμογή σύντροφος είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Σας παρουσιάζει το σημερινό σας σκορ FICO και στα τρία πιστωτικά γραφεία και μάλιστα δείχνει πώς έχουν διακυμάνσει με την πάροδο του χρόνου. Η εφαρμογή παρέχει ειδοποιήσεις push όταν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην αναφορά σας, όπως νέα ερωτήματα ή αύξηση / μείωση της βαθμολογίας σας.

04 του 05

Experian

Experian

Πλατφόρμες: Android και iOS

Επισκόπηση: Ως ένα από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία που παρέχουν πιστωτικές εκθέσεις, Experian αρκετά λογικά έχει μια δική του πιστωτική βαθμολογία app. Η εφαρμογή Experian παρέχει το αποτέλεσμά σας, το οποίο ενημερώνεται κάθε 30 ημέρες, εκτός από τις λεπτομέρειες σχετικά με τη δραστηριότητα του λογαριασμού πιστωτικών καρτών, το ανεξόφλητο χρέος και σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η δραστηριότητα της πιστωτικής σας κάρτας επηρεάζει τη βαθμολογία σας.

05 του 05

Πιστωτικό σουσαμέ

Πιστωτικό σουσαμέ

Πλατφόρμες: Android και iOS

Επισκόπηση: Η εφαρμογή Credit Sesame παρέχει μια δωρεάν εμφάνιση στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας χρησιμοποιώντας το μοντέλο VantageScore της TransUnion. Παίρνετε επίσης μια κάρτα αναφοράς πιστωτικών φιλοξενούμενων, με βαθμούς επιστολών που δίνονται για πράγματα όπως το ιστορικό πληρωμών, η χρήση της πίστωσης και η πιστωτική ηλικία. Θα λάβετε επίσης τις αναμενόμενες ειδοποιήσεις αλλαγής λογαριασμού. Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά είναι η δύναμη δανεισμού μου, η οποία προβάλλει πόση πίστωση μπορεί να έχετε πρόσβαση βάσει της τρέχουσας βαθμολογίας και των πληροφοριών του λογαριασμού σας. Αυτό το εργαλείο συνιστά επίσης πιστωτικές κάρτες, επιτόκια στεγαστικών δανείων και επιλογές αναχρηματοδότησης.