Πώς να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης δικτύου Wi-Fi στα Windows 10

Η λειτουργία Wi-Fi Sense των Windows 10 σάς προσφέρει εύκολη κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης Wi-Fi.

Η Microsoft πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα νέα δυνατότητα στα Windows 10 που ονομάζεται Wi-Fi Sense που σας επιτρέπει να μοιράζεστε σιωπηλά τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi με τους φίλους σας. Προηγουμένως μια λειτουργία μόνο για Windows Phone, το Wi-Fi Sense μεταφορτώνει τους κωδικούς πρόσβασης σε έναν διακομιστή της Microsoft και στη συνέχεια τις διανέμει στους φίλους σας. Την επόμενη φορά που έρχονται εντός του εύρους αυτού του δικτύου, ο οικιακός δρομολογητής Wi-Fi λέει ότι η κινητή συσκευή Windows 10 PC ή Windows θα συνδεθεί αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τους κωδικούς πρόσβασης.

Είναι ένας εξαιρετικά βολικός τρόπος για να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης δικτύου Wi-Fi αν βρίσκεστε πολύ συχνά. Αλλά έρχεται με ορισμένα θέματα που πρέπει να γνωρίζετε. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας με Wi-Fi Sense

Το Wi-Fi Sense θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στον υπολογιστή σας Windows 10, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις .

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Δίκτυο και Internet> Wi-Fi> Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi . Τώρα βρίσκεστε στην οθόνη Wi-Fi Sense. Στην κορυφή υπάρχουν δύο κουμπιά που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε.

Η πρώτη που φέρει την ένδειξη "Σύνδεση σε προτεινόμενα ανοικτά σημεία πρόσβασης" σας επιτρέπει να συνδεθείτε αυτόματα σε δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi . Αυτά τα hotspots προέρχονται από μια βάση δεδομένων που προέρχεται από πλήθος που διαχειρίζεται η Microsoft. Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό εάν ταξιδεύετε πολύ, αλλά δεν σχετίζεται με τη λειτουργία που σας επιτρέπει να μοιραστείτε την ταυτότητα σύνδεσης με φίλους.

Το δεύτερο ρυθμιστικό, με την ένδειξη "Σύνδεση σε δίκτυα που μοιράζονται οι επαφές μου", είναι αυτό που σας επιτρέπει να μοιραστείτε με φίλους. Μόλις το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να επιλέξετε από τρία δίκτυα φίλων με τα οποία μπορείτε να τα μοιραστείτε συμπεριλαμβανομένων των επαφών του Outlook.com , του Skype και του Facebook. Μπορείτε να επιλέξετε και τα τρία ή μόνο ένα ή δύο από αυτά.

Εσύ πρώτος

Μόλις γίνει αυτό, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να μοιράζεστε δίκτυα Wi-Fi. Τώρα εδώ είναι το θέμα της κοινής χρήσης Wi-Fi Sense. Προτού μπορέσετε να λάβετε κοινόχρηστα δίκτυα Wi-Fi από τους φίλους σας, πρέπει πρώτα να μοιραστείτε μαζί τους ένα δίκτυο Wi-Fi.

Το Wi-Fi Sense δεν είναι μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία: Είναι opt-in με την έννοια ότι πρέπει να επιλέξετε να μοιραστείτε ένα δίκτυο Wi-Fi με τους φίλους σας. Οι κωδικοί πρόσβασης δικτύου Wi-Fi που γνωρίζει ο υπολογιστής σας δεν θα μοιραστούν αυτόματα με άλλους. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μοιράζεστε μόνο κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi χρησιμοποιώντας τεχνολογία ποιότητας καταναλωτή - κανένα εταιρικό δίκτυο WI-Fi με επιπλέον έλεγχο ταυτότητας δεν μπορεί να μοιραστεί.

Μόλις κάνετε κοινή χρήση σύνδεσης στο δίκτυο, ωστόσο, όλα τα δίκτυα που μοιράζονται οι φίλοι σας θα είναι διαθέσιμα σε εσάς.

Για να παραμείνετε στην οθόνη στις Ρυθμίσεις> Δίκτυο & Διαδίκτυο> Wi-Fi> Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi , μεταβείτε στην υποενότητα "Διαχείριση γνωστών δικτύων". Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα δίκτυά σας που εμφανίζονται εδώ με μια ετικέτα "Δεν είναι κοινόχρηστο" και θα δείτε ένα κουμπί " Κοινή χρήση ". Επιλέξτε αυτό και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου για αυτό το σημείο πρόσβασης Wi-Fi για να επιβεβαιώσετε ότι το γνωρίζετε. Αφού γίνει αυτό, θα έχετε μοιραστεί το πρώτο σας δίκτυο και τώρα θα μπορείτε να λαμβάνετε κοινόχρηστα δίκτυα από άλλους.

Η Χαμηλή Κίνηση στους Κωδικούς Κοινής Χρήσης

Μέχρι στιγμής σε αυτό το σεμινάριο, έχω πει ότι μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με άλλους. Αυτό ήταν κυρίως για λόγους σαφήνειας και απλότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο κωδικός πρόσβασής σας μεταφορτώνεται σε διακομιστή της Microsoft μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης . Στη συνέχεια αποθηκεύεται από τη Microsoft σε κρυπτογραφημένη μορφή και αποστέλλεται στους φίλους σας πίσω από μια κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται στο παρασκήνιο στους υπολογιστές των φίλων σας για σύνδεση στο κοινόχρηστο δίκτυο. Αν δεν έχετε φίλους που έχουν κάποιες σοβαρές μπριζόλες, δεν θα δουν ποτέ τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.

Σε μερικούς τρόπους, το Wi-Fi Sense είναι πιο ασφαλές από το να περνάει γύρω από ένα κομμάτι χαρτί για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες, αφού ποτέ δεν μπορούν να δουν ή να γράψουν τον κωδικό σας. Ωστόσο, για να είναι χρήσιμη, οι καλεσμένοι σας πρέπει πρώτα να χρησιμοποιούν τα Windows 10 και να μοιράζονται ήδη δίκτυα Wi-Fi μέσω Wi-Fi Sense. Εάν όχι, η Wi-Fi Sense δεν θα σας βοηθήσει.

Τούτου λεχθέντος, μην νομίζετε ότι θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε απλώς αυτό το χαρακτηριστικό και να το χρησιμοποιήσετε στο κίνημα της στιγμής. Η Microsoft λέει ότι χρειάζονται λίγες μέρες πριν οι επαφές σας θα δουν κοινόχρηστα δίκτυα στον υπολογιστή τους. Αν θέλετε να συντονίσετε κάποια κοινή χρήση Wi-Fi Sense, φροντίστε να το κάνετε μπροστά από το χρόνο.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η κοινή χρήση Wi-Fi Sense λειτουργεί μόνο αν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης. Τα δίκτυα που μοιράζεστε με τους φίλους σας μέσω Wi-Fi Sense δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους.

Το Wi-Fi Sense απαιτεί κάποιες πολύ συγκεκριμένες ενέργειες πριν από τη χρήση του, αλλά αν έχετε μια ομάδα φίλων που πρέπει να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο, το Wi-Fi Sense μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο - εφ 'όσον δεν σας πειράζει αφήνοντας στη Microsoft τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης Wi-Fi.