Κατεβάστε AIM για iPhone, iPod Touch

01 από 10

Εντοπίστε την εφαρμογή AIM στο App Store

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων AIM για iPhone (Free Edition) έλαβε πρόσφατα ένα facelift και μαζί με την τυπική πρόσβαση στο IM με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες, μπορείτε πλέον να εμπλακείτε σε επαφές σε ομαδική συζήτηση, να κάνετε ενημερώσεις κατάστασης, να ρυθμίσετε τη διαθεσιμότητα και άλλα. Σύμφωνα με το App Store της Apple, η AIM Free Edition έχει βελτιωθεί με λιγότερα σφάλματα και πιο γρήγορο σύστημα δικτύωσης, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε τη συνομιλία ενώ βρίσκεστε έξω στις συσκευές iPhone ή iPod Touch.

Πώς να κατεβάσετε το AIM για iPhone, iPod Touch
Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να κατεβάσετε την εφαρμογή AIM στο iPhone ή στο iPod Touch:

  1. Εντοπίστε το App Store στη συσκευή σας.
  2. Πατήστε στη γραμμή αναζήτησης (το πεδίο βρίσκεται στην κορυφή) και πληκτρολογήστε "AIM"
  3. Επιλέξτε την κατάλληλη εφαρμογή, AIM (Free Edition), όπως φαίνεται παραπάνω.
  4. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί "Ελεύθερο" για να συνεχίσετε.

AIM για iPhone, Απαιτήσεις συστήματος iPod
Βεβαιωθείτε ότι το iPhone ή το iPod Touch πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις πριν ξεκινήσετε ή δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή:

02 από 10

Κατεβάστε το AIM για iPhone

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Στη συνέχεια, πατήστε το πράσινο κουμπί "Εγκατάσταση" για να ξεκινήσετε τη λήψη του AIM για χρήστες iPhone και iPod Touch. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το αναγνωριστικό της Apple και τον κωδικό πρόσβασής σας, αν δεν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή πρόσφατα. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης, ενδέχεται να χρειαστούν μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με την ταχύτητα / σύνδεση Internet.

03 από 10

Εκκινήστε την εφαρμογή AIM

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μόλις εγκατασταθεί το AIM για iPhone , εντοπίστε το εικονίδιο της εφαρμογής (το οποίο εμφανίζεται ως πορτοκαλί τετράγωνο με ένα γράμμα με κεφαλαία γράμματα "a") και πατήστε την εικόνα για να ξεκινήσει η εφαρμογή στο iPhone ή στο iPod. Αυτό θα ξεκινήσει το λογισμικό άμεσων μηνυμάτων και θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε το νέο λογισμικό της εφαρμογής σας.

04 από 10

Ρύθμιση Ειδοποιήσεων Εφαρμογών AIM στο iPhone και το iPod Touch

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Όταν η εφαρμογή AIM φορτωθεί για πρώτη φορά, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν λαμβάνετε ένα άμεσο μήνυμα ή άλλες ενημερώσεις που προσφέρει αυτή η συγκεκριμένη εφαρμογή. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ok" για να επιτρέψετε την λήψη ειδοποιήσεων ή πατήστε "Να μην επιτρέψετε" να εμποδίσει την παράδοση των ειδοποιήσεων.

Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή AIM για iPhone , μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από το προφίλ της εφαρμογής σας. Διαβάστε περισσότερα : Προφίλ και Ειδοποιήσεις εφαρμογής AIM.

05 από 10

Πώς να συνδεθείτε στο AIM για iPhone

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης AIM για iPhone , iPod Touch. Αν δεν έχετε λογαριασμό AIM, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από αυτήν την οθόνη πατώντας το μπλε κουμπί "Δημιουργία λογαριασμού AIM" στο κάτω μέρος της οθόνης.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν κλικ στα εικονίδια MobileMe και Facebook για να συνδεθούν με τις πληροφορίες σύνδεσης τους και από τις δύο αυτές υπηρεσίες.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό AIM για αυτήν την εφαρμογή, θα πρέπει να δώσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

Μπορείτε να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ στο κατάλληλο πεδίο κειμένου και εισάγοντας τα στοιχεία χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο QWERTY με οθόνη αφής. Όταν κάνετε κλικ στο πεδίο, θα εμφανιστεί το πληκτρολόγιο, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε τις παραπάνω απαιτούμενες πληροφορίες.

Ποιοι είναι οι Όροι και οι Προϋποθέσεις;
Στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης, θα δείτε ένα σύνδεσμο "Όροι και Προϋποθέσεις". Αυτό θα σας επιτρέψει να διαβάσετε τις πολιτικές και τους όρους που διέπουν τη χρήση αυτού του λογισμικού της εφαρμογής. Σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτές τις πολιτικές, καθώς θα σας ενημερώνουν για τυχόν ευθύνες που αναλαμβάνετε από τη χρήση της εφαρμογής AIM συν το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα σας.

06 από 10

Πώς να βρείτε τα άμεσα μηνύματα σας στο AIM για iPhone, iPod Touch

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μόλις συνδεθείτε στην εφαρμογή AIM , θα δείτε την παραπάνω οθόνη με τον πίνακα ελέγχου που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτή η οθόνη είναι σαν την οθόνη πλοήγησης, όπου μπορείτε να ταξιδέψετε σε άλλες σελίδες που προσφέρει το AIM για iPhone , αγγίζοντας τα εικονίδια σελίδας που είναι ενωμένα στον πίνακα ελέγχου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για κάθε σελίδα που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από το iPhone ή το iPod Touch.

Πώς να βρείτε τα στιγμιαία μηνύματα στο AIM
Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μπαλόνι λέξη στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, το AIM για iPhone, οι χρήστες του iPod Touch μπορούν να εντοπίσουν τυχόν εισερχόμενα άμεσα μηνύματα και αρχειοθετημένες συνομιλίες.

Πώς να διαγράψετε μηνύματα στο AIM
Αφού ολοκληρώσετε μια συνομιλία, ίσως θελήσετε να καταργήσετε τη συνομιλία από την οθόνη μηνυμάτων σας για να κάνετε τη θέση των νέων ΔΥ. Στην επάνω δεξιά γωνία θα εμφανιστεί ένα κουμπί με τίτλο "Επεξεργασία". Κάντε κλικ στο κουμπί και θα παρατηρήσετε ότι μια σειρά κόκκινων εικονιδίων θα εμφανιστούν δίπλα σε κάθε συνομιλία. Κάντε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο δίπλα στο μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί "Κλείσιμο" που εμφανίζεται στα δεξιά της επαφής ή στο chat.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος", το οποίο εμφανίζεται τώρα όπου ήταν το κουμπί "Επεξεργασία", για να επιστρέψετε στη λίστα επαφών.

Πώς να ρυθμίσετε τη διαθεσιμότητά σας στο AIM για iPhone
Μέσα στην εφαρμογή AIM, οι χρήστες μπορούν επίσης να ορίσουν τη διαθεσιμότητά τους από την οθόνη μηνυμάτων. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κύκλου στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αναπτυσσόμενο μενού διαθεσιμότητας και επιλέξτε την επιθυμητή ρύθμιση:

07 από 10

Λίστα φίλων της εφαρμογής AIM

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Ακριβώς όπως στον πελάτη άμεσων μηνυμάτων της επιφάνειας εργασίας, η εφαρμογή AIM για χρήστες iPhone και iPod Touch περιλαμβάνει επίσης μια λίστα φίλων κάτω από το εικονίδιο ανθρώπων, όπως απεικονίζεται παραπάνω. Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να προσθέσετε επαφές και να δείτε αυτές που βρίσκονται ήδη στη λίστα επαφών σας. Εκτός από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων με αυτά τα άτομα, μπορείτε επίσης να δείτε το προφίλ και τις ενημερώσεις τους.

Πώς να προσθέσετε φίλους στην εφαρμογή AIM
Κάντε κλικ στο εικονίδιο συν σημείου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μια άλλη οθόνη θα εμφανιστεί με ένα πεδίο κειμένου στην κορυφή. Πατήστε το πεδίο και εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του φίλου σας ή το όνομα οθόνης του AIM για να εντοπίσετε το προφίλ του και να τα προσθέσετε στο λογαριασμό σας. Σημειώστε ότι μπορείτε να προσθέσετε επαφές στον λογαριασμό σας μόνο αν είναι χρήστες AIM. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φίλους από το Facebook Chat και το Google Talk από τη σελίδα προφίλ σας AIM.

Πώς να εντοπίσετε τους φίλους σας στο AIM
Για να βρείτε φίλους που εμφανίζονται στη λίστα φίλων του AIM για το iPhone , χρησιμοποιήστε το πεδίο αναζήτησης που είναι ένθετο στο επάνω μέρος της οθόνης, στην καρτέλα επαφών. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε αν ένα συγκεκριμένο άτομο είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμο για την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Δημιουργία λίστας αγαπημένων στην εφαρμογή AIM
Οι χρήστες iPhone και iPod Touch μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγαπημένες τους επαφές δημιουργώντας μια λίστα Αγαπημένων στην εφαρμογή AIM. Μεταβείτε στην καρτέλα "Αγαπημένα" στη λίστα φίλων σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο συν σημείου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα οθόνης μιας επαφής για να τα προσθέσετε στα αγαπημένα.

Πώς να αφαιρέσετε τις επαφές από τη λίστα αγαπημένων σας
Πρέπει να καταργήσετε ένα αγαπημένο; Κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" στην επάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο που εμφανίζεται στα αριστερά της επαφής που θέλετε να καταργήσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί "Κατάργηση" για να τα διαγράψετε από τη λίστα αγαπημένων σας.

08 από 10

Πώς να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα στο AIM για iPhone App

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Για να ξεκινήσετε ένα άμεσο μήνυμα ή μια ομαδική συνομιλία στο AIM για χρήστες iPhone και iPod Touch, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν πληκτρολογίου ένθετου στον πίνακα ελέγχου στο κάτω μέρος της οθόνης. Από εδώ, θα εμφανιστεί η λίστα των online επαφών σας. Πατήστε το όνομα της επαφής στην οθόνη της συσκευής σας για να ξεκινήσει ένα παράθυρο συνομιλίας που απευθύνεται σε αυτήν την επαφή.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια συνομιλία με μια επαφή κατά την περιήγηση στη λίστα φίλων στην εφαρμογή AIM. Απλά κάντε κλικ στο όνομα της επαφής για να ξεκινήσετε ένα IM.

Πώς να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα στην εφαρμογή AIM
Αφού επιλέξετε μια επαφή για να συνομιλήσετε, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με ένα πεδίο κειμένου στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάνοντας κλικ σε αυτό το πεδίο θα ενεργοποιηθεί το πληκτρολόγιο QWERTY με οθόνη αφής, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί '' Αποστολή '' για να προωθήσετε το μήνυμά σας στην επαφή σας.

Πώς να κάνετε κοινή χρήση φωτογραφιών, τοποθεσία με επαφές AIM
Για να μοιραστείτε την τοποθεσία GPS ή τις φωτογραφίες σας με τις επαφές στην εφαρμογή AIM για iPhone / iPod Touch, κάντε κλικ στο εικονίδιο του καπακιού που εμφανίζεται στα αριστερά του πεδίου κειμένου του παραθύρου συνομιλίας. Στη συνέχεια, επιλέξτε από "Κοινή χρήση φωτογραφίας" και "Κοινή χρήση τοποθεσίας".

Αν θέλετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία, μπορείτε να επιλέξετε να τραβήξετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας, να επιλέξετε από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας ή να στείλετε την τελευταία φωτογραφία που τραβήξατε.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, πρέπει πρώτα να έχετε ενεργοποιημένη την κοινή χρήση τοποθεσίας στην εφαρμογή AIM. Ένα παράθυρο ειδοποίησης θα σας ζητήσει να επιτρέψετε την κοινή χρήση τοποθεσίας, εάν δεν είναι ενεργοποιημένη. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα δημιουργηθεί ένας χάρτης και θα επισυναφθεί στον ΙΜ σας.

09 από 10

Κοινωνική δικτύωση στην εφαρμογή AIM

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το εικονίδιο βέλους, που βρίσκεται αριστερά από το κέντρο, στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής AIM είναι εκεί όπου θα εμφανιστούν όλες οι κοινωνικές σας ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων Facebook, Twitter και Instagram. Το εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας σάς επιτρέπει να ορίσετε ποιες ειδοποιήσεις θα λάβετε.

10 από 10

Πώς να αποσυνδεθείτε από το AIM στο iPhone, το iPod Touch (και άλλες ρυθμίσεις)

Χρησιμοποιείται με άδεια. © 2012 AOL INC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το τελευταίο και τελευταίο εικονίδιο είναι το εικονίδιο προφίλ που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής AIM . Αυτό είναι όπου αποθηκεύονται ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το AIM για iPhone, iPod Touch
Για να υπογράψετε και να σταματήσετε να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα από την εφαρμογή AIM, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας προφίλ και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί "Αποσύνδεση".

Προσθήκη εικονιδίου εικόνας / φίλου σε εφαρμογή AIM
Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης κάτω από το όνομά σας, θα δείτε ένα μικρό παράθυρο εικόνας με τις λέξεις "Επεξεργασία". Κάντε κλικ σε αυτό το παράθυρο για να επιλέξετε είτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με την κάμερα iPhone ή iPod Touch ή μια εικόνα από τη βιβλιοθήκη της συσκευής σας.

Πώς να επεξεργαστείτε τα μηνύματα κατάστασης στο AIM
Για να ενημερώσετε την κατάστασή σας από αυτήν τη σελίδα, κάντε κλικ στο πεδίο με τίτλο "Τι συμβαίνει τώρα". Το πληκτρολόγιο QWERTY της οθόνης αφής θα εμφανιστεί και μπορείτε να ενημερώσετε τι συμβαίνει στη ζωή σας εκείνη την χρονική στιγμή.

Πώς να αποκλείσετε εισερχόμενες ειδοποιήσεις AIM
Από το προφίλ, δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε: Μην ενοχλείτε και Ήρεμες ώρες. Για άμεση ανακούφιση από ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και ήχους, η λειτουργία Μην ενοχλεί θα μπλοκάρει τα πάντα μέχρι να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση στο προφίλ σας. Εν τω μεταξύ, για να αποφύγετε τη λήψη άμεσων μηνυμάτων και ειδοποιήσεων σε όλες τις ώρες της νύχτας, ο καθορισμός της περιόδου "Ησυχασί" επιτρέπει στην εφαρμογή AIM για iPhone να γνωρίζει πότε είναι σκόπιμο και ακατάλληλο να σας ειδοποιήσει.

Ρυθμίσεις ήχου στο AIM για iPhone, iPod Touch
Θέλετε να αλλάξετε τους ήχους των εφαρμογών AIM ή να απενεργοποιήσετε τους ήχους από την πλήρη αναπαραγωγή; Μπορείτε να διακόψετε το θόρυβο, μεταβαίνοντας στο μενού "Ρυθμίσεις ήχου" και είτε να απενεργοποιήσετε ήχους ή να αλλάξετε τους ήχους σας από ένα μενού με διαθέσιμους θορύβους.

Πιέστε Ρυθμίσεις ειδοποίησης στην εφαρμογή AIM
Είτε θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ώθησης για το AIM είτε τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ειδοποιήσεις, μπορείτε να κάνετε και τα δύο μέσω του μενού "Push Notification". Επιλέξτε από σύντομες ειδοποιήσεις, να εμφανίζεται μόνο το όνομα, το όνομα και το μήνυμα του αποστολέα ή τα πάντα και ο νεροχύτης της κουζίνας.

Πώς να προσθέσετε το Facebook Chat, Gtalk στο AIM
Θέλετε να προσθέσετε επαφές Facebook και Google Talk σε AIM στο iPhone ή στο iPod σας; Το μενού "Δίκτυα συνομιλίας" σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και τα δύο, προσθέτοντας τις επαφές σας και από τις δύο αυτές υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων απευθείας στη λίστα φίλων σας.

Αλλαγή του ονόματος σας στην εφαρμογή iPhone AIM
Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του ονόματος σας στο AIM; Κάνοντας κλικ στο μενού "Επεξεργασία προφίλ" μπορείτε να αλλάξετε το επώνυμό σας στην εφαρμογή.

Ταξινόμηση επαφών λίστας φίλων
Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τη λίστα φίλων της εφαρμογής AIM είναι κατά την παρουσία, δηλαδή τη διαθεσιμότητα για συνομιλία. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση για την εμφάνιση φίλων με το όνομα ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα, επιλέγοντας την κατάλληλη ρύθμιση στο "Ταξινόμηση των μενού επαφών".

Δείτε, Διαγράψτε τις Αποκλεισμένες Επαφές στο AIM
Είτε έχετε αποκλείσει μια επαφή στον υπολογιστή σας είτε στο iPhone ή στο iPod Touch, μπορείτε να δείτε αυτές τις επαφές στο μενού "Αποκλεισμένοι χρήστες" στο προφίλ σας. Για να καταργήσετε μια επαφή από τη λίστα μπλοκ σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα της συγκεκριμένης επαφής. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί "Απεμπλοκή" που εμφανίζεται στα δεξιά του ονόματος της συγκεκριμένης επαφής.

Από το προφίλ, οι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν βοήθεια για τη λειτουργία της εφαρμογής τους, να βαθμολογήσουν την εφαρμογή στο App Store, να μοιραστούν την εφαρμογή με άλλους και να δουν άλλες εφαρμογές που δημιουργήθηκαν από την AOL, συμπεριλαμβανομένων των AOL TV, AOL Autos, AOL Radio, Autoblog. com, DailyFinance, Engadget, Huffington Post, Joystiq, MapQuest 4 Mobile, Moviefone, Patch, Αναπαραγωγή από AOL, SHOUTcast, touchTXT, Truveo Αναζήτηση βίντεο και TUAW.