Βασική εγκατάσταση αναβάθμισης του Snow Leopard

01 από 05

Snow Leopard Βασική εγκατάσταση: Τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε Snow Leopard

Snow Leopard (OS Χ 10.6). Ευγενική προσφορά της Apple

Η προεπιλεγμένη μέθοδος εγκατάστασης για το Snow Leopard (OS X 10.6) είναι μια αναβάθμιση από το Leopard. Αν προτιμάτε, μπορείτε να διαγράψετε τον σκληρό σας δίσκο και να ξεκινήσετε με μια καθαρή εγκατάσταση (στην πραγματικότητα, συστήνω ιδιαίτερα αυτή τη μέθοδο), αλλά σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα θα εκτελέσουμε τη βασική εγκατάσταση αναβάθμισης.

Τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε το Snow Leopard

Συγκεντρώστε όλα όσα χρειάζεστε και ας ξεκινήσουμε.

02 του 05

Snow Leopard Βασική εγκατάσταση: Προετοιμασία για την εγκατάσταση

Ο εγκαταστάτης Snow Leopard.

Πριν εισαγάγετε το DVD Leopard Install DVD στο Mac σας, πάρτε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε το Mac για το νέο του λειτουργικό σύστημα. Μια μικρή εκ των προτέρων καθαριότητα θα εξασφαλίσει μια γρήγορη και αβλαβή εγκατάσταση. Οι εργασίες συντήρησης που συνιστούμε θα σας διευκολύνουν επίσης να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σας σύστημα, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση ή θα χρειαστείτε μια παλαιότερη έκδοση του OS X για να εκτελέσετε μια παλαιότερη εφαρμογή.

Λεπτομερείς οδηγίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό «Προετοιμασία του Mac σας για Snow Leopard» . Μόλις τελειώσετε (μην ανησυχείτε, δεν παίρνει πολύ), επιστρέψτε εδώ και θα ξεκινήσουμε την πραγματική εγκατάσταση.

03 του 05

Snow Leopard Basic Install: Ξεκινήστε την εγκατάσταση του Snow Leopard

Επιλέξτε τη μονάδα προορισμού για την εγκατάσταση Snow Leopard.

Τώρα που έχουμε φροντίσει όλες τις τρυπώντας δουλειές του νοικοκυριού, μπορούμε να φτάσουμε στο διασκεδαστικό μέρος: εγκατάσταση Snow Leopard.

Εγκαταστήστε το Snow Leopard

  1. Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης του Snow Leopard στη μονάδα DVD. Θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο DVD εγκατάστασης του Mac OS X. Αν δεν συμβαίνει, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του DVD στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Εγκατάσταση Mac OS X" στο παράθυρο DVD Εγκατάστασης Mac OS X.
  3. Θα ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης του Mac OS X. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  4. Επιλέξτε τη μονάδα προορισμού για Snow Leopard. Η επιλεγμένη μονάδα δίσκου πρέπει να έχει εγκατεστημένο το OS X 10.5.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσαρμογή", εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές στα πακέτα που θα εγκατασταθούν. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να παραλείψουν αυτό το βήμα, καθώς τα προεπιλεγμένα πακέτα θα αποδειχθούν επαρκή, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε ή να καταργήσετε συγκεκριμένα πακέτα εγκατάστασης, αυτό είναι το μέρος για να το κάνετε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να καταργήσετε τις γλώσσες που δεν χρειάζεστε ή να κάνετε αλλαγές στα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή.

    Το Snow Leopard χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο για την εγκατάσταση και τη χρήση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή. Οι προηγούμενες εκδόσεις του Mac OS εγκατέστησαν μια μακρά λίστα οδηγών που οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Snow Leopard ελέγχει για να δείτε ποιοι εκτυπωτές είναι συνδεδεμένοι σε Mac, καθώς και ποιοι εκτυπωτές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (συνδέονται μέσω δικτύου και χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Bonjour για να διαφημίσουν ότι βρίσκονται στο δίκτυο). Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, αναπτύξτε το στοιχείο "Υποστήριξη εκτυπωτή" και τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Όλοι οι διαθέσιμοι εκτυπωτές".

    Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ" όταν τελειώσετε.

  6. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε με την προεπιλεγμένη εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί 'Εγκατάσταση'.
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας ρωτήσει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το Mac OS X. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Εγκατάσταση'.
  8. Ο εγκαταστάτης θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.

Με αυτές τις βασικές ερωτήσεις, ο Mac σας είναι έτοιμος για την πραγματική εγκατάσταση.

04 του 05

Snow Leopard Basic Install: Αντιγραφή αρχείων πυρήνα και επανεκκίνηση

Η γραμμή προόδου εγκατάστασης.

Με την προκαταρκτική εγκατάσταση, το πρόγραμμα εγκατάστασης Snow Leopard θα ξεκινήσει την πραγματική αντιγραφή αρχείων. Θα παρουσιάσει ένα παράθυρο κατάστασης που εμφανίζει έναν εκτιμώμενο χρόνο για να ολοκληρωθεί και μια γραμμή προόδου που παρέχει μια οπτική ένδειξη για το πόσα ακόμη δεν πρόκειται να γίνουν.

Αντιγραφή και επανεκκίνηση

Μόλις το πρόγραμμα εγκατάστασης Snow Leopard αντιγράψει τα αρχεία πυρήνα στον σκληρό σας δίσκο, το Mac θα επανεκκινήσει. Μην ανησυχείτε αν παραμείνετε στην γκρι οθόνη εκκίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα . αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Περίμενα ότι έμοιαζε τουλάχιστον με τρία λεπτά, αν και δεν το μέτρησα πραγματικά. Τελικά θα επιστρέψετε στην οθόνη του εγκαταστάτη και θα επανεμφανιστεί η γραμμή κατάστασης.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα συνεχίσει να αντιγράφει τα απαραίτητα αρχεία, αλλά και να διαμορφώνει το λειτουργικό σύστημα , ώστε να είναι έτοιμο για τη χρήση σας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο εγκαταστάτης Snow Leopard θα εμφανίσει ένα νέο παράθυρο που αναγγέλλει ότι η εγκατάσταση του Snow Leopard ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί 'Επανεκκίνηση' και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο σας λειτουργικό σύστημα. Εάν ξεκινήσατε να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ ενώ ο Snow Leopard έκανε όλη τη δουλειά για εσάς, ο Mac σας θα ξεκινήσει μόνος του μετά από ένα λεπτό.

05 του 05

Snow Leopard Βασική εγκατάσταση: Καλώς ήρθατε στο Snow Leopard

Πατώντας το πλήκτρο 'Συνέχεια' είναι το τελικό βήμα της εγκατάστασης.

Αφού εγκαταστήσετε το Snow Leopard, ο υπολογιστής σας Mac θα ξεκινήσει την πρώτη επανεκκίνηση του και στη συνέχεια είτε θα σας φέρει σε μια οθόνη σύνδεσης είτε απευθείας στην επιφάνεια εργασίας σας. Μόλις φτάσετε στην επιφάνεια εργασίας, θα υπάρξει μια σύντομη αναμονή καθώς το Snow Leopard εκτελεί μερικές εργασίες στο παρασκήνιο και στη συνέχεια εκκινεί τον Max OS X Setup Assistant.

Βοηθός εγκατάστασης

Ο βοηθός εγκατάστασης Max OS X θα εμφανίσει την οθόνη υποδοχής και θα παίξει λίγο μουσική. Αφού τελειώσει η ευπρόσδεκτη κινούμενη εικόνα, ο Βοηθός εγκατάστασης δεν έχει τίποτα να κάνει, επειδή αναβαθμίσατε από μια προηγούμενη έκδοση του OS X και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να ρυθμίσετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' και να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της νέας εγκατάστασης του Snow Leopard.