Πώς και γιατί να χρησιμοποιείτε αποχρώσεις του κόκκινου στο σχεδιασμό

Το κόκκινο του αίματος, το κοκκινομάλλη , το κόκκινο της Κίνας, το κιννάβαρο, το κίτρινο , το κόκκινο της Κίνας, η φλόγα, το κόκκινο της Ινδίας, το τριαντάφυλλο, το καστανό, το τριαντάφυλλο, το ροζέ, το ρουμπινί, το russet, η σκουριά, το κόκκινο και το βερμόλλιο. όλα συνώνυμα ή αντιπροσωπεύουν διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος.

Φύση, Πολιτισμός και Σύμβολο του Κόκκινου

Το κόκκινο είναι ζεστό. Είναι ένα έντονο χρώμα που δημιουργεί μια σειρά φαινομενικά συγκρουόμενων συναισθημάτων από παθιασμένη αγάπη στη βία και τον πόλεμο. Το Κόκκινο είναι Έρως και ο Διάβολος.

Ένα διεγερτικό, το κόκκινο είναι το πιο καυτό από τα ζεστά χρώματα . Μελέτες δείχνουν ότι το κόκκινο μπορεί να έχει φυσική επίδραση, αυξάνοντας το ρυθμό αναπνοής και αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση.

Η έκφραση "βλέπουμε κόκκινο" υποδηλώνει θυμό και μπορεί να προέρχεται όχι μόνο από το ερέθισμα του χρώματος αλλά από την φυσική έκπλυση των μάγουλων, από μια φυσική αντίδραση στο θυμό, την αυξημένη αρτηριακή πίεση ή τη σωματική άσκηση.

Το Κόκκινο αντιπροσωπεύει την εξουσία, εξ ου και η κόκκινη δύναμη γραβάτα για τους επιχειρηματίες και το κόκκινο χαλί για διασημότητες και VIPs.

Τα κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν σημαίνουν κίνδυνο ή έκτακτη ανάγκη Οι πινακίδες διακοπής και τα φώτα στάσης είναι κόκκινα για να δώσουν προσοχή στους οδηγούς και να τους προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της διασταύρωσης.

Σε μερικούς πολιτισμούς, το κόκκινο υποδηλώνει καθαρότητα, χαρά και εορτασμό. Το κόκκινο είναι το χρώμα της ευτυχίας και της ευημερίας στην Κίνα, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει καλή τύχη.

Κόκκινο είναι συχνά το χρώμα που φοριέται από τις νύφες στην Ανατολή, ενώ είναι το χρώμα του πένθους στη Νότια Αφρική. Στη Ρωσία, οι Μπολσεβίκοι χρησιμοποίησαν κόκκινη σημαία όταν ανέτρεψαν τον Τσάρο, οπότε ο κόκκινος συσχετίστηκε με τον κομμουνισμό. Πολλές εθνικές σημαίες χρησιμοποιούν κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο ρουμπινί είναι το παραδοσιακό 40ο δώρο επετείου γάμου.

Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν κόκκινο περιλαμβάνουν αυτές για:

Χρησιμοποιώντας τις αποχρώσεις του κόκκινου σε εκτύπωση και Web Design

Όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο ή μια δημοσίευση, χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα για να προσελκύσετε την προσοχή και να κάνετε τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Λίγο κόκκινο πηγαίνει πολύ. Οι μικρές δόσεις μπορούν συχνά να είναι πιο αποτελεσματικές από τις μεγάλες ποσότητες αυτού του ισχυρού χρώματος. Χρησιμοποιήστε το κόκκινο για να υποδείξετε την ταχύτητα σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη και ίσως ακόμη και μια παύλα κινδύνου.

Πολλαπλές αποχρώσεις του κόκκινου, ακόμη και ροζ ή πορτοκαλί μπορούν να συνδυαστούν για μια ευχάριστη παλέτα. Κόκκινα ζευγάρια καλά με άλλα χρώματα:

Κόκκινο στη γλώσσα

Η χρήση του κόκκινου σε γνωστές φράσεις μπορεί να βοηθήσει έναν σχεδιαστή να δει πώς μια επιλογή χρώματος μπορεί να γίνει αντιληπτή από τους άλλους - τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Θετικό κόκκινο

Αρνητικό κόκκινο