Επιδιορθώστε και Retouch μια παλιά φωτογραφία στο Photoshop

01 από 10

Επιδιορθώστε και Retouch μια παλιά φωτογραφία στο Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Σε αυτό το σεμινάριο θα επιδιορθώσω και θα επεξεργαστώ μια παλαιά κατεστραμμένη φωτογραφία χρησιμοποιώντας το Photoshop CC, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε πρόσφατη έκδοση του Photoshop. Η φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσω έχει μια πτυχή από το να έχει διπλωθεί στο μισό. Θα επιδιορθώσω αυτό το θέμα και θα επεξεργαστώ επίσης περιοχές που είναι λιγότερο κατεστραμμένες. Θα το κάνω όλα χρησιμοποιώντας το εργαλείο στυψίματος κλονισμού, το εργαλείο βούρτσας θεραπείας spot, το εργαλείο επιτήρησης περιεχομένου και άλλα διάφορα εργαλεία. Θα χρησιμοποιήσω επίσης τον πίνακα προσαρμογής για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση και το χρώμα. Τελικά, η παλιά μου φωτογραφία θα φανεί τόσο καλή όσο και νέα, χωρίς να χάσει το ωραίο χρώμα της σέπιας που βλέπετε στις φωτογραφίες από τις αρχές του 20ού αιώνα και πριν.

Για να ακολουθήσετε, κάντε δεξί κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε ένα αρχείο πρακτικής, στη συνέχεια, ανοίξτε το αρχείο στο Photoshop και συνεχίστε με κάθε ένα από τα βήματα αυτού του σεμιναρίου.

02 από 10

Ρυθμίστε καμπύλες

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στον πίνακα "Προσαρμογές" θα κάνω κλικ στο κουμπί "Καμπύλες" για να το προβάλετε στον πίνακα "Ιδιότητες". Τότε θα κάνω κλικ στο Auto. Ο τόνος της φωτογραφίας αντιπροσωπεύεται ως ευθεία διαγώνια γραμμή, αλλά όταν ρυθμιστεί η γραμμή θα καμπυλωθεί.

Μετά από μια αυτόματη προσαρμογή μπορώ ακόμα να τσίμπημα μεμονωμένα χρώματα για να μου αρέσει, αν θέλω. Για να ρυθμίσετε το μπλε, θα επιλέξω το μπλε στο αναπτυσσόμενο μενού RGB και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη γραμμή για να δημιουργήσετε ένα σημείο ελέγχου και σύρετε για να κάνετε μια καμπύλη. Η σύρσιμο ενός σημείου προς τα επάνω ή προς τα κάτω φωτίζει ή σκουραίνει τους τόνους και σύροντας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά αυξάνει ή μειώνει την αντίθεση. Αν είναι απαραίτητο, μπορώ να κάνω κλικ σε άλλο σημείο της γραμμής για να δημιουργήσετε ένα δεύτερο σημείο και να σύρετε. Μπορώ να προσθέσω μέχρι 14 βαθμούς αν θέλω, αλλά βρίσκω ότι ένα ή δύο είναι συνήθως όλα που χρειάζονται. Όταν μου αρέσει αυτό που βλέπω να μπορώ να προχωρήσω.

Αν ήθελα να κάνω τους τόνους σε αυτή τη φωτογραφία μαύρο, λευκό και γκρι, θα μπορούσα απλά να επιλέξω Image> Mode> Grayscale. Δεν θα το κάνω αυτό, όμως, επειδή μου αρέσουν οι τόνοι σέπια.

03 από 10

Ρυθμίστε τη Φωτεινότητα και την Αντίθεση

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Μου αρέσει η αλλαγή της φωτογραφίας, αλλά θα ήθελα να το δω ελαφρώς φωτεινότερο, χωρίς όμως να χάσω την αντίθεση. Για να γίνει αυτό, θα μπορούσα να συνεχίσω να πραγματοποιώ προσαρμογές στις Curves, αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος. Στον πίνακα "Προσαρμογές" θα κάνω κλικ στο "Φωτεινότητα / Αντίθεση", στη συνέχεια στον πίνακα "Ιδιότητες" θα μεταφέρω τα ρυθμιστικά μέχρι να μου αρέσει η εμφάνιση.

Αν δεν το έχετε ήδη, τώρα θα ήταν καλό να αποθηκεύσετε το αρχείο με ένα νέο όνομα. Αυτό θα σώσει την πρόοδό μου και θα διατηρήσει το αρχικό αρχείο. Για να το κάνετε αυτό, θα επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση ως και πληκτρολογήστε ένα όνομα. Θα το ονομάσω old_photo, στη συνέχεια επιλέξτε το Photoshop για το Format και κάντε κλικ στο Save. Αργότερα, όποτε θέλω να αποθηκεύσω την πρόοδό μου, μπορώ να επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση ή να πατήσω το Control + S ή το Command + S.

04 από 10

Περικοπή άκρες

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Εκτός από το προφανές σημάδι αναδίπλωσης σε αυτή την παλιά φωτογραφία, υπάρχουν και άλλα ανεπιθύμητα σημάδια και κηλίδες. Για να αφαιρέσετε γρήγορα αυτά που βρίσκονται στην άκρη της φωτογραφίας, θα χρησιμοποιήσω απλά το εργαλείο Περικοπή για να τα αποκόψετε

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο περικοπής, πρέπει πρώτα να το επιλέξετε από τον πίνακα "Εργαλεία", να κάνετε κλικ και να σύρετε το επάνω αριστερό και στη συνέχεια κάτω δεξιά γωνίες προς τα μέσα και εκεί που θέλω να κάνω την καλλιέργεια. Δεδομένου ότι η εικόνα είναι ελαφρώς κροσέ, θα τοποθετήσω τον κέρσορα ακριβώς έξω από την περιοχή καλλιέργειας και σύρετε για να περιστρέψετε και την εικόνα. Μπορώ ακόμη και να τοποθετήσω τον κέρσορα μου μέσα στην περιοχή καλλιέργειας για να μετακινήσω τη φωτογραφία, αν χρειαστεί. Μόλις το έχω δίκιο, θα κάνω διπλό κλικ για να κάνω την καλλιέργεια.

Σχετικά: Πώς να ισιώσει μια κοφτερή εικόνα με το εργαλείο περικοπής στο Photoshop ή Στοιχεία

05 από 10

Αφαιρέστε το Specks

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα θέλω να αφαιρέσω τα ανεπιθύμητα στίγματα . Χρησιμοποιώντας το εργαλείο ζουμ μπορώ να κάνω κλικ σε οποιαδήποτε περιοχή για μια πιο κοντινή προβολή. Μπορώ πάντα να πατήσω Alt ή Option καθώς κάνω κλικ για να σμικρύνω. Θα ξεκινήσω στην επάνω αριστερή γωνία της φωτογραφίας και θα δουλέψω από αριστερά προς τα δεξιά προς τα κάτω σαν να διαβάζω ένα βιβλίο, οπότε μην παραβλέπουμε κανένα από τα μικρότερα στίγματα. Για να αφαιρέσετε τα στίγματα, θα κάνω κλικ στο εργαλείο Spot Healing Brush, στη συνέχεια σε κάθε στίγμα, αποφεύγοντας το σημάδι αναδίπλωσης (θα ασχοληθώ αργότερα με το σημάδι δίπλωσης).

Μπορώ να ρυθμίσω το μέγεθος της βούρτσας όπως απαιτείται, πατώντας τα αριστερά και δεξιά στηρίγματα ή μπορώ να δείξω το μέγεθος στη γραμμή επιλογών στην κορυφή. Θα κάνω το πινέλο ανεξάρτητα από το μέγεθος που χρειάζεται για να καλύψει ακριβώς το στίγμα που αφαιρώ. Εάν κάνω λάθος, μπορώ απλά να επιλέξω το Edit> Undo Spot Healing Brush και να προσπαθήσω ξανά.

Σχετικές: Αφαιρέστε τη σκόνη και τα σκασίματα από μια σαρωμένη εικόνα με τα στοιχεία του Photoshop

06 από 10

Επισκευή φόντου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να αφαιρέσετε το σημάδι αναδίπλωσης στο παρασκήνιο, θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο Σφράγιση κλώνων. Θα ξεκινήσω με ένα μαλακό στρογγυλό μέγεθος 30 πινέλων, αλλά χρησιμοποιήστε τα αριστερά και δεξιά στηρίγματα για να αλλάξετε το μέγεθος όπως απαιτείται. Μπορώ επίσης να αλλάξω το μέγεθος της βούρτσας στον πίνακα "Βούρτσα". Ένα κουμπί στη γραμμή Επιλογών μου επιτρέπει να αλλάζω εύκολα το πλαίσιο της βούρτσας ενώ εργάζομαι.

Θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο ζουμ για μεγέθυνση στο σημάδι αναδίπλωσης που βρίσκεται στα αριστερά του προσώπου του κοριτσιού και στη συνέχεια με το επιλεγμένο εργαλείο Clone Stamp θα κρατήσω πατημένο το πλήκτρο Option καθώς κάνω κλικ μακριά από την κατεστραμμένη περιοχή και όπου ο τόνος είναι παρόμοια με την περιοχή που πρόκειται να επιδιορθώσω. Βλέπω ότι αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει υφή κάθετων γραμμών, οπότε θα προσπαθήσω να τοποθετήσω τα εικονοστοιχεία όπου οι γραμμές θα ενώνονται αδιάκοπα . Για να τοποθετήσετε τα εικονοστοιχεία θα κάνω κλικ στο μήκος της πτυχής. Θα σταματήσω όταν φτάσω στο κολάρο του κοριτσιού (θα φτάσω στο κολάρο και το πρόσωπο στο επόμενο βήμα). Όταν τελειώσω την επισκευή της αριστερής πλευράς μπορώ να κινηθώ στη δεξιά πλευρά, δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

07 από 10

Επιδιορθώστε το πρόσωπο και το κολάρο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να επιδιορθώσω το πρόσωπο του κοριτσιού, θα πρέπει να προχωρήσω ανάμεσα στα εργαλεία. Θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο σφραγίδας κλονισμού όπου η ζημιά είναι μεγάλη και το εργαλείο βούρτσας θεραπείας Spot για να αφαιρέσετε τις μικρότερες ανεπιθύμητες περιοχές. Οι μεγάλες περιοχές μπορούν να διορθωθούν χρησιμοποιώντας το εργαλείο Patch. Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Patch, θα κάνω κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο εργαλείο Πινέλου Healing Spot για να αποκαλύψετε και να επιλέξετε το εργαλείο Patch και, στη γραμμή επιλογών, θα επιλέξω Content Aware. Θα τραβήξω γύρω από μια κατεστραμμένη περιοχή για να δημιουργήσω μια επιλογή, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κέντρο της επιλογής και σύρετε σε μια περιοχή που είναι παρόμοια από άποψη φωτός και σκοτεινών τόνων. Μια προεπισκόπηση της επιλογής μπορεί να δει πριν από τη δέσμευση σε αυτήν. Όταν είμαι ευχαριστημένος με αυτό που βλέπω, μπορώ να κάνω κλικ μακριά από την επιλογή για να καταργήσω την επιλογή. Θα το επαναλάβω ξανά και ξανά, στις περιοχές που μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν με το εργαλείο Patch, αλλά πάλι να μεταβείτε στο εργαλείο Clone Stamp και Spot Brush Healing Tool όπως απαιτείται.

08 από 10

Σχεδιάστε τι λείπει

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor
Είμαι τώρα αντιμέτωπος με την απόφαση να χρειαστεί να σχεδιάσω μια περιοχή που λείπει ή αφήνει να είναι. Όταν πρόκειται για ρετουσάρισμα φωτογραφιών, είναι συνήθως καλύτερο να φύγετε αρκετά καλά μόνοι σας, αφού η υπερβολική ενέργεια μπορεί να φανεί αφύσικη. Αν και, μερικές φορές είναι απαραίτητο να κάνουμε περισσότερα. Σε αυτήν την εικόνα, έχασα μερικά από τα στοιχεία στη γραμμή σιαγόνων στα αριστερά κατά την αφαίρεση του σημείου αναδίπλωσης, γι 'αυτό θα τα επιστρέψω ξανά χρησιμοποιώντας το εργαλείο Brush. Για να το κάνετε αυτό, θα κάνω κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέας στρώσης στον πίνακα "Επίπεδα", επιλέξτε το εργαλείο "Βούρτσα" από τον πίνακα "Εργαλεία", κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογών, καθώς κάνω κλικ σε σκούρο τόνο μέσα στη φωτογραφία για να το δοκιμάσω. Βουρτσίστε το μέγεθος σε 2 px και τραβήξτε μια γνάθο. Επειδή η γραμμή που σχεδιάζω θα φανεί πολύ σκληρή, θα πρέπει να το μαλακώ. Θα επιλέξω το εργαλείο Smudge και θα το μετακινήσω στο κάτω μισό της γραμμής όπου αγγίζει το λαιμό. Για να μαλακώσετε ακόμη περισσότερο τη γραμμή, θα αλλάξω τον πίνακα Opacity in Layers σε περίπου 24% ή ό, τι φαίνεται καλύτερα.

09 από 10

Προσθέστε στιγμιότυπα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Η επισήμανση στο αριστερό μάτι είναι μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από αυτή που βρίσκεται στα δεξιά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το αριστερό σημάδι είναι στην πραγματικότητα ένα ανεπιθύμητο σημείο. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, έτσι ώστε και τα δύο σημεία να φαίνονται παρόμοια και φυσικά, θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο Κλώση σφραγίδας για να αφαιρέσετε τα δύο κυριώτερα σημεία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Βούρτσα για να τα τοποθετήσετε ξανά. Συχνά το άγχος είναι λευκό, αλλά στην περίπτωση αυτή θα φαίνεται πιο φυσικό να είναι υπόλευκο. Έτσι, με το επιλεγμένο εργαλείο Βούρτσα και το μέγεθος του να είναι 6 px, θα κρατήσω πατημένο το πλήκτρο Alt ή Option καθώς κάνω κλικ σε μια φωτεινή περιοχή μέσα στη φωτογραφία για να το δείξω, να δημιουργήσω ένα νέο στρώμα και μετά να κάνω κλικ στο αριστερό μάτι στη συνέχεια δεξιά για να προσθέσετε δύο νέα αξιοθέατα.

Γνωρίζετε ότι δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα νέο στρώμα όταν κάνετε προσθήκες σε μια φωτογραφία, αλλά θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο αν ποτέ χρειαστεί να επιστρέψω και να κάνω αλλαγές.

10 από 10

Επισκευή αποχρωματισμού

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Υπάρχει ένας μπλε αποχρωματισμός κατά μήκος της κάτω και δεξιάς πλευράς της φωτογραφίας. Θα το διορθώσω αντικαθιστώντας τα εικονοστοιχεία με το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης και το εργαλείο επιδιόρθωσης. Όταν τελειώσετε, θα σμικρύνω, να δω αν υπάρχει τίποτα που έχω χάσει και να επιδιορθώ περαιτέρω, αν χρειαστεί. Και αυτό είναι! Η διαδικασία είναι απλή όταν ξέρετε πώς, αλλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να κάνει προσεκτικά αυτό που χρειάζεται για να ρετουσάρετε μια φωτογραφία.