Εγγραφή ψηφιακής τηλεόρασης σε βίντεο

Εγγραφή ψηφιακής τηλεόρασης σε βίντεο - Για ιδιοκτήτες HDTV

Η χρήση κεραίας για την εγγραφή ψηφιακής τηλεόρασης σε ένα VCR είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ( HDTV ) όπως και για αναλογική τηλεόραση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο τηλεοπτικός δέκτης στο εσωτερικό του βίντεο οδηγεί τη διαδικασία εγγραφής και δεν λειτουργεί με την ψηφιακή τηλεόραση.

Θα χρειαστείτε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Αντίθετα, με την αναλογική τηλεόραση, θα μπορούσατε να εγγράψετε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς κιβώτιο μετατροπέα DTV, επειδή το βίντεο διαθέτει ενσωματωμένο αναλογικό τηλεοπτικό δέκτη.

Ακόμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατέχουν μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα βίντεο για την εγγραφή ψηφιακής τηλεόρασης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν πώς - ίσως επειδή η διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει την ψηφιακή μετάβαση επικεντρώθηκε στους ιδιοκτήτες αναλογικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και όχι σε εκείνους που διέθεταν μια HDTV.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει επειδή οι ιδιοκτήτες ψηφιακής τηλεόρασης πρέπει να γνωρίζουν πώς να ζουν με ψηφιακή τηλεόραση με τον ίδιο τρόπο που έκαναν με την αναλογική τηλεόραση. Αυτό σημαίνει να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα βίντεο για να παρακολουθήσετε ένα κανάλι κατά την εγγραφή άλλου.

Αυτό το άρθρο προορίζεται για άτομα που κατέχουν ψηφιακή τηλεόραση ή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Εάν διαθέτετε αναλογική τηλεόραση , διαβάστε την αναλογική έκδοση αυτού του άρθρου .

Λίστα ψαρικών

Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε μερικά πράγματα για να το κάνετε αυτό, αλλά εδώ είναι ένας κατάλογος των απαιτούμενων υλικών:

Οδηγίες βήμα προς βήμα - Πάρτε τα πάντα συνδεδεμένα

Η διαδικασία σύνδεσης είναι αρκετά απλή αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες:

Χρησιμοποιήστε ομοαξονικό καλώδιο για να συνδέσετε την έξοδο κεραίας στην είσοδο splitter διπλής κατεύθυνσης. Υπάρχει μόνο μία ομοαξονική είσοδος στον διαχωριστή, οπότε μην εισάγετε σύγχυση με τις δύο εξόδους.

Συνδέστε τα άλλα δύο ομοαξονικά καλώδια στις έξοδοι του αμφίδρομου διαχωριστή. Μην ανησυχείτε για τη σύνδεση των άλλων άκρων του ομοαξονικού καλωδίου μέχρι το βήμα 3.

Συνδέστε ένα από τα ομοαξονικά καλώδια από τον διαχωριστή στην ομοαξονική είσοδο στο κιβώτιο μετατροπέα DTV. Αφού γίνει αυτό, προχωρήστε και συνδέστε το άλλο ομοαξονικό καλώδιο από τον διαχωριστή στην είσοδο της κεραίας στην τηλεόραση HDTV.

Συνδέστε το ένα άκρο του βίντεο RCA και του ήχου στις αντίστοιχες έγχρωμες εξόδους στο πίσω μέρος του πλαισίου μετατροπέα DTV. Αφού γίνει αυτό, προχωρήστε και συνδέστε το άλλο άκρο του ίδιου καλωδίου RCA στις ίδιες έγχρωμες εισόδους στο πίσω μέρος του VCR.

Τώρα, πάρτε τα άλλα καλώδια RCA βίντεο και ήχου και συνδέστε το ένα άκρο με την ίδια έγχρωμη έξοδο στο VCR. Αφού γίνει αυτό, προχωρήστε και συνδέστε το άλλο άκρο του ίδιου καλωδίου RCA στις ίδιες έγχρωμες εισόδους στο πίσω μέρος της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας.

Πώς λειτουργεί - Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο για να παρακολουθήσετε ένα κανάλι και να εγγράψετε άλλο

Αυτή η διαδικασία είναι τόσο ευκολότερη με μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας παρά με μια αναλογική τηλεόραση.

Κατ 'αρχάς, θα θέλετε να διαβάσετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV με ένα VCR . Αφού μάθετε για αυτή τη διαδικασία, τότε είναι καιρός να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ του βίντεο και του σήματος κεραίας.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για εναλλαγή μεταξύ του σήματος VCR και της κεραίας είναι να αλλάξετε την είσοδο βίντεο στην τηλεόραση HDTV. Ίσως είστε εξοικειωμένοι με αυτήν την 'εναλλαγή των εισόδων βίντεο' σε μια HDTV, αλλά αν δεν είστε βέβαιοι να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης της τηλεόρασής σας για το πώς να αλλάξετε την είσοδο βίντεο.

Ή, κοιτάξτε στο τηλεχειριστήριό σας για ένα κουμπί που λέει κάτι σαν πηγή, είσοδο ή βίντεο. Πατήστε το και θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μενού στην τηλεόραση. Ακριβώς εναλλαγή μέχρι να φτάσετε στην κεραία ή την είσοδο VCR.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό είναι - όταν θέλετε να μεταδίδετε τηλεόραση με υψηλή ευκρίνεια στην είσοδο της κεραίας και όταν θέλετε να εγγράψετε ή να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο VHS, στη συνέχεια μεταβείτε στην είσοδο βίντεο του VCR.

Η λειτουργία του βίντεο με ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV περιγράφεται λεπτομερώς στον τρόπο χρήσης ενός κιβωτίου μετατροπέα DTV με ένα άρθρο VCR .