Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα 19 του κώδικα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τα σφάλματα του Code 19 στη Διαχείριση Συσκευών

Το σφάλμα Code 19 είναι ένας από διάφορους κωδικούς σφάλματος του Device Manager . Προκαλείται από ένα ή περισσότερα ζητήματα με τμήματα του μητρώου των Windows που περιέχουν πρόγραμμα οδήγησης και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή υλικού .

Το σφάλμα Code 19 θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα με έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους:

Τα Windows δεν μπορούν να εκκινήσουν αυτήν τη συσκευή υλικού επειδή οι πληροφορίες διαμόρφωσης (στο μητρώο) είναι ελλιπείς ή έχουν καταστραφεί. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να καταργήσετε την εγκατάσταση και να εγκαταστήσετε ξανά τη συσκευή υλικού. (Κωδικός 19) Τα Windows δεν μπορούν να ξεκινήσουν αυτή τη συσκευή υλικού επειδή οι πληροφορίες διαμόρφωσης (στο μητρώο) είναι ελλιπείς ή έχουν καταστραφεί. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε να εκτελέσετε έναν Οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων. Αν αυτό δεν λειτουργεί, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και στη συνέχεια να επανεγκαταστήσετε τη συσκευή υλικού. (Κωδικός 19)

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών όπως ο Κωδικός 19 είναι διαθέσιμα στην περιοχή Κατάσταση συσκευής στις ιδιότητες της συσκευής. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών, εάν χρειάζεστε κάποια βοήθεια.

Σημαντικό: Οι κωδικοί σφάλματος του Διαχειριστή συσκευών είναι αποκλειστικοί στη Διαχείριση συσκευών . Εάν δείτε το σφάλμα Code 19 σε άλλο σημείο των Windows, είναι πιθανό ότι πρόκειται για κωδικό σφάλματος συστήματος που δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα διαχειριστή συσκευών.

Το σφάλμα Code 19 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού στη Διαχείριση Συσκευών, αλλά τα περισσότερα σφάλματα του Κώδικα 19 εμφανίζονται σε οπτικές μονάδες όπως μονάδες DVD και CD, συσκευές USB και πληκτρολόγια .

Τα σφάλματα του Code 19 θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 19 κώδικα

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Υπάρχει πάντα η απομακρυσμένη πιθανότητα ότι το σφάλμα 19 του Code που βλέπετε προκλήθηκε από κάποιο είδος τυχαίου ή προσωρινού προβλήματος. Αν ναι, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει τον Κωδικό 19.
  2. Εγκαταστήσατε μια συσκευή ή κάνατε μια αλλαγή στη Διαχείριση Συσκευών λίγο πριν να παρατηρήσετε τον Κωδικό 19; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό ότι η αλλαγή που κάνατε προκάλεσε το σφάλμα Code 19. Αναίρεση της αλλαγής, αν είναι δυνατόν, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ελέγξτε ξανά για το σφάλμα Code 19.
    1. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση της πρόσφατα εγκατεστημένης συσκευής
  3. Αντιστροφή των αλλαγών μητρώου που κάνατε
  4. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης στην έκδοση πριν από την ενημέρωσή σας
  5. Διαγράψτε τις τιμές μητρώου UpperFilters και LowerFilters . Μια κοινή αιτία των σφαλμάτων του Code 19 είναι η καταστροφή δύο τιμών μητρώου στο κλειδί μητρώου της μονάδας δίσκου DVD / CD-ROM.
    1. Σημείωση: Η διαγραφή παρόμοιων τιμών στο μητρώο των Windows μπορεί επίσης να είναι η λύση για ένα σφάλμα Code 19 που εμφανίζεται σε μια συσκευή υλικού διαφορετική από μια μονάδα DVD / CD. Το σεμινάριο UpperFilters / LowerFilters που συνδέεται παραπάνω θα σας δείξει τι πρέπει να κάνετε.
  1. Καταργήστε την εγκατάσταση του iTunes μέσω του Πίνακα Ελέγχου ή με ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης του προγράμματος . Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο δραστικό, το iTunes είναι η αιτία αρκετών σφαλμάτων του Κώδικα 19 για να γίνει αυτό σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.
    1. Αν καταργήσετε το iTunes, ίσως προσπαθήσετε να το εγκαταστήσετε ξανά από την αρχή, κάτι που δεν επαναφέρει πάντα το πρόβλημα. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να επανεγκαταστήσετε σωστά ένα πρόγραμμα λογισμικού για γενικές συμβουλές.
  2. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή. Η κατάργηση της εγκατάστασης και, στη συνέχεια, η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης για τη συσκευή που αντιμετωπίζει το σφάλμα Code 19 είναι μια πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα.
    1. Σημείωση: Η σωστή επανεγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης, όπως στις παραπάνω οδηγίες, δεν είναι η ίδια με την ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης. Μια πλήρη επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης περιλαμβάνει την αφαίρεση του τρέχοντος εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης και, στη συνέχεια, αφήνοντας τα Windows να εγκαταστήσουν εκ νέου τον οδηγό από την αρχή.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή . Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων κατασκευαστών που παρέχονται στους οδηγούς για μια συσκευή με το σφάλμα Code 19 θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης λύνει το σφάλμα Code 19, πιθανότατα σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα προγράμματα οδήγησης που αποθηκεύουν τα Windows που επανεγκαταστάσατε στο προηγούμενο βήμα.
  1. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος (System Restore) για να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών και τις ρυθμίσεις μητρώου σε μια κατάσταση που προηγείται του σφάλματος Code 19. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σημείο επαναφοράς από μια ημερομηνία και ώρα πριν γνωρίσετε ή υποψιάζεστε ότι το σφάλμα Code 19 εμφανίστηκε για πρώτη φορά.
  2. Απενεργοποιήστε οποιαδήποτε ασφάλεια που βασίζεται στο υλικό στη συσκευή. Τα Windows θα μπορούσαν να αναφέρουν ένα σφάλμα Code 19 σε μια συσκευή σαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, εάν η μονάδα είχε προηγουμένως ασφαλιστεί με κωδικό πρόσβασης.
  3. Αντικαταστήστε το υλικό . Ως έσχατη λύση, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το υλικό που έχει το σφάλμα Code 19.
    1. Είναι επίσης πιθανό η συσκευή να μην είναι συμβατή με αυτήν την έκδοση των Windows. Μπορείτε να ελέγξετε το HCL των Windows για να είστε βέβαιοι.
    2. Σημείωση: Εάν έχετε ανακαλύψει ότι το υλικό δεν μπορεί να είναι η αιτία αυτού του σφάλματος Code 19, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows . Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Δεν συνιστούμε να κάνετε κάποια από αυτές τις πιο δραστικές επιλογές προτού προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το υλικό, αλλά ίσως χρειαστεί αν δεν έχετε άλλες επιλογές.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε τον ίδιο τον Κώδικα 19 για το πρόβλημα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.