Συντομεύσεις πληκτρολογίου Maxthon Browser και χειρονομίες ποντικιών

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το Maxthon Cloud Browser σε λειτουργικό σύστημα Linux, Mac OS X, macOS Sierra ή Windows.

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς, οι συντομεύσεις μπορούν να είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στη ζωή μας. Είτε πρόκειται για μια πιο γρήγορη διαδρομή προς το γραφείο ή για έναν ευκολότερο τρόπο προετοιμασίας δείπνου, κάτι που μας εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια θεωρείται συνήθως θετικό. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για την περιήγηση στο Web, όπου ο χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση κοινών ενεργειών όπως το άνοιγμα μιας νέας καρτέλας ή η ανανέωση της τρέχουσας ιστοσελίδας μπορεί να συντομευτεί με τη βοήθεια συντομεύσεων πληκτρολογίου και χειρονομίες ποντικιού.

Το Maxthon Cloud Browser προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κινουμένων σχεδίων και συντομεύσεων, καθώς και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας και να προσαρμόσετε τα ήδη υπάρχοντα στο πρόγραμμα περιήγησης. Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης αυτών των ωραρίων θα σας κάνει πιο αποτελεσματικό χρήστη του Maxthon, με αποτέλεσμα μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Αυτό το σεμινάριο περιγράφει λεπτομερώς τα πλήκτρα συντομεύσεων πληκτρολογίου και τις κινήσεις του ποντικιού του Maxthon, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το πρόγραμμα περιήγησης με τρόπους που ποτέ δεν θεωρήσατε εφικτό.

Το Maxthon έρχεται προσυσκευασμένο με πολλές δεκάδες ενσωματωμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου, οι οποίες κυμαίνονται από τη φόρτωση της αρχικής σας σελίδας στο πλήκτρο πλήρους αφεντικού, το οποίο αποκρύπτει αμέσως το πρόγραμμα περιήγησης από την προβολή.

Επεξεργασία συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ορισμένες από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του Maxthon είναι επεξεργάσιμες, ενώ άλλες είναι κλειδωμένες από την αλλαγή. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας δικών σας πλήκτρων συντόμευσης, αναθέτοντας τους συνδυασμούς της επιλογής σας στις προκαθορισμένες ενέργειες του προγράμματος περιήγησης.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή συντόμευσης , κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί μενού του Maxthon. που αντιπροσωπεύεται από τρεις διακεκομμένες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις .

Η διεπαφή ρυθμίσεων του Maxthon θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στα πλήκτρα συντόμευσης που βρίσκονται στο παράθυρο αριστερού μενού.

Οι επιλογές των πλήκτρων συντομεύσεων Maxthon πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Η πρώτη ενότητα στην κορυφή, με την επωνυμία Boss Key , σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν την εύχρηστη συντόμευση καθώς και να τροποποιήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων που σχετίζεται με αυτήν.

Το Boss Key είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το σύνθημά του, μια συντόμευση που κρύβει γρήγορα όλα τα ανοιχτά παράθυρα του Maxthon καθώς και τους συνεργάτες της γραμμής εργασιών από τυχόν απροσδόκητους επισκέπτες. Ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτό το κομψό σύνθετο μπορεί να καταστεί ανενεργό, αφαιρώντας το σημάδι ελέγχου που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση πλήκτρου κύριου .

Τα αρχικά πλήκτρα συντόμευσης που έχουν εκχωρηθεί σε αυτή τη λειτουργία είναι CTRL / COMMAND + GRAVE ACCENT (`) . Αν θέλετε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση σε συνδυασμό περισσότερο με τις προτιμήσεις σας, απλά κάντε κλικ στο συνοδευτικό κουμπί και πατήστε το πλήκτρο ή τα πλήκτρα που θέλετε να αντιστοιχίσετε στην εντολή Boss Key. Ο συνδυασμός αυτός θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στο παραπάνω παράθυρο διαλόγου. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το κλειδί που επιλέξατε, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε την αλλαγή και να επιστρέψετε στην οθόνη Maxthon's Shortcut Keys .

Κάθε υπάρχουσα συντόμευση πληκτρολογίου εμφανίζεται σε έναν πίνακα δύο στηλών. Η πρώτη στήλη, με την ετικέτα Command , περιέχει τη δράση που συνδέεται με την αντίστοιχη συντόμευση. Η δεύτερη στήλη, με την ένδειξη Συντόμευση , περιέχει έναν ή περισσότερους συνδυασμούς πλήκτρων που σχετίζονται με αυτήν την ενέργεια. Είναι πιθανό να έχουν περισσότερες από μία συντομεύσεις πληκτρολογίου συνδεδεμένες με μια συγκεκριμένη εντολή. Είναι επίσης δυνατό να έχετε μια συντόμευση που δεν είναι πραγματικά ένας συνδυασμός, αλλά ένα μόνο κλειδί.

Για να τροποποιήσετε μια υπάρχουσα συντόμευση, κάντε πρώτα αριστερό κλικ στο κλειδί ή στον ίδιο τον συνδυασμό. Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο διαλόγου που περιέχει το όνομα της τρέχουσας εντολής μαζί με τα αντίστοιχα πλήκτρα συντόμευσης. Για να αλλάξετε αυτήν την τιμή, πατήστε πρώτα το πλήκτρο ή τα πλήκτρα που επιθυμείτε. Σε αυτό το σημείο ο νέος σας συνδυασμός πλήκτρων θα πρέπει να είναι ορατός μέσα στο παράθυρο διαλόγου, αντικαθιστώντας την παλιά ρύθμιση. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την αλλαγή σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στη σελίδα Κλειδιά συντομεύσεων με τη νέα σας συντόμευση ορατή.

Σημειώστε ότι δεν είναι δυνατή η επεξεργασία όλων των πλήκτρων συντόμευσης. Αυτά που δεν μπορούν να τροποποιηθούν συνοδεύονται από εικονίδιο κλειδώματος.

Διαγραφή συντομεύσεων πληκτρολογίου

Για να διαγράψετε έναν υπάρχοντα συνδυασμό πλήκτρων συντόμευσης, τοποθετήστε πρώτα το δείκτη του ποντικιού πάνω του μέσα στη στήλη Συντόμευση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο 'Χ' που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του κουτιού. Θα εμφανιστεί τώρα ένα μήνυμα επιβεβαίωσης ζητώντας τα εξής: Θέλετε να καταργήσετε το επιλεγμένο σετ; Για να συνεχίσετε τη διαδικασία διαγραφής, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Αν δεν θέλετε να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο Ακύρωση .

Δημιουργία νέων συντομεύσεων

Το Maxthon παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων συνδυασμών πλήκτρων συντόμευσης, που τους συνδέουν σε μία από τις δεκάδες εντολές του προγράμματος περιήγησης. Όπως μάθατε παραπάνω, αρκετές ενέργειες, όπως η ανανέωση της τρέχουσας σελίδας ή η διαγραφή του ιστορικού περιήγησης, έχουν ήδη συντομεύσεις πληκτρολογίου που σχετίζονται με αυτές. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε τα δικά σας πλήκτρα συντόμευσης για αυτές τις εντολές του προγράμματος περιήγησης, αφήνοντας ανέπαφα τα υπάρχοντα.

Υπάρχουν επίσης και πολλές εντολές χωρίς τα πλήκτρα συντόμευσης που συνδέονται με αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Maxthon παρέχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε τους δικούς σας συνδυασμούς πλήκτρων σε κάθε αντίστοιχη ενέργεια του προγράμματος περιήγησης.

Είτε δημιουργείτε έναν νέο συνδυασμό για μια εντολή χωρίς συντόμευση είτε προσαρμόζοντας ένα εναλλακτικό κλειδί συντόμευσης, η διαδικασία είναι παρόμοια. Αρχικά, εντοπίστε την εν λόγω εντολή. Στη συνέχεια, στη στήλη Συντόμευση , κάντε κλικ στο σύμβολο γκρι και λευκού συν.

Ένα μικρό παράθυρο διαλόγου πρέπει τώρα να επικαλύπτει το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Για να δημιουργήσετε τη νέα συντόμευση πληκτρολογίου σας, πατήστε πρώτα το πλήκτρο ή τα πλήκτρα που επιθυμείτε. Σε αυτό το σημείο, ο νέος σας συνδυασμός πλήκτρων πρέπει να είναι ορατός μέσα στο παράθυρο διαλόγου. Μόλις ικανοποιήσετε την προσθήκη σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στη σελίδα Κλειδιά συντομεύσεων με τη νέα σας συντόμευση ορατή.

Ολοκληρωμένες χειρονομίες ποντικιού

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι μόνο μέρος της εξίσωσης όταν πρόκειται να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία περιήγησης στο Maxthon. Πάνω από δώδεκα ενσωματωμένες χειρονομίες ποντικιού είναι επίσης διαθέσιμες, μερικές από τις οποίες έχουν εκχωρηθεί σε μια ενέργεια προγράμματος περιήγησης ενώ άλλες είναι ανοικτές για προσαρμογή. Για να εκτελέσετε τις περισσότερες κινήσεις του ποντικιού, κάντε δεξί κλικ και σύρετε γρήγορα το ποντίκι σας στις οδηγίες. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες χειρονομίες απαιτούν τη χρήση του κουμπιού αριστερού κλικ του ποντικιού σας καθώς και μια ενέργεια κύλισης. Κατά την εκτέλεση μιας χειρονομίας του ποντικιού, θα δείτε μια έγχρωμη γραμμή γνωστή ως Μονοπάτι χειρονομίας ποντικιού.

Super Drag and Drop

Οι επιλογές χειρονομίας ποντικιών του Maxthon, που βρέθηκαν κάνοντας κλικ στο Ποντίκι χειρονομίας στο αριστερό παράθυρο μενού, παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων για πολλές ρυθμίσεις. Η πρώτη, με την ένδειξη Enable Drag & Drop , σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το στοιχείο Super Drag & Drop του προγράμματος περιήγησης προσθέτοντας ή αφαιρώντας ένα σημάδι ελέγχου από το συνοδευτικό πλαίσιο ελέγχου.

Το Super Drag & Drop είναι μια εκπληκτική λειτουργία που πραγματοποιεί αμέσως μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών, ανοίγει μια σύνδεση ή εμφανίζει μια εικόνα σε μια νέα καρτέλα. Αυτό επιτυγχάνεται κρατώντας το κουμπί του ποντικιού σας σε ένα σύνδεσμο, εικόνα ή επισημασμένο κείμενο και στη συνέχεια σύροντας και αποθέτοντας την επιλογή μερικά pixel προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η επόμενη επιλογή, συνοδευόμενη επίσης από ένα πλαίσιο ελέγχου, σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά τις κινήσεις του ποντικιού εντελώς.

Διαδρομή χειρονομίας ποντικιού

Το μονοπάτι χειρονομίας ποντικιού , μια απόχρωση πράσινης από προεπιλογή, είναι το ίχνος του δρομέα που εμφανίζεται καθώς εκτελείτε μια χειρονομία του ποντικιού. Το Maxthon προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής αυτού του χρώματος σε οτιδήποτε εντός του φάσματος RGB. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο έγχρωμο πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή " Χρώμα ποντικιού χειρονομίας ". Όταν εμφανιστεί η παλέτα χρωμάτων, κάντε κλικ στο επιθυμητό χρώμα ή αντικαταστήστε την έξι συμβολοσειρά χρώματος στο παρεχόμενο πεδίο επεξεργασίας.

Προσαρμόστε τις κινήσεις του ποντικιού

Εκτός από την παροχή αρκετών προκαθορισμένων κινήσεων του ποντικιού, το Maxthon προσφέρει τη δυνατότητα τροποποίησης μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος εργασίας. Κάθε χειρονομία ποντικιού εμφανίζεται σε πίνακα δύο στηλών. Η πρώτη στήλη, η οποία φέρει την ένδειξη Mouse Gesture , περιέχει τις οδηγίες για την εκτέλεση κάθε αντίστοιχου χειρονομίας. Στη δεύτερη στήλη, με την ένδειξη " Δράση" , παρατίθεται η συνοδευτική ενέργεια του προγράμματος περιήγησης.

Για να τροποποιήσετε μια υπάρχουσα χειρονομία του ποντικιού, κάντε πρώτα αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της σειράς του πίνακα. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο περιέχει κάθε ενέργεια προγράμματος περιήγησης που διατίθεται στο Maxthon. Αυτές οι ενέργειες κατηγοριοποιούνται στις ακόλουθες τρεις ομάδες: καρτέλα , περιήγηση και δυνατότητα . Για να ορίσετε μια νέα ενέργεια στη συγκεκριμένη κίνηση, απλά κάντε κλικ σε αυτήν. Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στη σελίδα επιλογών Ποντίκια ποντικιών , με τις αλλαγές σας ορατές.