Τι είναι το Κέντρο ελέγχου καταλύτη (CCC.exe);

Τα σφάλματα CCC.exe είναι τυπικά με τα βιντεοπαιχνίδια

Το Catalyst Control Center είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που συνοδεύει το πρόγραμμα οδήγησης που κάνει την κάρτα γραφικών σας AMD να λειτουργεί . Εμφανίζεται ως CCC.exe στον διαχειριστή εργασιών σας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα πρέπει ποτέ να ανησυχείτε για αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να χτυπήσετε τις ρυθμίσεις του Κέντρου Ελέγχου Καταλύτη εάν παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας και ίσως χρειαστεί προσοχή εάν φτάσει ποτέ στο χέρι, αλλά συνήθως είστε ασφαλείς απλά αφήνοντάς τον μόνος σας.

Τι κάνει το Κέντρο Ελέγχου Καταλύτη;

Το Κέντρο ελέγχου καταλύτη ξεκινά όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, επειδή πρέπει να εκτελείται στο παρασκήνιο για να διαχειριστεί τη λειτουργία της κάρτας γραφικών σας AMD. Το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη διαχείριση των καρτών ATI πριν η AMD αγοράσει ATI, έτσι ώστε παλαιότεροι υπολογιστές με κάρτες ATI να έχουν επίσης εγκατεστημένο το CCC.exe.

Εάν δεν παίζετε παιχνίδια βίντεο στον υπολογιστή σας, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγγίξετε το Catalyst Control Center, αλλά αν το κάνετε, είναι αρκετά απλό. Το λογισμικό σας επιτρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας και να διαχειριστείτε τη λειτουργία της κάρτας.

Μερικά από τα βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Catalyst Control Center περιλαμβάνουν την αλλαγή της ανάλυσης ή της επιφάνειας εργασίας και του ρυθμού με τον οποίο ανανεώνεται η οθόνη σας. Υπάρχουν επίσης πολλές πιο προχωρημένες ρυθμίσεις που είναι ως επί το πλείστον χρήσιμες για τους παίκτες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κατά της αλλοιώσεως μέσα στο Catalyst Control Center, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει τα ακανόνιστα άκρα από τα 3D αντικείμενα .

Αν έχετε φορητό υπολογιστή που διαθέτει δύο κάρτες γραφικών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ελέγχου Catalyst για εναλλαγή μεταξύ τους. Αυτό είναι χρήσιμο εάν παρατηρήσετε κακή απόδοση κατά την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού, κάτι που μπορεί να προκληθεί εάν το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί την υψηλής τεχνολογίας κάρτα γραφικών AMD.

Πώς έγινε η λήψη του CCC.exe στον υπολογιστή μου;

Εάν έχετε μια κάρτα γραφικών AMD, τότε το CCC.exe συνήθως εγκαθίσταται μαζί με τον οδηγό που πραγματικά κάνει την κάρτα να λειτουργεί. Ενώ είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνο του προγράμματος οδήγησης, χωρίς το Catalyst Control Center, είναι πολύ πιο κοινό να τα εγκαταστήσετε μαζί ως πακέτο. Άλλα εκτελέσιμα, όπως το MOM.exe, περιλαμβάνονται επίσης στο πακέτο.

Σε λιγότερο συνηθισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να έχετε πληγεί με ιό ή κακόβουλο λογισμικό που αποκρύπτεται ως Catalyst Control Center. Αν έχετε κάρτα γραφικών Nvidia και ο υπολογιστής σας δεν έχει ποτέ εγκατεστημένη κάρτα AMD, αυτό μπορεί να συμβαίνει.

Είναι το CCC.exe ιός;

Ενώ το CCC.exe δεν είναι ιός όταν το κατεβάζετε απευθείας από την AMD, είναι πιθανό ο ιός να αποκρύπτεται ως CCC.exe. Οποιοδήποτε καλό πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών ή κατά των κακόβουλων προγραμμάτων θα παραλάβει αυτό το είδος κρυμμένου προβλήματος, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε ακριβώς τη θέση του CCC.exe στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε έξι απλά βήματα:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου + alt + delete στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση εργασιών .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα διεργασιών .
  4. Αναζητήστε το αρχείο CCC.exe στη στήλη ονόματος.
  5. Σημειώστε τι λέει στην αντίστοιχη στήλη της γραμμής εντολών.
  6. Εάν δεν υπάρχει στήλη γραμμής εντολών, κάντε δεξί κλικ στη στήλη ονόματος και, στη συνέχεια, κάντε αριστερό κλικ όπου βρίσκεται η γραμμή εντολών.

Αν το αντίγραφο του CCC.exe είναι νόμιμο, η θέση που δίνεται στη στήλη της γραμμής εντολών θα είναι κάτι παρόμοιο με το Πρόγραμμα Αρχείων (x86) / ATI Technologies . Όταν εμφανίζεται το CCC.exe σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να είναι κακόβουλο λογισμικό.

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων CCC.exe

Όταν το CCC.exe αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη σας. Ορισμένα κοινά μηνύματα λάθους περιλαμβάνουν:

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κάτι καταστραφεί και οι πιο κοινές λύσεις είναι να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση του Catalyst Control Center ή να την εγκαταστήσετε ξανά πλήρως. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να το κάνετε αυτό στην ενότητα Προγράμματα και δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου . Στα Windows 10, θα πρέπει να μεταβείτε στις Εφαρμογές και τις λειτουργίες στις Ρυθμίσεις των Windows .

Η πιο εύκολη επιλογή είναι να κατεβάσετε απλά την πιο πρόσφατη έκδοση του Catalyst Control Center απευθείας από την AMD. Όταν εκτελείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Catalyst Control Center, θα πρέπει να καταργήσετε την κατεστραμμένη έκδοση και να εγκαταστήσετε μια λειτουργική έκδοση.

Εφόσον το Catalyst Control Center δεν είναι ένα απαραίτητο βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε επίσης να το αποτρέψετε από το να εκτελείται όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας . Αυτό θα σας αποτρέψει από την πρόσβαση σε τυχόν προηγμένες ρυθμίσεις για την κάρτα γραφικών σας, αλλά θα πρέπει επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε ενοχλητικά μηνύματα σφάλματος.