Αρχεία μυστικών υποθέσεων: Το περιστατικό κακοποίησης - Αναθεώρηση παιχνιδιών

Το παιχνίδι αυτό θα είναι αυτό που με μετατρέπει σε ανεμιστήρα παιχνιδιού κρυμμένου αντικειμένου;

Πλεονεκτήματα: Καλή ιστορία και παζλ. Μια σπάνια επιστροφή στα παιχνίδια περιπέτειας.
Μειονεκτήματα: Κανένας, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια κρυφών αντικειμένων. Αν δεν το κάνετε, αυτό είναι con.

Στα αρχεία μυστήριας υποθέσεων: Το περιστατικό των Μικρογραφιών , οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός ντετέκτιβ που έχει προσληφθεί για να βρουν ένα ισχυρό στοιχείο σε ένα απομονωμένο νησί. Αλλά στο να παίξω το παιχνίδι, ήμουν αποφασισμένη να λύσω μερικά άλλα μυστήρια: γιατί οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια κρυφών αντικειμένων και γιατί στη γη είναι η Nintendo εκδοτική;

Η ιστορία: Run-Down Island, ανατριχιαστικός επιστήμονας, μυστηριώδης ουσία

Στο Malgrave, το οποίο συνδυάζει το gameplay κρυφών αντικειμένων με το gameplay περιπέτειας-παζλ, προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη επιστήμονα, Winston Malgrave, για να έρθει στο νησί του και να ανακτήσει μια ισχυρή σκόνη που έχει εκταμιευθεί σε όλη την περιοχή. Μου έσφαλε αμέσως Malgrave εξαιτίας της λιπαρής φωνής του και της τάσης μου να αναφερθώ σε εμένα ως "ντετέκτιβ", ακριβώς αυτό που ο κακοποιός καμάρας Ra al al Ghul καλεί πάντα το Batman. Το Malgrave δεν είναι το πιο χρήσιμο από τους πελάτες, ούτε βγαίνει για να σας χαιρετήσει ούτε να εξηγήσει πώς να ξεπεράσετε τις διάφορες κλειδαριές παζλ σε όλο το νησί. Αντ 'αυτού, σας τηλεφωνεί απλά περιοδικά για να σας συγχαρώ ή να σας παρασύρει καθώς εξερευνάτε το νησί και συλλέγετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον Malgrave και την οικογένειά του.

Παιχνίδι: Πού είναι ο Waldo με έναν Δαζένιο Waldos

Το Malgrave είναι ένα μέρος παζλ-περιπέτεια και μέρος κρυφό αντικείμενο παιχνίδι. Τα κρυμμένα παιχνίδια αντικειμένων, για τους απροσδιόριστους, είναι τυχαία παιχνίδια στα οποία σας ζητείται να κοιτάξετε σε μια γεμάτη περιοχή και να βρείτε συγκεκριμένα αντικείμενα σε μια λίστα. Σε αυτή την περίπτωση σας ζητείται να βρείτε αντικείμενα που καλύπτονται με την περίεργη, ισχυρή σκόνη. Ορισμένα αντικείμενα είναι αρκετά προφανή - ίσως σας ζητηθεί να βρείτε ένα κράνος και να δείτε ένα κράνος σε ένα τραπέζι - αλλά μερικές φορές τα αντικείμενα κρύβονται μέσα σε άλλα αντικείμενα, για παράδειγμα ένα φλάουτο μπορεί να είναι ένα από τα πόδια μιας καρέκλας. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι μπορείτε να ζητήσετε μια υπόδειξη, οπότε το παιχνίδι θα σχεδιάσει έναν κύκλο γύρω από ένα αντικείμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. υπήρχαν στιγμές που ακόμα και όταν ήξερα πού ήταν ένα αντικείμενο, απλά δεν μπορούσα να το δω και απλά έπρεπε να κάνω κλικ στο μέσο του κύκλου. Μόλις λάβετε μια υπόδειξη, πρέπει να περιμένετε ένα λεπτό πριν ζητήσετε ένα άλλο. Τα τμήματα κρυφών αντικειμένων του Malgrave γίνονται όμορφα. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση και ορισμένα αντικείμενα να κρύβονται πίσω από άλλα αντικείμενα, απαιτώντας να αλλάξετε την όψη σας.

Υπάρχουν μερικές φορές κουμπιά που μπορείτε να πιέσετε για να αποκαλύψετε στοιχεία. Ενώ άλλα HOGs που έχω παίξει προσφέρουν στατικές σκηνές, οι σκηνές της Malgrave κινούνται με πεταλούδες ή φώτα που αναβοσβήνουν, μια ιδιαίτερη αξιοσημείωτη περιοχή απαιτεί την αναζήτηση μιας πισίνας νερού ενώ αντικείμενα bob γύρω από την επιφάνεια. Το παιχνίδι έχει επίσης προαιρετικές αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. ορισμένα αντικείμενα όπως τα καρτ ποστάλ και τα ρολόγια τσέπης είναι γεμάτα γύρω από το νησί και η ανάκτηση τους σας λέει περισσότερα για τη ζωή του νησιού.

Το άλλο παιχνίδι: ένα παλιό παιχνίδι περιπέτειας παζλ

Κάθε φορά που κάνετε μια αναζήτηση κρυφών αντικειμένων, μπορείτε να κρατήσετε ένα μόνο στοιχείο. Αυτά χρησιμοποιούνται για τα τμήματα παζλ του παιχνιδιού. Εκτός από τις ακολουθίες HOG, το Malgrave είναι ένα βασικό παιχνίδι περιπέτειας point-and-click που θυμίζει κάπως το Myst. Εξερευνήστε το νησί (ένας χάρτης σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις περιοχές που επισκεφτήκατε προηγουμένως), χρησιμοποιήστε αντικείμενα στο απόθεμά σας για να επισκευάσετε τα μηχανήματα και να λύσετε μερικά αρκετά έξυπνα παζλ. Υπάρχει ένα παζλ προς το τέλος που συνδυάζει έξυπνα το παιχνίδι HOG με το παιχνίδι γρίφων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι είναι ένα από τα δύο παζλ που έρχονται με ένα κουμπί "skip" για άτομα που απογοητεύονται (δεν είναι τόσο σκληρά: σκληρά έξω). Άλλα παζλ είναι τυποποιημένοι τύποι που βρίσκονται σε πολλά παιχνίδια περιπέτειας, όπως ένα παζλ συρόμενων πλακιδίων. Ο συνδυασμός περιπέτειας-παιχνιδιού / HOG κάνει ένα ορισμένο νόημα. Μετά από όλα, πολλά παιχνίδια περιπέτειας περιλαμβάνουν το κυνήγι pixel, το οποίο απαιτεί αναζήτηση μικροσκοπικών αντικειμένων που απαιτούνται για την επίλυση παζλ. Μισώ το κυνήγι pixel, και έτσι σε σύγκριση με ένα παιχνίδι με πολλά από αυτά, προτιμώ την προσέγγιση Malgrave, στην οποία ξέρετε πού να ψάξετε και τι ψάχνετε.

Αλλά το ιδανικό παιχνίδι περιπέτειας μου είναι ένα χωρίς κυνήγι pixel ή αναζητήσεις κρυφών αντικειμένων. Εκτός από την περιπέτεια μεμονωμένων παικτών, το Malgrave προσφέρει επίσης μια λειτουργία πολλαπλών παικτών, στην οποία οι παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν με ταχύτητα ή πληρότητα. Είναι αρκετά καλά, αν και για άλλη μια φορά δεν είναι κάτι που προσωπικά μπορώ να φτιάξω πολύ ενθουσιασμό.

Η ετυμηγορία: αξιοπρεπής αν δεν σας αρέσουν τα παιχνίδια κρυμμένων αντικειμένων, θαυμάσια αν το κάνετε

Με την απορροφητική του ιστορία, τα γραφικά γραφικά και τα συναρπαστικά παζλ, υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν για το Malgrave και έχει ένα γνήσιο παιχνίδι περιπέτειας που το νιώθω αρκετά ευχάριστο. Ταυτόχρονα, παρόλο που είναι ιδιαίτερα καλά, απλά δεν βρίσκω κρυφές αναζητήσεις αντικειμένων τόσο πολύ διασκεδαστικό. Ακόμα, για όσους αγαπούν τα HOG, ή για όσους είναι περίεργοι γι 'αυτούς, δεν θα μπορούσατε να κάνετε μια καλύτερη επιλογή από το Malgrave. Έλυσα τα μυστήρια μου; Λοιπόν, έχοντας παίξει το παιχνίδι, μπορώ να δω γιατί το δημοσίευσε η Nintendo, γιατί είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από το τυπικά ελαφρύ, casual HOG. Όσο για τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια κρυμμένων αντικειμένων, αυτό είναι ένα μυστήριο, όπως η δημοτικότητα του Tom Hanks ή η προσέλκυση κέικ σοκολάτας και λουκάνικου σε ένα ραβδί που δεν μπορεί να λυθεί με τη διάνοια. είναι απλώς μια προτίμηση. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να λύσουν παζλ, μερικοί να χτίσουν αυτοκρατορίες, μερικοί να σκοτώσουν τους εξωγήινους. Και μερικοί προτιμούν να βρουν το φτερό που είναι κρυμμένο σε ένα ψωμί.