"Χρειάζομαι χρήματα" Facebook Scam

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Αν έχετε ποτέ ένα μήνυμα από έναν από τους φίλους σας στο Facebook ζητώντας οικονομική βοήθεια, σκεφτείτε δύο φορές - αυτό θα μπορούσε να είναι απάτη στο Facebook. Υπήρξε μια απάτη στο Facebook που πηγαίνει γύρω που προκαλεί μερικούς ανθρώπους να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά - και δεν είναι το μόνο.

Αρχίζει όπως αυτό

Ένας χάκερ ξεκινά αυτή την απάτη στο Facebook χτυπώντας τον λογαριασμό σας και δημοσιεύοντας ένα αίτημα για βοήθεια στη σελίδα σας στο Facebook. Μπορεί ακόμη και να πάει μέχρι τώρα με αυτή την απάτη για να αλλάξετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας, κλείνοντας σας έξω από το δικό σας Facebook σελίδα. Εδώ είναι το χειρότερο μέρος αυτής της απάτης: έπειτα συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα σε όλους τους φίλους σας στο Facebook που ζητούν χρήματα και δηλώνοντας ότι είστε σε άσχημη ανάγκη και χρειάζεστε τα χρήματα αμέσως.

Ο φίλος σας λαμβάνει ένα μήνυμα στο Facebook

Το μήνυμα που έρχεται ο φίλος σας από αυτή την απάτη στο Facebook μοιάζει πραγματικά. Φαίνεται πως είναι από εσάς. Μετά από όλα, προέρχεται από τη σελίδα σας στο Facebook, έτσι ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι από;

Σκεπτόμενος το μήνυμα είναι πραγματικό και ότι είναι πραγματικά από εσάς, στέλνουν χρήματα στο λογαριασμό που ο χάκερ έχει δημιουργήσει για αυτή την απάτη στο Facebook. Θα μπορούσε να είναι μια διεύθυνση για να στείλουν μια επιταγή, ή θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το PayPal. Ποιός ξέρει? Δεν παίρνετε τα χρήματα από αυτή την απάτη στο Facebook - ο χάκερ κάνει.

Τι μπορείς να κάνεις

Τι θα κάνει το Facebook;

Το Facebook έχει επίγνωση αυτής της απάτης και κάνει τα πάντα για να σιγουρευτεί ότι είστε ασφαλείς. Έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα σύστημα που θα ειδοποιεί τους ανθρώπους κάθε φορά που έχει γίνει μια αλλαγή στον λογαριασμό τους. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για όσους από εσάς αλλάζετε πολύ τους λογαριασμούς σας, αλλά αξίζει τον κόπο σας εάν σας εμποδίζει να υποφέρετε από απάτη στο Facebook.

Το Facebook βρίσκεται επίσης στη διαδικασία προσπαθώντας να ρυθμίσει ρυθμίσεις ασφαλείας που θα ανιχνεύουν αυτόν τον τύπο απάτης και θα αποτρέψουν την εμπλοκή του.