Η κλήση - Επανεξέταση παιχνιδιών Wii

Χαμηλό προϋπολογισμό φοβίζει από High-Tech Φαντάσματα

Πλεονεκτήματα: Επιτρέπει την εμπειρία J-τρόμου από μέσα.

Μειονεκτήματα .

Σίγουρα, τα μικρά κορίτσια φαίνονται χαριτωμένα και ζωηρά όταν είναι ζωντανοί, αλλά απλά αφήνουν κάποιον να πεθάνει και γίνεται πλοίο με φαύλο, αδιάφορο μανία που σέρνει τον αθώο και ένοχο σε έναν αδιανόητο εφιάλτη. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην Ιαπωνία, όπου το θυμωμένο, χτενισμένο κορίτσι φάντασμα είναι ένα βασικό στοιχείο ταινιών τρόμου. Ανατριχιαστικά νεκρά κορίτσια έχουν επίσης εμφανιστεί σε μερικά βιντεοπαιχνίδια, αλλά κανένας δεν έχει τόσο στενά φτιαγμένο για τα τροπικά «J-horror» όπως το παιχνίδι τρόμου επιβίωσης.

Το Premise: Φαντάσματα υψηλής τεχνολογίας, χαμηλές τεχνικές συγκινήσεις

Η κλήση αρχίζει σε μια αίθουσα συζήτησης που φημολογείται ότι επιτρέπει επικοινωνία με τους νεκρούς. Το παιχνίδι ακολουθεί την τύχη πολλών ανθρώπων που επισκέφτηκαν την αίθουσα συζήτησης μόνο για να περάσουν έξω και να ξυπνήσουν σε μέρη - ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο - έρημο, εκτός από μια χούφτα θυμωμένος φαντάσματα, που φαίνεται ότι έχουν έρθει σε αυτούς τους κόσμους μέσω του chat room .

Τα φαντάσματα της παιδικής ηλικίας μου αναγκάστηκαν να γίνουν με τις αλυσοδεμένες αλυσίδες και τις θολές πόρτες, αλλά ο πνευματικός κόσμος του Calling είναι κατά κάποιον τρόπο κατασκευασμένο με τεχνολογία, εισήλθε μέσω του Διαδικτύου και διασχίστηκε μέσω κινητού τηλεφώνου. Το κινητό τηλέφωνο, στην πραγματικότητα, αποτελεί κεντρικό στοιχείο του παιχνιδιού. καλώντας έναν αριθμό τηλεφώνου να σας μεταφέρει σε αυτό το τηλέφωνο, μυστηριώδη φωτογραφικά στοιχεία συχνά σας στέλνουν κείμενο (το παιχνίδι δεν εξηγεί ποτέ ποιος τους στέλνει) και το τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή μυστηριώδεις ήχους που παίζουν ως σημαντικές συνομιλίες.

Ενώ τα εργαλεία φαντασμάτων είναι υψηλής τεχνολογίας, οι φοβίες είναι σίγουρα ντεμοντέ, που περιλαμβάνουν φαντάσματα άλματα μπροστά σας, ξαφνικές σκιές που σπεύδουν και ανατριχιαστικές φωνές που προέρχονται από το ηχείο του τηλεχειριστηρίου του Wii, το οποίο διπλασιάζεται ως το τηλέφωνό σας. Αυτό είναι τυχαίο αλλά συχνά αποτελεσματικό και ενώ το παιχνίδι δεν φτάνει ποτέ στο επίπεδο της τρομακτικής έντασης μιας καλής ταινίας φρίκης, έχει τις φτηνές συγκινήσεις ενός χαμηλού προϋπολογισμού τρομακτικό fest.

Το Παιχνίδι: Καταπολέμηση Φαντάσματα, Βρείτε Φακοί

Όταν φτάνουν τα φαντάσματα, τα αποκρίνατε με το κουνώντας το τηλεχειριστήριό σας προτού πεθάνετε από τρόμο (ένας μετρητής σας λέει πόσο φοβισμένος είστε). Μπορείτε επίσης να φανταστείτε «αποφεύγουμε» τα φαντάσματα χτυπώντας το κουμπί "Α" ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να τα διαχειριστώ, παρά την εύρεση συμβουλών online.

Κερδίζοντας μια μάχη φάντασμα περιλαμβάνει τη διαφυγή, την επιβίωση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα ή, στη χειρότερη στιγμή του παιχνιδιού, να καλέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου πραγματικά, πραγματικά γρήγορα ενώ είστε επίθεση (αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω παίξει ποτέ ένα παιχνίδι που μου ζήτησε να δεσμεύσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στη μνήμη).

Αυτές οι φρενίτιδες στιγμές είναι ένα μικρό μέρος ενός παιχνιδιού που είναι αφιερωμένο κυρίως στην εξερεύνηση και την επίλυση παζλ.

Η εξερεύνηση είναι αρκετά ευχάριστη. Τα χειριστήρια είναι απλά: το nunchuk χρησιμοποιείται για κίνηση και το τηλεχειριστήριο Wii ελέγχει την οπτική γωνία και τη δέσμη των φακών. Το κουμπί Z κρατιέται για λειτουργία ή διπλό κλικ για στροφή 180 μοιρών. Μερικές φορές, όταν προσπάθησα να τρέξω, γύρισα τυχαία γύρω, αλλά επειδή αυτό είχε ίσως ανεπιθύμητο αποτέλεσμα δημιουργώντας μια ήπια τρομάρα, δεν μου άρεσε πάρα πολύ.

Το παιχνίδι είναι ήσυχα τρελός καθώς παίζετε αδρανώς τα όργανα σε ένα δωμάτιο γυμναστικής ενός γυμνασίου ή ακολουθείτε ένα φαινομενικό στρατιώτη μέσα από ένα ομιχλώδες δάσος, αλλά λιγότερο ενθουσιώδες όταν επανεξετάζετε επανειλημμένα τα βήματά σας, ειδικά σε ένα από τα παιχνίδια του πάρα πολύ άφθονο κυνήγι φανών, ή ανοίξτε ένα κενό ντουλάπι μετά το άλλο.

Τα παζλ είναι γενικά αρκετά εύκολα και είναι περισσότερο θέμα εύρεσης συγκεκριμένου αντικειμένου ή σημείων από το να βγάζεις τίποτα έξω. Ο παίκτης χρειάζεται μόνο περιστασιακά να χρησιμοποιήσει λίγη πνευματική δύναμη.

Το ασυνήθιστο: Ένα παιχνίδι που περιέχει το δικό του sequque

Ένα περίεργο πράγμα για την Calling είναι ότι έχει σχεδιαστεί για αναπαραγωγή δύο φορές. Όταν φτάσετε στο μάλλον απότομο τέλος του παιχνιδιού, είστε ενημερωμένοι ότι έχετε ξεκλειδώσει ένα κρυφό κεφάλαιο. Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα πλήθος νέων κεφαλαίων στα οποία παίζετε ως Makoto Shirae, ένας χαρακτήρας Rin που συναντά ποιος είναι ο μόνος που έχει κάποια ιδέα τι συμβαίνει. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παίζετε τα νέα κεφάλαια μεταξύ των αναπαραστάσεων των αρχικών κεφαλαίων, αλλά αν είστε σαν εμένα, θα επιλέξετε να παραλείψετε τα κεφάλαια που έχετε ήδη παίξει, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από την αξία επανάληψης (έχω ακούσατε ότι δεν μπορείτε να παραλείψετε τα κεφάλαια στην αρχική ιαπωνική εκδοχή, η οποία θα ήταν εξοργιστική).

Η ιδέα να σας αφήσει να παίξετε ως Makoto είναι καλή: είναι ωραίο να μάθετε πώς ξέρει τι ξέρει και να δούμε πώς οι ενέργειές του συνδυάζονται με το Rin και τελικά αλλάζουν το τέλος του παιχνιδιού. Δυστυχώς, από την άποψη του gameplay, ο Calling χάνει πολύ από τον ατμό με αυτά τα νέα κεφάλαια και έγινε τόσο ανυπόμονος με την αναζήτηση ακόμη περισσότερων φακών σε μέρη που ήδη είχα διερευνήσει διεξοδικά την πρώτη φορά που μερικές φορές χρησιμοποίησα ένα walkthrough για να παρακάμψω όλα αυτά που περιπλανιούνται και ψάχνουν.

Η ετυμηγορία: Μια ευχάριστη ταινία φρίκης έφερε ... Θάνατος;

Ενώ τα κοριτσίστικα κορίτσια φαντασμάτων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να στοιχειοθετούν είναι μια δεκάρα δωδεκάδα στις ασιατικές χώρες, το Calling κάνει πιο νόημα από πολλά παρόμοια παιχνίδια και ταινίες, λέγοντας μια αρκετά πειστική πίσω ιστορία που εξηγεί πώς ένα χαριτωμένο και ζωηρό κοριτσάκι να γίνει ένα θυμωμένο και αδικαιολόγητο φάντασμα με μια εμμονή στο chat room. Ο αργός ρυθμός και η κάπως αναιμική εμφάνιση του παιχνιδιού κρατούν το Calling από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας απολαυστικός μικρός τίτλος τρόμου που προσφέρει μια εμπειρία πιο κοντά στη ζωή μιας ιαπωνικής ταινίας τρόμου από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που έχω παίξει. Ενώ θα μπορούσατε να ταξιδέψετε απλά στην Ιαπωνία, όπου είναι προφανώς αδύνατο να αποφύγετε επιθέσεις από μικρά κορίτσια φαντασμάτων, για τον υπόλοιπο κόσμο η εμπειρία αυτή είναι πολύ εύκολα βρεθεί στο Wii.