Πώς να Διαγραφή Amazon Alexa Εγγραφές

Η Alexa του Amazon είναι ένας εικονικός βοηθός με γνώμονα την ομιλία που έγινε γρήγορα οικιακό όνομα. Είναι πλέον ενσωματωμένο σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών προϊόντων Echo και Fire της εταιρείας, καθώς και αρκετές προσφορές τρίτων που κυμαίνονται από καφετιέρες με δυνατότητα Wi-Fi έως ρομποτικά κενά. Αυτή η ιδιόκτητη υπηρεσία σας επιτρέπει να ρωτήσετε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων καθώς και να ελέγχετε τις προαναφερόμενες συσκευές με τη φωνή σας, επιτρέποντας μια πραγματική εμπειρία hands-free τόσο στο σπίτι σας όσο και έξω από τον κόσμο.

Ενώ Alexa σίγουρα προσθέτει ένα επίπεδο ευκολίας στη ζωή μας, υπάρχουν πιθανές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής επικεντρώνεται γύρω από το γεγονός ότι σχεδόν όλα που λέτε στις συσκευές σας καταγράφονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές του Amazon. Αυτές οι εγγραφές χρησιμοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη της Alexa για την καλύτερη αναγνώριση και κατανόηση των φωνητικών και ομιλιών σας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται κάθε φορά που υποβάλλετε ένα αίτημα.

Παρ 'όλα αυτά, μπορεί να θέλετε να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές μερικές φορές. Εδώ ακριβώς πώς να διαγράψετε τις εγγραφές στο Amazon Alexa.

01 από 02

Διαγραφή μεμονωμένων εγγραφών Alexa

Το Amazon παρέχει τη δυνατότητα να διαγράψετε τα προηγούμενα αιτήματα Alexa μία προς μία, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο αν υπάρχουν μόνο επιλεγμένες εγγραφές που θέλετε να διαγράψετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε χειροκίνητα τις μεμονωμένες εγγραφές, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέσω της εφαρμογής Alexa στο Fire OS, Android και iOS ή στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa ή περιηγηθείτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο https://alexa.amazon.com .
  2. Επιλέξτε το κουμπί μενού που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ ή πατήστε Ρυθμίσεις .
  4. Η διεπαφή ρυθμίσεων της Alexa θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και επιλέξτε την επιλογή Ιστορικό , που βρίσκεται στην ενότητα Γενικά .
  5. Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα με τις αλληλεπιδράσεις σας με την Alexa, η οποία συνοδεύεται από το κείμενο του αιτήματός σας (αν υπάρχει) μαζί με την ημερομηνία και την ώρα καθώς και την αντίστοιχη συσκευή. Επιλέξτε το αίτημα που θέλετε να διαγράψετε.
  6. Θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη που περιέχει λεπτομερείς λεπτομέρειες σχετικά με το αντίστοιχο αίτημα και ένα κουμπί αναπαραγωγής που σας επιτρέπει να ακούσετε την πραγματική εγγραφή ήχου. Αγγίξτε το πλήκτρο DELETE VOICE RECORDINGS .

02 του 02

Διαγραφή όλων των ιστοριών της Alexa

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Εάν προτιμάτε να διαγράψετε όλο το ιστορικό της Alexa σε μια συρρίκνωση, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μέσω της ιστοσελίδας του Amazon.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα "Διαχείριση του περιεχομένου και των συσκευών" του Amazon. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας στο Amazon εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Οι συσκευές σας (διαθέσιμη από το αναπτυσσόμενο μενού, αν βρίσκεστε σε κινητή συσκευή).
  3. Πρέπει να εμφανιστεί μια λίστα με τις καταχωρημένες συσκευές σας στο Amazon. Εντοπίστε τη συσκευή με δυνατότητα Alexa για την οποία θέλετε να εκκαθαρίσετε το ιστορικό σας και κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί στα αριστερά του ονόματός της, το οποίο περιέχει τρεις τελείες και βρίσκεται στη στήλη Ενέργειες . Αν βρίσκεστε σε κινητή συσκευή, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια συσκευή από το παρεχόμενο μενού.
  4. Πρέπει να εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού σειράς μαζί με πολλές επιλογές. Επιλέξτε αυτήν που έχει επισημανθεί ως " Διαχείριση εγγραφών φωνής" . Εάν σε μια κινητή συσκευή, επιλέξτε Διαχείριση εγγραφών φωνής από το μενού Ενέργειες συσκευής .
  5. Ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί τώρα, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Για να διαγράψετε όλες τις εγγραφές Alexa από την επιλεγμένη συσκευή, πατήστε το κουμπί Διαγραφή . Θα λάβετε τώρα ένα μήνυμα ότι έχει ληφθεί το αίτημα διαγραφής. Ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη κατάργηση των πραγματικών εγγραφών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι ακόμα διαθέσιμες για αναπαραγωγή.