Πώς ο Πρόεδρος Ομπάμα χρησιμοποίησε το Web 2.0 για να τρέξει για Πρόεδρο

Η στρατηγική του Ιστού ήταν στο κέντρο της καμπάνιας του

Μια θεμελιώδης κατανόηση της επικοινωνίας ήταν πάντα στο επίκεντρο του οπλοστασίου πολιτικού, αλλά μια σταθερή αντίληψη για το μέλλον της επικοινωνίας μπορεί να είναι το μυστικό όπλο που κερδίζει τον πόλεμο. Για τον Franklin D. Roosevelt, ήταν ραδιόφωνο. Για τον John F. Kennedy, ήταν τηλεόραση. Και για τον Μπαράκ Ομπάμα, είναι τα κοινωνικά μέσα .

Ο Ομπάμα πήρε την εκστρατεία της βάσης για την ψηφιακή εποχή, ενσωματώνοντας το Web 2.0 και το χρησιμοποίησε ως κεντρική πλατφόρμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Από τα κοινωνικά μέσα καταλαβαίνω στο YouTube για την κοινωνική δικτύωση , ο Ομπάμα έχει πλοηγηθεί στο Web 2.0 και την έχει μετατρέψει σε σημαντική δύναμη στην καμπάνια του.

Ομπάμα και Κοινωνικά Μέσα

Ο πρώτος κανόνας του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι να βάζετε τον εαυτό σας ή / και το προϊόν σας εκεί έξω. Μερικοί τρόποι να γίνει αυτό περιλαμβάνουν να γίνετε ενεργός blogger, να καθιερώσετε μια παρουσία στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα και να αγκαλιάσετε νέες μορφές επικοινωνίας.

Ο Ομπάμα το έκανε ακριβώς αυτό. Από την κοινωνική δικτύωση έως το ιστολόγιό του στην εκστρατεία Καταπολέμηση του Smears, ο Obama έκανε γνωστή την παρουσία του στο Web 2.0. Έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο φίλους στο MySpace και στο Facebook , ενώ σήμερα έχει πάνω από 45.000 οπαδούς στο Twitter . Αυτή η προσωπική δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα του επιτρέπει να παίρνει γρήγορα τη λέξη έξω σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Ομπάμα και το YouTube

Οι ημέρες που γράφουν μια ομιλία για να καταγράψουν ένα δέκατο δευτερόλεπτο ηχητικό δάγκωμα στις νυχτερινές ειδήσεις έχουν τελειώσει. Η δημοτικότητα του YouTube δίνει πρόσβαση στο κοινό σε ολόκληρη την ομιλία, όχι μόνο στο κλιπ που επιλέγουν οι ειδήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρη η ομιλία πρέπει να αντηχεί με το κοινό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κάνει σπουδαία δουλειά για να διασφαλίσει ότι οι ομιλίες του θα ακούγονται τόσο καλά στο YouTube στο σύνολό τους όσο και στις ειδήσεις της βραδιάς με ένα μόνο κλιπ. Παίζει επίσης στο κοινό του YouTube, δημιουργώντας μια ισχυρή παρουσία στον ιστότοπο. Ιστορικά, οι νέοι ψηφοφόροι έχουν υψηλό ενθουσιασμό αλλά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων. Όμως, ο Ομπάμα κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά μέσα για να καταλάβει αυτή την τάση.

Ομπάμα και κοινωνική δικτύωση

Αν έπρεπε να κοιτάξουμε τον άσσο μέχρι το μανίκι του Ομπάμα, θα βρούμε τον Chris Hughes. Ως ένας από τους ιδρυτές του Facebook, ο Chris Hughes γνωρίζει ένα ή δύο θέματα σχετικά με την κοινωνική δικτύωση. Το ενδιαφέρον του Ομπάμα για το στίγμα της κοινωνικής δικτύωσης ίσως να μην είχε κάνει τίτλους την εποχή εκείνη, αλλά ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί την κοινωνική δικτύωση σε προσφορά για την προεδρία - ο Howard Dean χρησιμοποίησε το Meetup.com για να γίνει σοβαρός υποψήφιος για το διορισμό του κόμματός του το 2004 - αλλά ίσως το έχει τελειοποιήσει. Ο βασικός κανόνας για κάθε μεγάλη εφαρμογή είναι να συσκευάσετε μια ισχυρή γροθιά ενώ είναι όσο το δυνατόν πιο απλή στη χρήση. Και αυτό είναι που προσφέρει το My.BarackObama.Com.

Ένα πλήρες κοινωνικό δίκτυο, My.BarackObama επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ πλήρες με μια προσαρμοσμένη περιγραφή, τη λίστα φίλων, και το προσωπικό blog. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε ομάδες, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων και να οργανώσουν τα γεγονότα όλα από μια διασύνδεση που είναι τόσο εύκολη στη χρήση όσο και οικεία σε οποιονδήποτε χρήστη του Facebook ή του MySpace.

Πολιτική 2.0 - Εξουσία για τους ανθρώπους

Κερδίστε ή χάστε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αλλάξει το πρόσωπο της πολιτικής στην Αμερική. Και όπως ο Ομπάμα χρησιμοποιεί το Web 2.0 στην προεκλογική του εκστρατεία, το Web 2.0 δίνει στον αμερικανικό λαό μια φωνή στην πολιτική.

Το κοινωνικό δίκτυο του Ομπάμα χρησιμοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του σε ένα ομοσπονδιακό νομοσχέδιο, που αποδεικνύει ότι η κοινωνική δικτύωση μπορεί να μειώσει και τους δύο τρόπους.

Τώρα εναπόκειται στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτή τη φωνή.