Δημιουργία ενός Πίνακα Συγκεντρώσεων στη Βάση Δεδομένων των Εγγράφων Google

01 από 05

Παρουσίαση πινάκων περιστροφής στα Έγγραφα Google

Ezra Bailey / Getty Images

Οι πίνακες περιστροφής παρέχουν ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης δεδομένων ενσωματωμένο στο τρέχον λογισμικό υπολογιστικών φύλλων. Προσφέρουν τη δυνατότητα να συνοψίζονται τα δεδομένα χωρίς τη χρήση μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων ή συναρτήσεων. Αντ 'αυτού, παρέχουν μια γραφική διεπαφή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες αναφορές σε ένα υπολογιστικό φύλλο απλά μεταφέροντας και αποθέτοντας στοιχεία δεδομένων στις επιθυμητές στήλες ή σειρές. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις χρήσεις των περιστροφικών πινάκων, διαβάστε την ενότητα Εισαγωγή στους πίνακες περιστροφής. Σε αυτό το σεμινάριο, εξετάζουμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός συγκεντρωτικού πίνακα σε Έγγραφα Google. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το σχετικό μας σεμινάριο σχετικά με την κατασκευή πινάκων συστοιχίας στο Microsoft Office Excel 2010 .

02 του 05

Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και το έγγραφο προέλευσης

Ξεκινήστε ανοίγοντας το Microsoft Excel 2010 και πλοηγώντας στο αρχείο προέλευσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον πίνακα περιστροφής. Αυτή η πηγή δεδομένων πρέπει να περιέχει πεδία που σχετίζονται με την ανάλυσή σας και αρκετά δεδομένα για να παράσχουν ένα ισχυρό παράδειγμα. Σε αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιούμε μια βάση δεδομένων για την καταγραφή μαθημάτων μαθημάτων. Αν θέλετε να ακολουθήσετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο και να το χρησιμοποιήσετε καθώς περπατάμε μέσω της δημιουργίας ενός πίνακα περιστροφής βήμα προς βήμα.

03 του 05

Δημιουργήστε τον πίνακα περιστροφής

Αφού ανοίξετε το αρχείο, επιλέξτε Αναφορά πίνακα περιστροφής από το μενού Δεδομένα. Στη συνέχεια, θα δείτε το κενό παράθυρο του Πίνακα Συγκεντρωτικού Πίνακα, όπως φαίνεται παραπάνω. Το παράθυρο περιλαμβάνει επίσης το παράθυρο Editor Editor στην δεξιά πλευρά που σας επιτρέπει να ελέγχετε τα περιεχόμενα του πίνακα περιστροφής.

04 του 05

Επιλέξτε τις στήλες και γραμμές για τον πίνακα περιστροφής

Θα έχετε τώρα ένα νέο φύλλο εργασίας που περιέχει ένα άδειο άξονα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επιλέξετε τις στήλες και τις σειρές που θέλετε να συμπεριλάβετε στον πίνακα, ανάλογα με το επιχειρησιακό πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε. Σε αυτό το παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε μια αναφορά που θα δείχνει την εγγραφή σε κάθε μάθημα που προσφέρει το σχολείο τα τελευταία χρόνια.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε τον επεξεργαστή αναφοράς που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, όπως απεικονίζεται παραπάνω. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη πεδίου δίπλα στις ενότητες παραθύρων και γραμμών και επιλέξτε τα πεδία που θέλετε να συμπεριλάβετε στον συγκεντρωτικό πίνακα.

Καθώς αλλάζετε τη θέση των πεδίων, θα δείτε την αλλαγή του πίνακα αναφοράς στο φύλλο εργασίας. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση της μορφοποίησης του πίνακα όπως το σχεδιάζετε. Αν δεν είναι ακριβώς αυτό που προσπαθείτε να χτίσετε, απλά μετακινήστε τα πεδία γύρω και η προεπισκόπηση θα αλλάξει.

05 του 05

Επιλέξτε την τιμή στόχου για τον πίνακα περιστροφής

Στη συνέχεια, επιλέξτε το στοιχείο δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως στόχο. Σε αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξουμε το πεδίο μαθημάτων. Επιλέγοντας αυτό το πεδίο στην ενότητα "Τιμές" προκύπτει ο πίνακας περιστροφής που φαίνεται παραπάνω - η επιθυμητή αναφορά μας!

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να βελτιώσετε τον πίνακα περιστροφής με διάφορους τρόπους. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να τροποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα κελιά του τραπεζιού σας κάνοντας κλικ στο βέλος δίπλα στην ενότητα Σύνοψη κατά τμήμα της ενότητας Τιμές. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες συγκεντρωτικές λειτουργίες για να συνοψίσετε τα δεδομένα σας:

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Πεδίο φίλτρου αναφοράς για να προσθέσετε φίλτρα στην αναφορά σας. Τα φίλτρα σας επιτρέπουν να περιορίσετε τα στοιχεία δεδομένων που περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να φιλτράρετε όλα τα μαθήματα που διδάσκονται από έναν συγκεκριμένο εκπαιδευτή ο οποίος έχει εγκαταλείψει το ίδρυμα. Θα το κάνετε αυτό δημιουργώντας ένα φίλτρο στο πεδίο Εκπαιδευτής και, στη συνέχεια, αποεπιλέγοντας αυτόν τον εκπαιδευτή από τη λίστα.