Τι είναι μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet;

Οι έξυπνες τηλεοράσεις συνδέονται απευθείας στο διαδίκτυο για να παρέχουν περιεχόμενο συνεχούς ροής

Μια τηλεόραση με δυνατότητα Internet είναι μια τηλεόραση που είναι εργοστασιακά σχεδιασμένη για να συνδέεται απευθείας στο διαδίκτυο και να εμφανίζει περιεχόμενο όπως βίντεο YouTube, αναφορές καιρού, εφαρμογές και ροές ταινιών ή τηλεοπτικές εκπομπές μαζί με άλλο περιεχόμενο που κάποτε θα μπορούσατε να λάβετε μόνο με τη χρήση ενός συστήματος όπως ένα κουτί Roku ή μια μονάδα Apple TV που είναι συνδεδεμένη στην τηλεόραση. Εμφανίζει επίσης όλα τα συνηθισμένα τηλεοπτικά κανάλια που λαμβάνετε σε κανονική τηλεόραση.

Θα χρειαστείτε σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο και απεριόριστη ή γενναιόδωρη αποζημίωση δεδομένων με τον πάροχο Διαδικτύου για να επωφεληθείτε από όλα τα χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης με δυνατότητα Internet.

Αυτά τα σύνολα διαφέρουν από τις τηλεοράσεις που διπλούν ως οθόνες υπολογιστών - παρόλο που πολλοί μπορούν να το κάνουν και αυτό - επειδή δεν απαιτείται υπολογιστής ή εξωτερικός εξοπλισμός για την εμφάνιση του περιεχομένου ιστού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο του διαδικτυακού περιεχομένου διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων προσφέρουν έξυπνες τηλεοράσεις με όμορφες οθόνες τώρα, οπότε η επιλογή του κατάλληλου σετ για εσάς μπορεί να είναι δύσκολη.

Τι υπηρεσίες λαμβάνετε σε μια τηλεόραση Internet

Όταν ψωνίζετε μια τηλεόραση στο διαδίκτυο (συχνά αποκαλούμενη έξυπνη τηλεόραση), βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει τι χαρακτηριστικά διαθέτει. Αν είστε ηχηρός, οι εφαρμογές μουσικής συνεχούς ροής είναι πιθανώς σημαντικές για εσάς. Εάν είστε gamer, θα θελήσετε να ελέγξετε τη συμβατότητα των παιχνιδιών βίντεο. Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί μια συλλογή από χαρακτηριστικά που ποικίλλουν. Τα δημοφιλή δωρεάν και πληρωμένα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στις τηλεοράσεις Διαδικτύου περιλαμβάνουν:

Η Amazon δημοσιεύει ένα διάγραμμα σύγκρισης χαρακτηριστικών που μπορεί να σας βοηθήσει όταν κάνετε μια απόφαση αγοράς έξυπνης τηλεόρασης. Αυτά μπορεί να αλλάξουν, αλλά είναι ένα σημείο εκκίνησης.

Ο, τι χρειάζεσαι

Για να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες με δυνατότητα Internet σε οποιαδήποτε τηλεόραση, πρέπει να συνδέσετε την τηλεόραση στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει ασύρματα (που απαιτεί ασύρματο δρομολογητή), αλλά ορισμένες τηλεοράσεις απαιτούν μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet . Αφού συνδεθεί η τηλεόραση στον ασύρματο δρομολογητή σας ή απευθείας στο μόντεμ σας μέσω καλωδίου, χρησιμοποιεί την ευρυζωνική σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας για να παρέχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για τη βασική λειτουργία διαδικτύου στην τηλεόραση, αλλά ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Netflix και το Amazon Video , έχουν χρεώσεις συνδρομής αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες. Ενδέχεται να χρειαστεί να αναβαθμίσετε το όριο δεδομένων στο διαδίκτυο με τον πάροχο διαδικτύου, εάν βρεθείτε σε ροή μεγάλου όγκου περιεχομένου.