Το Android Story της κυκλοφορίας της, και η έλλειψη των παιχνιδιών FMV

Ένα νέο κύμα παιχνιδιών FMV δεν έχει ακόμη προκύψει από αυτή την επιτυχημένη επιτυχία.

Η Ιστορία της Sam Barlow είναι έξω από το Android, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της στο iOS και το PC, και έγινε γρήγορα γνωστός όχι μόνο για την ανανέωση του πλήρους βίντεο κινουμένων σχεδίων και για την αφήγηση μιας μοναδικής ιστορίας μυστηρίου που ο παίκτης πρέπει να ανακαλύψει μονόπλευρα βίντεο κλιπ ερωτήσεων. Το παιχνίδι γράφτηκε εκτενώς, από την αναθεώρηση της έκδοσης για κινητά αλλού μέχρι μεγάλες βαθμολογίες Metacritic και ενδιαφέροντα κομμάτια γνώμης. Αλλά αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι το έτος από τότε που κυκλοφόρησε η ιστορία της για να κυκλοφορήσει τώρα για το Android για πρώτη φορά, γιατί είναι το μόνο μεγάλο παιχνίδι FMV που θα κυκλοφορήσει;

Η ιστορία της είναι μια ιδιαιτερότητα στο ότι αντιμετωπίζει το είδος FMV, το οποίο γενικά χλευάζεται στο παρελθόν. Το παιχνίδι FMV ήταν ένα υποπροϊόν των πρώτων ημερών από τα πρώτα συστήματα παιχνιδιών CD. Αυτά τα παιχνίδια, όπως ο Shark Shark και η Night Trap, χαρακτηρίστηκαν από ακατάστατη συμπεριφορά και μολύνθηκαν από τους αργούς χρόνους φόρτωσης και το μέτριο gameplay στην καλύτερη περίπτωση. Γρήγορα έγιναν γέλια και δεν θεωρήθηκαν σοβαρά ως κάτι περισσότερο από μια απλή καινοτομία. Η μορφή CD άρχισε να βελτιώνεται - τα FMVs και τα παιχνίδια μεγαλύτερης κλίμακας εισήχθησαν με την πάροδο του χρόνου καθώς το πιο ισχυρό υλικό εκμεταλλεύτηκε τη μορφή του CD, αλλά τα παιχνίδια FMV σπάνια ξαναβλέπουν.

Η ιστορία της ενδιαφέρεται να λύσει πολλά από τα προβλήματα της μορφής FMV με έναν τρόπο, καθόσον δεν αφορά καθόλου τη διαδραστικότητα. Στην πραγματικότητα, το "gameplay" όπως είναι, μπορεί να εξομαλυνθεί σε ένα δοξασμένο παιχνίδι αναζήτησης Google. Η εμπειρία είναι σε μεγάλο βαθμό παθητική, αλλά ενεργή. Πρέπει να συνθέσετε το μυστήριο για τον εαυτό σας, προσπαθώντας να καταλάβετε τι συμβαίνει από την μονόπλευρη βάση δεδομένων ερωτήσεων, κατανοώντας τι συμβαίνει με βάση τις λεπτές ενδείξεις. Είναι ίσως η μεγάλη δύναμη αυτού του παιχνιδιού - χρησιμοποιεί βίντεο και τη δύναμη της ανθρώπινης δράσης, με καλά γραπτό scripting από τον Sam Barlow (γνωστό για το έργο του για Silent Hill Shattered Memories ), για να μην αναφέρουμε μια εξαιρετική απόδοση από τον Viva Seifert, πάρτε την εμπειρία σε όλη.

Με πολλούς τρόπους, η απόκτηση ενός λεπτού συναισθήματος είναι μια πρόκληση στα video games αυτές τις μέρες. Έχουμε διαθέσιμα πολύ ισχυρά εργαλεία αποδόσεων, αλλά βρίσκονται στην καταπληκτική κοιλάδα όταν πρόκειται για την ακριβή απόδοση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο οι χαρακτήρες που παράγονται από τους υπολογιστές να αντιπροσωπεύουν τελείως τα συναισθήματα, ακριβώς ότι μια ανθρώπινη σάρκα και αίμα είναι καλύτερη σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, έχει πολύ νόημα να επιστρέψουν τα παιχνίδια FMV. Οι καιροί έχουν αλλάξει σε περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο FMV είναι πιο εύκολο από ποτέ. Τα high-end smartphones μπορούν να πάρουν φανταστικό βίντεο, για να μην αναφέρουμε ακόμη και κάμερες DSLR αξιοπρεπούς ποιότητας, τις οποίες έχουν τραβήξει οι τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμη και ένας παραγωγικός παραγωγός περιεχομένου θα μπορούσε να πυροβολήσει στις κόκκινες φωτογραφικές μηχανές και να πάρει ψηφιακό κινηματογραφικό περιεχόμενο. Και υπάρχουν αρκετοί επίδοξοι ηθοποιοί που είναι ανοιχτοί στην ιδέα να δουλεύουν σε διάφορες νέες μορφές μέσων μαζικής ενημέρωσης - τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι τόσο εξωπραγματικά όπως πριν από χρόνια. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, η άνοδος της διανομής των ψηφιακών μέσων έχει αυξήσει το ποσό γραφής των ταλέντων εκεί έξω. Είναι ευκολότερο για τους συγγραφείς να δημοσιεύονται και να λαμβάνουν ανατροφοδότηση, ακόμη και σε άτυπες μεθόδους όπως fanfiction. Και όπως βλέπουμε με τους YouTubers, δεν παίρνει την παραδοσιακή δομή του Χόλιγουντ για να κάνει το συναρπαστικό περιεχόμενο που θέλουν να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι.

Η άνοδος της ψηφιακής διανομής βοήθησε ιδιαίτερα με τη διαδραστική φαντασία . Ένα είδος που κάποτε είχε ένα πόδι στο παιχνίδι, επειδή ήταν δύσκολο να καταστήσει γραφικά οποιουδήποτε πολυπλοκότητας καθόλου απολύθηκε καθώς τα γραφικά πήραν καλύτερα. Αλλά τώρα που ζούμε στην εποχή της ψηφιακής διανομής και των παιχνιδιών indie, είναι δυνατό για προγραμματιστές όλων των ειδών που εμπνέονται από τη γραπτή λέξη να δημιουργήσουν συναρπαστικές διαδραστικές εμπειρίες που οδηγούνται από την αφήγηση.

Η διανομή βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα σήμερα. Πίσω στη μέρα, η διανομή βίντεο, όχι μόνο η δημιουργία της, ήταν μια πρόκληση λόγω της ανάγκης διανομής σε μέσα που βασίζονται σε δίσκους, για να μην αναφέρουμε την προσπάθεια συμπίεσής τους σε CD. Οι υπηρεσίες ψηφιακής διανομής έχουν ελάχιστο πρόβλημα με τα μεγέθη αρχείων στις μέρες μας, η συμπίεση βίντεο HD είναι εξαιρετική. Ακόμη και λύσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν μέσα από μέσα και υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο, όπως το κέντρο γύρω από το YouTube. Τα διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια έχουν συμβεί μόνο μέσω του YouTube, ένα στρώμα εφαρμογών μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η διαδραστικότητα είναι ένα θέμα με τα παιχνίδια FMV και η ιστορία της χρησιμοποιεί μια εντελώς παθητική εμπειρία. Αλλά ενώ η ιστορία της είναι σε μεγάλο βαθμό μια παθητική εμπειρία όσον αφορά το FMV, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει ένα πιο διαδραστικό παιχνίδι; Με την άνοδο των indie παιχνιδιών και πολλών από τα εμπόδια για το καλό FMV που πέφτει από την άκρη του δρόμου, αυτό αισθάνεται σαν μια αγορά που δεν εξυπηρετείται από τα τυχερά παιχνίδια ή τουλάχιστον μια ευκαιρία για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές και τους φιλόδοξους κινηματογραφιστές να συνεργάζονται μεταξύ τους με ουσιαστικό τρόπο. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιστορία της κέρδισε βραβεία και αναγνώριση για Barlow από όλο τον κόσμο, για να μην αναφέρουμε σίγουρα να τον βοηθήσει να πάρει νέες συναυλίες που εργάζονται σε ένα έργο διαδραστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης WarGames και μια συνέχεια της Story της, κάποιος με διαφορετική σπίθα στο ίδιο πνεύμα Η ιστορία της θα μπορούσε να κάνει κάτι πραγματικά δροσερό μαζί της και την έννοια του παιχνιδιού FMV.