Η υποδομή σωστού διακομιστή για φιλοξενία VM

Όταν πρόκειται για τη μετατροπή ενός φυσικού διακομιστή σε έναν εικονικό διακομιστή, η επιλογή και το μέγεθος της σωστής υποδομής διακομιστή για τη φιλοξενία εικονικών μηχανών μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτή είναι μια κοινή αμφιβολία που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του ΙΤ, όταν εξετάζουν τις επιλογές υλικού για τους εικονικούς οικοδεσπότες τους.

Εξασφάλιση κατάλληλων πόρων

Όταν σχεδιάζετε μια πλατφόρμα, η βασική ανάγκη για τη φιλοξενία εικονικών διακομιστών είναι να έχετε επαρκείς πόρους για να καλύψετε τις ανάγκες της εικονικής μηχανής. Αυτό είναι ουσιαστικά αμετάβλητο για όλους τους hypervisors: ο φυσικός κεντρικός υπολογιστής προσφέρει πόρους για κάθε εικονική μηχανή. Οι εικονικές μηχανές αποτελούνται από τέσσερις ομάδες τροφίμων: μνήμη, CPU, δίκτυο και δίσκους. Συνήθως, οι δύο πτυχές του πόνου απόδοσης είναι ο δίσκος και η μνήμη RAM.

Επιλογή σκληρού δίσκου

Υπάρχουν δύο διαστάσεις για το δίσκο: απόδοση και χωρητικότητα. Θα χρειαστείτε περισσότερα από τα δύο από αυτά που νομίζετε ότι χρειάζονται για τη φιλοξενία εικονικών μηχανών. Ανακαλύψτε και δηλώστε τις ανάγκες απόδοσης συναλλαγών (IOPS) της αποθήκευσης εκτός από την απόδοση. Πρέπει επίσης να διαθέσετε επιπλέον χωρητικότητα δίσκου για στιγμιότυπα που απαιτούνται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των εικονικών μηχανών.

Προσοχή στις κρυφές μνήμες δίσκων

Η μνήμη RAM ή μνήμη χρησιμοποιείται ως cache δίσκου από τα περισσότερα από τα λειτουργικά συστήματα, αλλά δεν αναφέρεται ότι χρησιμοποιείται. Εάν αποτύχετε να διαχωρίσετε το περιβάλλον του εικονικού σας μηχανήματος για να εξοπλίσετε αυτήν την προσωρινή μνήμη, μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση εφαρμογών. Λόγω αυτού του σφάλματος, τα κέντρα δεδομένων που μετασχηματίζουν τους φυσικούς διακομιστές σε εικονικά θα επανέλθουν σε μια φυσική υποδομή.

Ο ευκολότερος τρόπος να επιλέξετε την τέλεια υποδομή είναι να προσθέσετε το υλικό σε κάθε φυσικό διακομιστή που αντικαθιστάτε με εικονικές μηχανές. Θα μπορούσατε να αγοράσετε επαρκείς πόρους, για να καλύψετε το σύνολο των εγκατεστημένων πόρων, αν και αυτό μπορεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση.

Παρακολούθηση της κατανάλωσης πόρων

Μια άλλη μέθοδος είναι να παρακολουθείτε την κατανάλωση πόρων. Εάν γνωρίζετε καλύτερα τον φόρτο εργασίας σας, θα είναι δυνατό να διαχωρίσετε καλύτερα την πλατφόρμα εικονικοποίησης. Ανακαλύψτε την ποσότητα κάθε ενέργειας που καταναλώνεται πραγματικά από το φυσικό μηχάνημα και προσθέστε αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να αγοράσετε κατάλληλο υλικό για το άθροισμα της μέσης χρήσης. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε λίγο γενικά, καθώς η επιλογή του hypervisor απαιτεί πόρους για να χειριστείτε τις εικονικές μηχανές στις οποίες τρέχει.

Σε καθεμία από τις προσεγγίσεις, υπάρχουν σήμερα επαρκείς πόροι για κάθε μηχανή. Απλώς προσέξτε το γεγονός ότι τα φυσικά μηχανήματα δεν εκτελούν επαρκώς και θεωρούν τα μηχανήματα που απαιτούν περισσότερους πόρους όταν τους virtualization. Επίσης, διατηρήστε κάποιο πρόσθετο προϋπολογισμό για αυτούς τους πρόσθετους πόρους, επειδή τα πράγματα μπορεί να πάθουν λάθος αν δεν υπολογίζετε τα γενικά έξοδα.

Είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε υπόψη τις απαιτήσεις υψηλότερης χωρητικότητας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να περιορίζετε τους πόρους σας και αποκλείετε την ανάγκη αγοράς επιπλέον διακομιστών την τελευταία στιγμή, η οποία μπορεί να σας τσιμπήσει σημαντικά τις τσέπες σας.

Επομένως, αν λάβετε υπόψη τα προαναφερθέντα σημεία, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο να επιλέξετε τη φυσική υποδομή που απαιτείται για τη φιλοξενία VM.