Υπάρχουν οποιεσδήποτε ανθυγιεινές παρενέργειες στην παρακολούθηση 3D;

Με το 3D για το σπίτι που προσφέρεται από τα κινηματογραφικά στούντιο και τους τηλεοπτικούς παραγωγούς, η ακαδημαϊκή συζήτηση για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της παρακολούθησης του 3D αποκτά περισσότερη προσοχή. Παρόλο που δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες μελέτες για να διαπιστωθεί εάν η παρακολούθηση 3D σε τακτική βάση είναι πραγματικά επιβλαβής, υπάρχουν μερικοί που έχουν κάνει δουλειά σε 3D τεχνολογία που ακούγονται μερικούς συναγερμούς υγείας και ασφάλειας.

Για μια ενδιαφέρουσα προοπτική σχετικά με τις πιθανές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια της συνεχιζόμενης προβολής 3D, ελέγξτε μια μελέτη που έχει αναθέσει η Samsung, η οποία αποκαλύπτει τους πιθανούς παράγοντες που επηρεάζουν την όραση υπό ορισμένες συνθήκες εγκατάστασης και τον τρόπο προβολής του περιεχομένου. Επίσης, για μια εναλλακτική άποψη, ελέγξτε τις αναφορές από το Gamasutra.

Ειλικρινά, αν και ορισμένοι καταναλωτές ενδέχεται να αισθάνονται διαφορετικούς βαθμούς δυσφορίας από την παρακολούθηση της 3D τηλεόρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα άτομα που έχουν διαταραχές κίνησης ή όρασης πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την προβολή του 3D, πιστεύω ότι η αποκήρυξη της Samsung είναι παρόμοια με εκείνη που παρέχεται οι περισσότεροι οδηγοί τρισδιάστατων τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και ο τρόπος που εμφανίζονται στην οθόνη της τηλεόρασης πριν εμφανιστεί το περιεχόμενο ταινιών 3D ή είναι προσβάσιμο μέσω του συστήματος μενού της οθόνης της τηλεόρασης, είναι λίγο έξω από το σκάφος. Ωστόσο, σε αυτή την εποχή υπερβολικής ψευδούς διαφοράς, μπορεί να είναι ότι η Samsung προσπαθεί απλώς να καλύψει τα άκρα τους.

Μια πρόταση όταν αγοράζετε μια τρισδιάστατη τηλεόραση είναι να συγκρίνετε την άνεση προβολής τρισδιάστατων εικόνων ανάμεσα σε αυτές τις τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν τα γυαλιά Active Shutter Glass vs. Passive Polarized Glasses .

Ορισμένοι καταναλωτές ενδέχεται να είναι ευαίσθητοι στο τρεμόπαιγμα (το οποίο υποτίθεται ότι δεν είναι ανιχνεύσιμο) που υπάρχει στα γυαλιά ενεργού κλείστρου και μπορεί να βρει το παθητικό σύστημα που παρέχει μια πιο άνετη εμπειρία προβολής. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η προβολή 3D δεν προορίζεται να είναι μια εμπειρία όλο το ωράριο. Ο περιορισμός της προβολής 3D σε περιεχόμενο "υψηλού προφίλ", όπως μια ταινία ή μια αθλητική εκδήλωση, είναι ωραία - αλλά δεν προορίζεται για τον θεατή να παρακολουθεί όλο τον τηλεοπτικό προγραμματισμό σε 3D. Το 3D είναι μόνο μία από τις επιλογές που έχετε για την προβολή της τηλεόρασης, όπως κάποια προγράμματα είναι σε υψηλή ευκρίνεια και κάποια δεν είναι, και μερικές ταινίες είναι σε ασπρόμαυρη και μερικές έχουν χρώμα.

Ωστόσο, εκτός από τη συζήτηση σχετικά με το αν η προβολή 3D έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε δυσφορία ή παρενέργειες, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν να δουν το 3D. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πτυχή της προβολής 3D, διαβάστε την αναφορά από τον Justin Slick, Οδηγός 3D για το 3D: Γιατί δεν λειτουργεί 3D για μερικούς ανθρώπους;